Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:26 14.07.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Тема Отвор на смесителя за Астра X16SZ?нови  
АвторVasilcho (Нерегистриран)
Публикувано18.08.05 14:50

Здравейте колеги,

Много ще съм благодарен ако някой ми даде информация какъв точно трябва да е диаметъра на отвора на смесителя (газовата плочка) за точно този двигател (X16SZ)
Моята е около 34мм. а изпарителя е ЕМЕГАЗ, но ми казаха че бил турско менте. Иначе са му сменени мембраната и някакво клапанче и майстора-газаджия каза че всъщност не бил толкова лош.
Проблема е че колата ми прави огромен разход на газ (11-12л извънградско при спокойно каране). Боря се с тази работа от няколко месеца но без успех. Колата е диагностицирана къде ли не сменени са един куп неща но не би ... . Всички майстори се кълнат че колата е в изправност но... Това е последното нещо което ми каза да проверя майстора от фирмения сервиз на Опел.
Другия симптом който се наблюдава е звук който ужасно прилича на детонация, но това и на бензин и на газ - възможно ли е детонация на газ?

Моля помогнете че направо почвам да губя надежда.

Тема Re: Отвор на смесителя за Астра X16SZ? [re: Vasilcho]  
АвторVasilcho (Нерегистриран)
Публикувано22.08.05 17:46

Javno ne e zabavna podobna tema...

Тема Re: Отвор на смесителя за Астра X16SZ?нови [re: Vasilcho]  
Авторc16se (Нерегистриран)
Публикувано24.09.05 21:39

Ако още не си намерил инфо за моя двигател отвора без плочка е 66мм а плочката е 33 34мм

Тема Re: Отвор на смесителя за Астра X16SZ?нови [re: c16se]  
Автор Astra18nz (бързо пали)
Публикувано25.09.05 15:17

междо мотора на колегата и твоя има балкан разлика...

Какви детонации има ? Провери си центровката и запалителнат уредва после горивна смес на на газ обедни обогати и виш за тия детонации нетрябва да има такива нещо докато ги има колате не е в изправност!

Тема Re: Отвор на смесителя за Астра X16SZ?нови [re: Astra18nz]  
Автор astronavt (кълвач с лаптоп)
Публикувано25.09.05 17:13

Детонациите не се ли появяват при бедна смес?

Тема Re: Отвор на смесителя за Астра X16SZ?нови [re: Vasilcho]  
АвторBJ Bobo (Нерегистриран)
Публикувано17.11.05 11:31

Здравейте колега, имам Vectra със същият двигател X16SZ и подобен проблем, дори ми подмениха въпросната плоча с друга такава с по малък отвор, за съжаление без осезаем ефект. Посъветваха ме да запуша вакума за топлият въздух. Кото че ли една идея по добре работи.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.