Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:42 14.05.26 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Тема Проблем с нивомер ?!?  
Автор vanev (познат)
Публикувано12.08.05 08:13

Здравейте, от скоро забелязах, че нивомера на бутилката/ руски/ не изключва а бутилката се зарежда според мен до 100%/ 50л почти/!!! Не съм го смаквал още но ме интересува дали той подлежи на някакав ремонт или да си купувам НОВ!!! Във Велико Търново съм намерил за 59лв/ не е турски/ с капачка!! Дайте съвет какво да правя или каква марка нивомер да си купя!!!
Благодаря предварително и КЪСМЕТ!!!!

Тема Re: Проблем с нивомер ?!?нови [re: vanev]  
АвторJeep (Нерегистриран)
Публикувано12.08.05 20:35

При всяко положение,трябва да се види каква е причината.Може да е поплавъка,натрупване на боклук или механична повреда.Разглобявал съм няколко и всички са заработвали.Проблем донякъде е, че е руска,но те обикновенно копират известни фирми и мисля,че няма да е трудно ремонтирането.Едва след това може да се мисли за покупка на нова сонда.Аз лично предпочитам BRC ,но това е лично мнение.

Тема Доколко трябва да се пълни?нови [re: vanev]  
Автор VOLVO 44O GLT (Master)
Публикувано14.08.05 17:02

Доколко трябва да се напълни бутилката, преди да изключи?

VOLVO FOR LIFE

Тема Re: Доколко трябва да се пълни?нови [re: VOLVO 44O GLT]  
АвторJeep (Нерегистриран)
Публикувано14.08.05 18:22

Пълненето на бутилката трябва да се прекрати автоматично при 80% от обема.Допуска се мах.85%.С увеличаването на температурата,обема на газта се увеличава до 18.5%.След изпълване на цялата бутилка,всеки градус увеличава налягането с 0.7 атм.

Тема Re: Доколко трябва да се пълни?нови [re: Jeep]  
Автор VOLVO 44O GLT (Master)
Публикувано14.08.05 18:56

При мен на 75 литрова холандска бутилка изключва при 68 литра.

VOLVO FOR LIFE

Тема Благодаря !!!нови [re: Jeep]  
Автор vanev (познат)
Публикувано15.08.05 08:09

Благодаря на всички, ще изчакам да свърши газта в бутилката и ще я отваврям и евентуално след това ще видйа дали ще купувам нов нивомер!!!
Късмет на всички!!!

Тема Re: Благодаря !!!нови [re: vanev]  
Автор Fugitive_R25 (Автомобилист)
Публикувано15.08.05 10:26

Ако уредбата е белоруска (все пак в БГ са рядкост руските), регулирането е просто, изваждаш сондата, развиваш винтовете, които държат поплавъка, притискаш към насрещния елементи завърташ докато леко пропадне щифта в отвора, завърташ заедно с поплавъка и елемента до ъгъл, на който желаеш да изключи затягаш и готово.

Тема Re: Благодаря !!!нови [re: Fugitive_R25]  
Автор vanev (познат)
Публикувано15.08.05 16:49

Здравей, да беларуски е нивомера, но имам още ГАЗ , като сварши го разглабям и ще пиша какво сам направил!!!
Мерси и КЪСМЕТ!!!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.