Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:21 15.07.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема бензинова помпа - газнови  
Авторsexn (Нерегистриран)
Публикувано02.07.05 17:30

та въпроса ми е как да постъпя с бензиновата помпа електрическа е и е потопяема колата е нисан примера пълна инжекция.
доста теми съм изчел в нета по този въпрос рзбирам че мненията са 50 на 50 но аз лично клоня към тези които мислят че е тъпо да я амортизирам при условие че докато карам на газ е напълно безмислено тя да работи. всички от другите 50% се аргументират че тя щяла да запече обаче каква е логиката ако не си карам колата 5месеца означава ли че след това тряа да си сменя бензиновата помпа.

Тема Re: бензинова помпа - газнови [re: sexn]  
Автор 4oko (лошо момче)
Публикувано02.07.05 18:58

логиката колега не е толкова в състоянието на помпата а всъстоянието на рейката и бензиновите инжектори а за стоенето на бензин 5 месеца и после работа на тази помпа да ти кажа пробвай а след това на симеон 120 има едно момче което там пред магазина ще ти окаже нужното съдействие само помисли дошла ли е от чужбина кола на газ и помпата да е била изключена не и няма да дойде така че ти си знаеш

без авариен път на всички

Тема Re: бензинова помпа - газнови [re: 4oko]  
Публикувано02.07.05 23:37

аз не съм голям разбирач но съм раздвоен как да я спася ако още някои иска да даде съвет ще съм му благодарен ааааааааа и м/у другото докато карам на газ дюзите каква функция изпълняват

абе незнам о м/у другуто всички бакшиши (приятели) казват изключи я но аз сега съм с половин пълен резервуар и я паля всяка сутрин на бензин карам около два км и тогава превклиучвам на газ

Автор ШkoдaМодератор (Speedster)
Публикувано03.07.05 09:29

Знаеш ли, и ти си си прав и Чоко също. Много е важно как и къде ще караш колата.
Разяснявам:
ВАРИАНТ 1.
Живееш в София, работиш в София и всеки ден ходиш с колата на работа/по 5-7 км в едната посока/. Колата ти е с автоматично палене на бензин и последващо преминаване на газ. Спряма пропътуваните километри, които ще навъртиш е все едно дали помпата ще работи или не.
ВАРИАНТ 2.
Живееш, като мен в малък град. Пътуваш по работа до София, Варна, Бургас, Русе и т.н. Пак палиш на бензин, но километрите за седмица са убийствено много и е по-добре помпата наистина да подава бензин към инжекторите през това време.

Тема Re: бензинова помпа - газнови [re: Шkoдa]  
Автор 4oko (лошо момче)
Публикувано03.07.05 13:01

а варианта бакшиш звучи така " е..... мамата сега и пари за бензин ли да давам не стига че тия ми взеха 400лв грешни пари а и бензин да сипвам я резервоара да е празен така и колата е по лека и ортака няма да ме набута некоя стинка повече така че спирай помпата брато я не съм будала палим и държим в обороти па кога се преебе нещо ше му мислим тогава " край на цитата ако си решил да караш така спирай помпата но тогава имай едно на ум бензина в резервоара не бива да се застоява защото ( не знам причината ) скапва гумените уплатнения и маркучи и е добре да покарваш в месеца поне стотина км. не на газ и може да си спокоен тогава и с изключена помпа

Автор BlondNigger (свой бе :o))
Публикувано03.07.05 14:18

съгласен съм с теб!
хубав вариант е да се изключи помпата, но да се покарва стотина километра и на бензин - не само заради помпата, а и заради дюзите.
имах примера 2.0 с газова уредба и въпреки че я покарвах редовно на бензин - не само паленето да е на бензин, ами и по време на дълъг път си превключвах - пак дойде времето и помпата умря. търсих по моргите, ама нямаше като за мене, един се опита да ме "върти" с "пробвай тая, а може и тая да стане"... и накрая отидох при Жан в младост, оправи ми помпата за толкова пари , колкото струва една помпа втора употреба (или малко по-малко не помня вече), даде ми месец гаранция и всичко беше ок. три месеца след това продадох колата, вече година и половина не е имала проблеми , поне с бензиновата помпа, де.

Тема Re: бензинова помпа - газ [re: BlondNigger]  
Публикувано03.07.05 18:37

незнам направо сам раздвоен някои казват спри я други не но само на отзовалите се ще кажа че колата не е такси карам си я сам аз в резервара винаги имам гориво паля я само на бензин и след това аре на газ не се циганя за бензин но наисина искам да я запазя моита логика е следната закакво да работи (т.е амортизира) кокато съм на газ и тъи като не съм запознат с бензинопрпвода дюзи и.т.н просто не знам как да постъпя

Публикувано03.07.05 18:39

ВАРИАНТ 2.
Живееш, като мен в малък град. Пътуваш по работа до София, Варна, Бургас, Русе и т.н. Пак палиш на бензин, но километрите за седмица са убийствено много и е по-добре помпата наистина да подава бензин към инжекторите през това време.

ЗАЩОООООООООООООО

Автор 4oko (лошо момче)
Публикувано03.07.05 19:09

какво значи амортизира та нали тя си е предвидена докато колата работи и помпата трябва да работи а бензина си се връща по възвратния маркуч но минавайки през рейката охлажда инжекторите за бензина не дава възможност рейката да се затлачи защото движейки я почиства а и за самата помпа е по-добре да работи тъй като в бензина има разни боклуци (все пак сме в бг ) и въртейки го боклуците не се задържат в резервоара а би трябвало да ги задържа филтъра има и други съображения но аз съм само търговец и знам само основните неща от теорията и за съжаление така също знам от опит болежките на всяка една кола след поставянето на газ на която разбира се аз съм продал агу просто 50 000 км. е гаранцията при нас

Авторdelivero (Нерегистриран)
Публикувано03.07.05 20:46

az ot 4 meseca sam na GAS
spored men rabotata na pompata e mnogo vajna pri rabota na GAS
kakto kazva 4oko tia ohlajda injektorite zashtoto inache pestish pompa obache injektorite pregriavat i se zadrastvat i posle struva mi se sa po skapi ot pompata.
a i pompata si e presmetnata da raboti dokato kolata se kara.
niama nishto vechno !!!
az nikoga ne bih si izkliuchil pompata

Spokoen pat na vsichki

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.