Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:35 12.11.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Тема Газов инжекцион?нови  
Авторпитaщ (Нерегистриран)
Публикувано27.06.05 10:48

Здравейте,
Интересувам се относно слагането на тези газови инжектори, нужно ли е да се пробиват нови гнезда в главата на двигателят където да се поставят газовите инжектори или се поставят на мястото на бензиновите? И ако се пробиват нови гнезда предполагам ще е нужно сваляне на главата което доста ме безпокой лично мен.
Ако има други опции например комбинирани инжектори газ бензин също би ми било интересно да разбера.

Предварително ви благодаря за отговорите :)

Тема Re: Газов инжекцион?нови [re: питaщ]  
Автор PRlNCE ZANDOR (vodoun)
Публикувано27.06.05 11:02

Колектора се пробива!!!

АЗО

Тема Re: Газов инжекцион?нови [re: PRlNCE ZANDOR]  
Авторpita6t (Нерегистриран)
Публикувано27.06.05 11:28

Това ме разби за6то тогава е са нужни 4 газовите дюзи (инжектори). Не е ли достатъчно само една на принципа на моноинжекцията щом се слагат на колектора?

Тема Re: Газов инжекцион? [re: pita6t]  
Авторhero (Нерегистриран)
Публикувано27.06.05 11:44

4 са само при новото поколение газов инжекцион |sequent| при по старите са поне 2 .но за един не съм чувал може и да има

Тема Re: Газов инжекцион?нови [re: hero]  
Авторpita6t (Нерегистриран)
Публикувано27.06.05 11:47

Зна4и ако правилно съм разбрал навиват се 4 броя инжектори в колектора на двигателя а впръскването става през бензиновите инжектори :)

Това звучи доста успокоително и моге вече и аз да си мислия за поставянето, но ще изчакам о6те 1-2 седмици за да видим какво ще стане с цената на газтта след изборите :)

Тема Re: Газов инжекцион?нови [re: pita6t]  
Авторhero (Нерегистриран)
Публикувано27.06.05 13:05

впръскването става през газовите а бензиновите само дават инормация

Тема Re: Газов инжекцион?нови [re: pita6t]  
Автор vsx16v (Xantia)
Публикувано27.06.05 16:57

Бензиновите инжектори си стоят, за да може колата да въври на бенизн. Въбоще оригиналния (бензиновия) инжекцион не се пипа, стои си непокътнат, колата винаги пали на бензин, ако свърши газта автоматично превключва на бензин.

Газовите инжектори се поставят обикновено върху капака на клапаните а по тръбички ходят в колекторите, където съответно са пробити 4 малки дупчици точно до бензиновите инжектори. Бензиновите инжектори не дават информация, информацията се взима от оригиналния компютър на колата, трансформират се импулсите от газовия компюътр. Всички датчици си функционират и оригиналния комп, въобще даже и не разбира че колата вървъ на газ а не на бензин.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.