Тема
|
Готови ли сте за Далаверата
|
|
Автор |
dukolenkov (новак) |
Публикувано | 07.09.05 10:55 |
|
Газът за бита без данък
Спешно приемат нов закон за акциза заради ангажименти към ЕС
Няма да плащаме акциз върху газа за готварските печки от януари 2006 г. Това гласи новият закон за акцизите, внесен в парламента от предишния кабинет. Но приемането му ще бъде сред първите задачи и на новоизбраните депутати заради поетите ангажименти към Евросъюза. Това стана ясно на последното заседание на бюджетната комисия
UBI BENE,IBI PATRIA
|
|
|
мдаааа а готов ли си да си понесеш последствията ако те барната че караш с такава газ?
Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!
|
|
Тема
|
Re: Готови ли сте за Далаверата
[re: Ascona83]
|
|
Автор | Sando (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.09.05 12:46 |
|
Ще те барнат за не знам къде!То веднъж да се повлече крак,пък ще видите как потреблението ми за "Битови" нужди ще нарасне главоломно!
|
|
Тема
|
[re: Sando]
|
|
Автор |
Ascona83 (бедствие !!!) |
Публикувано | 07.09.05 13:23 |
|
абе то и мойто ще нарастне, аз просто отбелязвам че ще наблюдение
Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!
|
|
Тема
|
[re: Ascona83]
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 07.09.05 13:50 |
|
То хубавото е че и газстанциите ще продават повечко газ за битови нужди и няма да има нужда да си правим побългарявания...
|
|
Тема
|
[re: Sando]
|
|
Автор |
VladoR (любител) |
Публикувано | 07.09.05 17:24 |
|
Миналата година така от много тарикатлък при "преточване" от бутилка за битови нужди към бутилката в багажника на някакъв Пасат баща и син после ги събирали в чували ... според вестниците и според новините по телевизията.
Та готови ли сте ТЕХНИЧЕСКИ за Далаверата?
|
|
Тема
|
[re: dukolenkov]
|
|
Автор |
vsx16v (Xantia) |
Публикувано | 07.09.05 17:32 |
|
Както винаги далаверата ще си я направят големите риби на едро. Пък ние ще караме "битова газ" на цените на ауто-газ. А иначе направи си сам, технически ми се струва трудна задачата.
|
|
|
Абе разправяли са ми че още когато съм бил мноого малък, някой хора са карали на газ с бутилка за битова газ обърната надолу, ама като поразпитах не разбрах как става връзката на бутилката със системата.
Иначе купуваш си помпа за флуид с високо налягане - не знам колко пари е - която да увеличава малко налягането да речем 14-15 атмосфери така че да моцже да се прехвърли газ от бутилка за битова газ в обикновена бутилка.
Това са си фантазии все пак де, да се надяваме да се появи нелегално евтина газ някъде, защото дори сега газта за битови нужди излиза на невероятната цена от 73стотинки на литър.
АЗО
|
|
Тема
|
[re: PRlNCE ZANDOR]
|
|
Автор | koko (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.09.05 18:59 |
|
Правехме го едно време и това, не че беше по-евтина битовата, но за авто-газта се чакаше с часове и не винаги имаше.
Просто се правят съответните преходи от месинг на струг.
Няма нужда от претакане - караш си със битовата бутилка, но закрепена разбира се някак.
Връзката става например с добавен тройник след оригиналната бутилка на АГУ-то с кранче затварящо отклонението когато не се ползва. Съответно за да се върже битовата бутилка - затваря се изходящото кранче на стандартната бутилка, а към разклонението се закачва битовата.
|
|
Тема
|
[re: koko]
|
|
Автор | gogo (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.09.05 19:50 |
|
Данеби да става дума за газта която ще пуснат по газифицираните домове заради което разкопават масово по някои квартали и градове
|
|