|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
разход и монтаж на АГУ
|
|
Автор | Cтac (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.05.05 18:22 |
|
Привет. Имам няколко въпроса към хората ,които имат опит с АГУ.
Първият ми въпрос е следния:
Имам Honda Accord 2.0l 16V MPI, АГУ-то е Старгаз и има ламбда емулатор.Разходът ми в града ми се струва приемлив около 10-11/100. Интересното е обаче , че горе-долу толкова ми дава и на извънградско. Варно е, понастъпвам я ,ама чак пък 10....та може ли това да е въпрос на настройки някакви ?!
Другият ми въпрос вероятно е дискутирн неведнъй тук,но все пак да ви питам:
къде в софия може да си постави човек свястна АГУ ?има ли тема в която да са обсъждани сервизи , с мнения и препоръки?
Благодаря ви предварително !
| |
Тема
|
Re: разход и монтаж на АГУ
[re: Cтac]
|
|
Автор | ivo_9 (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.05.05 19:32 |
|
Lamda emulator za men ne ozna4ava lamda sonda kontrol.
Taka 4e si vlqzal v nqkakuv kompromis.
Drug e vaprosa sus sastoqnie na kolata , na4in na karane i mnogo drugi faktori.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 26.05.05 23:06 |
|
Стасе с колко километра в час се опитваш да караш колата извънграда ?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Genius! () |
Публикувано | 27.05.05 11:07 |
|
Според мен може и от карането да е.. На мен в града ми харчи 12-13 / 100 а по магистралата ми похарчи над 16, почти 17. Още не знам защо точно. И аз съм с нова газова. Но София-Пловдов-София почти през целия път педала на газта беше опрял в ламарината .
Като се върнах ми смениха ламбда сонндата, защото я отвихме да я видим как е и се оказа, че липсват парчета от нея, и ми регулираха газовата (защото преди това аз сам бях се пробвал да се правя на разбирач ) и оттогава не съм излизал от София.. Обещавам следващото изванградско да е кротко и ще засека разход.
| |
Тема
|
[re: Genius!]
|
|
Автор | дидo (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.05.05 11:52 |
|
виж си термостата при мен бе така ,отваряше ми на 50 , а сега като го смених ми падна разхода с 20-25% това е
| |
Тема
|
[re: imitev]
|
|
Публикувано | 27.05.05 18:22 |
|
значи нормално изжън населено място карам с около 140-150(принципно съм пробвал и си вдига и 190 на газ без проблем, но разбира се това бе смао проба)...но последния път нарочно се старах да не вдигам повече от 130 и изобщо д аподдаржам сравнително постоянна скорост. Вярно е че карах на климатик,но и в града го ползвам все пак...Очаквах да падне разхода, но уви-около 10-11/100 :-((
| |
Тема
|
[re: дидo]
|
|
Публикувано | 27.05.05 18:27 |
|
благодаря за съвета,но как точно да го "видя" ? в смисал че, колата си загрява нормално -за около 3 минути и си държи температурата постоянно на средата...
А колкото до карането , не ви говоря за каране със 180-200...Съвсем целенасочено опитах да карам равномерно с около 120 и под 9-10 не е падал разхода. понякога се получава малко отклонение в сметките понеже на различните газостанции показанията за заредената газ варира от 40 до 45 литра ( последното между другото на ОМВ, където откровено си ме излъгаха с поне 5 фалшиви литра )
| |
Тема
|
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 28.05.05 06:53 |
|
Е като са те излъгали с 5 литра как си сметна разхода ?
Колко и дават на колата да гори бензин при 130 км/ч каране ?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
P1O () |
Публикувано | 28.05.05 12:12 |
|
На ОМВ винаги ми сипват повече, но след това се оказва, че изкарвам ВИНАГИ повече километри, явно има по-голямо налягане и колонката "тъпче" повече газ.
| |
Тема
|
[re: P1O]
|
|
Автор | Jeep (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.05.05 14:19 |
|
Явно не си внимавал в часовете по физика,за да не знаеш,че течностите са практически несвиваеми и е абсолютно невъзможно в единица обем да се вкара повече течност,независимо от налягането.Друг въпрос е ако клапата не ти зяатваря на 80-85% от обема,но това е прекалено опасно и не е лошо да отидеш на проверка.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|