|
|
|
Тема
|
Винт за чувствителност на изпарителя:
|
|
| Автор |
Milky (Опитен) |
| Публикувано | 02.06.05 10:10 |
|
|
Колеги,искам да попитам:
-Как влияе на разхода навиването/развиването на винта за чувствителността на даден изпарител.Да кажем при поставен на дадено положение винт за количеството (тройник),ако навивам винта за чувствителността на изпарителя,по-висок или по-нисък разход би следвало да имам.За мощността на автомобила не коментираме в момента.Интересува ме разхода.
Успехи !!!
| |
|
Тема
|
Re: Винт за чувствителност на изпарителя:
[re: Milky]
|
|
| Автор |
Astra18nz (бързо пали) |
| Публикувано | 02.06.05 10:18 |
|
|
При едно и също положение на тройника с намалена чуствителност на изпарителя и обеднена смес разхода пада поне при мен може да се наблюдава 1-1.5л
| |
|
Тема
|
[re: Milky]
|
|
| Автор | дaнчo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 02.06.05 10:27 |
|
|
влиянието на този винт е за празния ход, намираш от него максимално обороти
и го заибаваш там,разхода е предимно от тройника,но ако го завиеш прекалено пали кофти няма мощност и пак гори много, ако го развиеш много че да върви, пак харчи доста,истинта е по средата,минималния харч който
съм стигал градско е 0.5л над разхода на бензин,можеш да го регулираш на пробата и грешката, но всеки път е добре да знаеш на колко оборота си го
развил за да правиш лесно поравките
дано съм помогнал
| |
|
Тема
|
[re: дaнчo]
|
|
| Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
| Публикувано | 02.06.05 18:22 |
|
|
Винта е за чувствителност при натоварване - колко газ да пуска изпарителя като подадеш газ.
На Ренцо Ланди например не влияе на работата на празен ход. Обаче като вземеш да ускоряваш се вижда веднага дали си прекалил (дави се) или трябва да развиваш (бедна смес)... Най-добре се вижда по баир...
| |
|
Тема
|
[re: imitev]
|
|
| Автор |
Ascona83 (бедствие !!!) |
| Публикувано | 03.06.05 08:27 |
|
|
Кой по дяволите е този винт за чувствителност?!?!?!? Аз имам две врътки, адната муничка на изпарителя, която до колкото знам е за регулиране на сместа газ/въздух, другата е на маркуча дето влиза във въздушния филтър и доколкото знам е за количеството газ което да пусне изпарителя съм двигателя?
За каква чувствителност говорите, много ми е интересно може ли да се настрои чувствителността на изпарителя или тя зависи от твърдостта на мембраните?
А как да позная дали мембраните са за смяна без да отварям изпарителя?
Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!
| |
|
Тема
|
[re: Ascona83]
|
|
| Автор | imitev (Нерегистриран) |
| Публикувано | 03.06.05 13:54 |
|
|
autogas.hit.bg - ima za dosta izpariteli informaciq.
| |
|
|
|
|