|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
МЕТАН - АКЦИЗ
|
|
Автор | amatjora (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.06.05 12:35 |
|
Вижте какво мернах днес :
11.05.2005г.
Девет са работещите станции за метан към момента, а още седем са в строеж, каза Димитър Баев, съучредител на асоциацията. От тях три са в София, две в Пловдив и по една в Русе, Севлиево, Варна и Кюстендил, съобщи БТА.
Основен проблем пред по-широкото разпространение на метана за автомобили е предвидения от началото на 2006 г. акциз върху цената на природния газ. Заложеното ниво ще увеличи цената на природния газ три пъти до 733 лева за 1000 кубически метра, с което цената ще стане по-висока от тази на пропан-бутана и ще се обезмисли развитието на бизнеса, смятат от ААПГ.
Размерът на акциза се гласува от бюджетната комисия всяка година и все още не е приет за 2006 г. Към момента цената на природния газ за автомобили е 0,81
лева за килограм или 0,55 лева за кубически метър.
Кофти - живеем в скапана държава!

| |
|
Къде в София е третата метан станция. Една в Дружба, втора на Военна рампа и трета ????.
| |
Тема
|
Re: МЕТАН - АКЦИЗ
[re: fiat brava]
|
|
Публикувано | 01.06.05 15:06 |
|
Да и аз не знам къде е ?
Може би Чоко, Боко и компания знаят.....
| |
Тема
|
[re: fiat brava]
|
|
Автор | Runer (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.06.05 17:11 |
|
Кремиковци
| |
Тема
|
[re: Runer]
|
|
Автор | krasidd (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.06.05 17:35 |
|
abe to mnoo se govorin za tova ma nema kak da stane-ebem ti i akciza-3pati uveli4enie:))nema kak da stane, v EU e nai evtin i ima bonusi ako kara6 prirodno saobrazno-a uj natam sme tragnali-taka 4e nai veroiatno nema da go dignat ili pone naema da e frapira6to-a az sa sam vav varbna i tuk cenata prodaljava da e 0.85lv-v sevlievo i ruse sa6to-za6to pitam az??-ne e vapros za 4 st. ama s teh 6te stanat po bogati li?
| |
Тема
|
[re: amatjora]
|
|
Автор | Cтeфaн (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.06.05 18:53 |
|
Абе т`ва не е държава бе!!!
Скапана работа!
Какви са цените на метана, пропан-бутана и бензините из Европа - Германия, Италия...?
| |
|
какви 4 ст? на топливо в софия зареждам газта на 71ст? какви 85 говориш ти?
верно на шел и другите големи още е по 75ст/л.
АЗ НЕ СЪМ ДЕБЕЛ - ПРОСТО СЪМ НИСЪК !
Guns don't kill people, people do !
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 06.06.05 15:31 |
|
Защо някой от търговците на метанови уредби не вземе отношение?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
4oko (лошо момче) |
Публикувано | 06.06.05 19:41 |
|
абе колега това сме го обсъждали хиляда пъти на всеки е ясно че акциз ще има и че той ще бъде въведен 2007г. но е много сложно на журналист да обясниш че при метана тая работа няма да се отрази по този начин както сме свикнали за да не прекалявам с обясненията ето ти прост пример в Италия бензина 1.4евро пропан-бутана 0.65евро метан 0.66евро тоест като караш на метан пестиш 3,3 пъти така че ако ни приемат в ЕС нещата ще изглеждат приблизително така ако не ни приемат акциз няма да има няма да има и друго увеличение на цената така и така печалбата си е добра има и споразумение с енергиината комисия и тн. ама ставам многословен така че споко като увеличат метана заповядай аз ще ти изкупя уредбата на цената която съм ти я продал 
без авариен път на всички
| |
Тема
|
[re: 4oko]
|
|
Публикувано | 07.06.05 10:37 |
|
Добре де Чоко, ама това което съм извадил е цитат от изказване на председателя на вашата асоциация и там се говори за началото на 2006г. не за 2007г.
Второ в ЕС я влезем, я не - а и ти сам знаеш, че България е страната на абсурдите, където на всеки бизнес му се разкатава майката, независимо колко е екологичен.
Трето ако цетата на метана се увеличи три пъти за да се запази съотношението 1/3 трябва бензина да струва поне 5 лева - литър.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|