Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:00 13.07.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема МЕТАН - АКЦИЗнови  
Авторamatjora (Нерегистриран)
Публикувано01.06.05 12:35

Вижте какво мернах днес :

11.05.2005г.

Девет са работещите станции за метан към момента, а още седем са в строеж, каза Димитър Баев, съучредител на асоциацията. От тях три са в София, две в Пловдив и по една в Русе, Севлиево, Варна и Кюстендил, съобщи БТА.

Основен проблем пред по-широкото разпространение на метана за автомобили е предвидения от началото на 2006 г. акциз върху цената на природния газ. Заложеното ниво ще увеличи цената на природния газ три пъти до 733 лева за 1000 кубически метра, с което цената ще стане по-висока от тази на пропан-бутана и ще се обезмисли развитието на бизнеса, смятат от ААПГ.

Размерът на акциза се гласува от бюджетната комисия всяка година и все още не е приет за 2006 г. Към момента цената на природния газ за автомобили е 0,81
лева за килограм или 0,55 лева за кубически метър.

Кофти - живеем в скапана държава!

Тема Re: МЕТАН - АКЦИЗнови [re: amatjora]  
Автор fiat brava (непознат )
Публикувано01.06.05 13:14

Къде в София е третата метан станция. Една в Дружба, втора на Военна рампа и трета ????.

Тема Re: МЕТАН - АКЦИЗнови [re: fiat brava]  
Публикувано01.06.05 15:06

Да и аз не знам къде е ?
Може би Чоко, Боко и компания знаят.....

Тема Re: МЕТАН - АКЦИЗнови [re: fiat brava]  
АвторRuner (Нерегистриран)
Публикувано01.06.05 17:11

Кремиковци

Тема Re: МЕТАН - АКЦИЗнови [re: Runer]  
Авторkrasidd (Нерегистриран)
Публикувано01.06.05 17:35

abe to mnoo se govorin za tova ma nema kak da stane-ebem ti i akciza-3pati uveli4enie:))nema kak da stane, v EU e nai evtin i ima bonusi ako kara6 prirodno saobrazno-a uj natam sme tragnali-taka 4e nai veroiatno nema da go dignat ili pone naema da e frapira6to-a az sa sam vav varbna i tuk cenata prodaljava da e 0.85lv-v sevlievo i ruse sa6to-za6to pitam az??-ne e vapros za 4 st. ama s teh 6te stanat po bogati li?

АвторCтeфaн (Нерегистриран)
Публикувано01.06.05 18:53

Абе т`ва не е държава бе!!!
Скапана работа!
Какви са цените на метана, пропан-бутана и бензините из Европа - Германия, Италия...?

Тема Re: МЕТАН - АКЦИЗ [re: krasidd]  
Автор BlondNigger (свой бе :o))
Публикувано01.06.05 22:55

какви 4 ст? на топливо в софия зареждам газта на 71ст? какви 85 говориш ти?
верно на шел и другите големи още е по 75ст/л.

АЗ НЕ СЪМ ДЕБЕЛ - ПРОСТО СЪМ НИСЪК !
Guns don't kill people, people do !

Публикувано06.06.05 15:31

Защо някой от търговците на метанови уредби не вземе отношение?

Автор 4oko (лошо момче)
Публикувано06.06.05 19:41

абе колега това сме го обсъждали хиляда пъти на всеки е ясно че акциз ще има и че той ще бъде въведен 2007г. но е много сложно на журналист да обясниш че при метана тая работа няма да се отрази по този начин както сме свикнали за да не прекалявам с обясненията ето ти прост пример в Италия бензина 1.4евро пропан-бутана 0.65евро метан 0.66евро тоест като караш на метан пестиш 3,3 пъти така че ако ни приемат в ЕС нещата ще изглеждат приблизително така ако не ни приемат акциз няма да има няма да има и друго увеличение на цената така и така печалбата си е добра има и споразумение с енергиината комисия и тн. ама ставам многословен така че споко като увеличат метана заповядай аз ще ти изкупя уредбата на цената която съм ти я продал

без авариен път на всички

Тема Re: МЕТАН - АКЦИЗнови [re: 4oko]  
Публикувано07.06.05 10:37

Добре де Чоко, ама това което съм извадил е цитат от изказване на председателя на вашата асоциация и там се говори за началото на 2006г. не за 2007г.
Второ в ЕС я влезем, я не - а и ти сам знаеш, че България е страната на абсурдите, където на всеки бизнес му се разкатава майката, независимо колко е екологичен.
Трето ако цетата на метана се увеличи три пъти за да се запази съотношението 1/3 трябва бензина да струва поне 5 лева - литър.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.