Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:19 17.11.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Тема Винт за чувствителност на изпарителя:  
Автор Milky (Опитен)
Публикувано02.06.05 10:10

Колеги,искам да попитам:
-Как влияе на разхода навиването/развиването на винта за чувствителността на даден изпарител.Да кажем при поставен на дадено положение винт за количеството (тройник),ако навивам винта за чувствителността на изпарителя,по-висок или по-нисък разход би следвало да имам.За мощността на автомобила не коментираме в момента.Интересува ме разхода.

Успехи !!!

Тема Re: Винт за чувствителност на изпарителя:нови [re: Milky]  
Автор Astra18nz (бързо пали)
Публикувано02.06.05 10:18

При едно и също положение на тройника с намалена чуствителност на изпарителя и обеднена смес разхода пада поне при мен може да се наблюдава 1-1.5л

Тема Re: Винт за чувствителност на изпарителя:нови [re: Milky]  
Автордaнчo (Нерегистриран)
Публикувано02.06.05 10:27

влиянието на този винт е за празния ход, намираш от него максимално обороти
и го заибаваш там,разхода е предимно от тройника,но ако го завиеш прекалено пали кофти няма мощност и пак гори много, ако го развиеш много че да върви, пак харчи доста,истинта е по средата,минималния харч който
съм стигал градско е 0.5л над разхода на бензин,можеш да го регулираш на пробата и грешката, но всеки път е добре да знаеш на колко оборота си го
развил за да правиш лесно поравките
дано съм помогнал

Тема Re: Винт за чувствителност на изпарителя:нови [re: дaнчo]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано02.06.05 18:22

Винта е за чувствителност при натоварване - колко газ да пуска изпарителя като подадеш газ.

На Ренцо Ланди например не влияе на работата на празен ход. Обаче като вземеш да ускоряваш се вижда веднага дали си прекалил (дави се) или трябва да развиваш (бедна смес)... Най-добре се вижда по баир...

Тема Re: Винт за чувствителност на изпарителя:нови [re: imitev]  
Автор Ascona83 (бедствие !!!)
Публикувано03.06.05 08:27

Кой по дяволите е този винт за чувствителност?!?!?!? Аз имам две врътки, адната муничка на изпарителя, която до колкото знам е за регулиране на сместа газ/въздух, другата е на маркуча дето влиза във въздушния филтър и доколкото знам е за количеството газ което да пусне изпарителя съм двигателя?
За каква чувствителност говорите, много ми е интересно може ли да се настрои чувствителността на изпарителя или тя зависи от твърдостта на мембраните?
А как да позная дали мембраните са за смяна без да отварям изпарителя?

Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!

Тема Re: Винт за чувствителност на изпарителя:нови [re: Ascona83]  
Авторimitev (Нерегистриран)
Публикувано03.06.05 13:54

autogas.hit.bg - ima za dosta izpariteli informaciq.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.