Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:44 16.07.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Включва и изключванови  
Авторk_r_a_s_k_o (Нерегистриран)
Публикувано25.06.05 20:56

Здравейте!
Искам да питам нормално ли е бензиновата ми помпа когато съм на газ постоянно да включва и след 5 секунди да изключва? Колата е Рено 21 1.7 пълна инжекция F3N722 е мотора.
Питам защото вече много ме дразни. Като свърши газта и като цакна копчето всеки път се питам "Сега дали ще тръгне веднага или ще изгасне?", а в повечето случаи е второто.
Питах едни газаджии и те казаха че е нормално ма мен много, много не ми се вярва да е така.
Та сега моля и за вашето мнение по въпроса. Ако може колегите с Рената да споделят дали и при тях е така или пак аз съм късметлията с това уникално нововъведение.
Благодаря на всички предварително!

Тема Re: Включва и изключва [re: k_r_a_s_k_o]  
Автор BlondNigger (свой бе :o))
Публикувано25.06.05 21:44

как така да включва и изключва помпата?
когато си на бензин - помпата трябва да работи, а когато си на газ - обикновено се прекъсва щом е електрическа, за да не се тормози напразно. нищо, че има тръба, която връща остатъчния бензин в резервоара.
а за тези "нововъведения"... я си смени газаджиите

Тема Re: Включва и изключванови [re: BlondNigger]  
Публикувано25.06.05 22:44

Значи, нали се сещаш като завъртиш контактния ключ как се чува помпата,един характерен звук. При мен като съм на газ през определено време, някакъв интеревал не съм обръщал внимание колко е той, се чува този характерен звук от помпата, включването, дефакто аз само него чувам, не знам кога изключва.
Газаджията дето ми слага уредбата ми каза че така правило щото нямало консумация на гориво, пък помпата била на някво товарно реле и като направила нялягането в горивната система и изключвала, което според мен е пълна глупост, но не знам може аз да не разбирам.Остави ми помпата работеща щото той не практикувал изключване, за да не запекат дюзите.
Но това положение така не ме устройва.
Някаква идея как мога да си реша проблема???

Тема Re: Включва и изключванови [re: k_r_a_s_k_o]  
Автор BlondNigger (свой бе :o))
Публикувано26.06.05 09:12

предлагам ти да изчакаме и понеделник - другите колеги тук да кажат какво мислят по въпроса, но аз за такова обяснение не бях чувал. обикновено газаджиите изключват помпата и предупреждават, че трябва да се кара и на бензин колата през определен период от време , за да не запекат дюзите или за да не се затлачат, но това с включване и изключване на помпата... за пръв път го чувам.

Тема Re: Включва и изключванови [re: BlondNigger]  
Публикувано26.06.05 11:28

ОК.
Значи аз си мисля че те така не са го оставили нарочно ми просто така се случило с тази помпа. Явно компютъра този път ги е излъгал:)
Защото като отивах да си я взема и аз му викам за кво е тва дето се чува така , той ми вика бенз. помпа- компютъра я включва и изключва, няма страшно нормално е. И тогава ми обясни за релето и т.н.
Благодаря за мненията все пак!

Тема Re: Включва и изключванови [re: k_r_a_s_k_o]  
Авторrotki (Нерегистриран)
Публикувано26.06.05 11:47

Доколкото знам само на BMW се изключва бензиновата помпа защото се скапвали и без газ за 100-ина хил.км. При останалите не се изключват и при преминаване от газ към бензин просто няма никакво заглъхване и т.н. Нямам спомен, но май и при мен се случи нещо подобно при монтажа. Чирака беше прекъснал не точния проводник, и при прехода от газ към бензин колата гаснеше. Така,че върви при майстора да си оправи бакийте.

Тема Re: Включва и изключванови [re: rotki]  
Публикувано26.06.05 12:18

Виж не всеки път гасне когато включвам на бензин, зависи какъв момент ще улуча :), когато е включена или изключена. Но както написах в повечето случаи не уцелвам.
Аз иначе ходих при майстора и той каза че е както трябва всичко.
Не остава време да отида при други, но смятам в най-скоро такова да отида защото почна много да ме дразни.
Но исках първо да попитам дали някой е имал такъв проблем и как го е решил в последствие.
Благодаря и на теб за мнението!

Тема tova ne e totoнови [re: k_r_a_s_k_o]  
Авторrotki (Нерегистриран)
Публикувано26.06.05 12:33

Разбираш ли,не трябва нищо да уцелваш, а като превключиш да заработи на бензин. Говоря по принцип защото, не съм запознат с Рено, но не смятам, че това е нормално. При мен също трябваше да се уцели 5 сек момент в който помпата заработва при подаване на контакт,абе няква простотия, но веднага отстраниха проблема още при пробите.

Тема Re: tova ne e totoнови [re: rotki]  
Автор ШkoдaМодератор (Speedster)
Публикувано26.06.05 12:41

Абсолютно си прав! Някой не си е свършил работата или не му е работа....

Тема Re: tova ne e totoнови [re: Шkoдa]  
Публикувано26.06.05 13:28

Абсолютно съм съгласен с вас,това наистина нетрябва да е тото,но при мен за сега е така.
Затова моля да ми дадете някакъв съвет какво може да е и как да отстраня проблема.
Поздрави!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.