|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
За Чоко - Проблем с мощността на колта на метан?
|
|
| Автор | Димo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 07.05.05 02:03 |
|
|
Чоко, извинявай че и аз не тебе задавам въпрос приятелю, но смятам че ти можеш да ми отговориш, но ако и някой друг може да го направи - давайте
А въпроса е: Нужен ли е на Daewoo Lanos 1.5 I advance processor? Питам, защото днес си сложих метанова уредба - BRC с 2х30 литра бутилки, колата на равно се държи ( сякаш ) добре, но на баирчетата едвам 60км/ч на 3-та и не ще да ускорява повече. Верно че днес я сложих и трябва да се настройва още, но не вече не съм много сигурен в способностите на майсторите, след като видях как я настройват днес на око и без да се качат в колата да видят как се държи на пътя ми викат - "Е ти нали я знаеш как върви?!" ??!!@??!.
Че въпроса ми беше - възможно ли е колата при положение че е на 4 години просто толкова да и е силата на байр на метан ? ( защото такива баири на бензин ги взимам на 5-та)
Другото: Ако сложа advance processor ще се увеличи ли "силата" на колата? (Честно казано, аз днес не ги видях да ми настройват ъгъла на делкото поне...)
Третото: Има едно доизгаряне на сместа в аспуха ми, което всъщност се проявява като леко паткане ако на празен ход кача оборотите над 5500 и после спра да давам гас - тожа проблем ли е?
Приятелю, затрупах те от въпроси, но надявам се поне кратичко, ако имаш време и възможност - отговори ми.
Благодаря предварително на Чоко и всички останали с мнения и вкучили се в темата 
| |
|
Тема
|
Re: За Чоко - Проблем с мощността на колта на метан?
[re: Димo]
|
|
| Автор | дaнчo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 07.05.05 11:40 |
|
|
ще пипаш аванса,или при някой елкон или с джаджата на джетро, защото метана гори по-бавно, и вместо в цилиндрите ти гори в кюнеца....
| |
|
Тема
|
Re: За Чоко - Проблем с мощността на колта на мета
[re: дaнчo]
|
|
| Публикувано | 07.05.05 12:31 |
|
|
Мерси за отговора Данчо.
То е ясна работата, че колата ще загуби мощност на метан, но чак пук да кретам по баирите. Значи според теб само с настройка на аванса може да се коригира проблема? Няма нужда от Timing Advance Processor така ли да разбирам?
А това леко придърпване, което се усеща как може да се излекува? И тия пичове дето ми слагаха метана, що не са сетиха да ми бутнат аванса ( знам с 100% сигурност, че не са, щото нямах работа и висях при тях)?
А ако сложа джаджата дали няма да върви по-добре от просто настройка на аванса на делкото? (мали много сум бос в тия работи )
Мерси за всички отговори предварително 
| |
|
Тема
|
[re: дaнчo]
|
|
| Публикувано | 07.05.05 13:06 |
|
|
"или с джаджата на джетро" ???
Каква е тая джаджа и задължително ли е да отида на елкон за да го направят? Тези които ми сложиха метана не трябва ли те да го регулират и т.н. ?
| |
|
Тема
|
[re: Димo]
|
|
| Автор |
4oko (лошо момче) |
| Публикувано | 08.05.05 14:06 |
|
|
извини ме че не съм ти отговорил веднага та ако имаш желание колата да върви поне на 95% от работа и на бензин задължително и е необходим ТАП къде ти я правиха ? (това с делкото не се прави на метан защото предварението ще е толкова голямо че ако ти се наложи да караш на бензин а това е неизбежно заради не съвсем добре покритата мрежа от станции ще пропсуваш и менделеев ) направо беж в сервиза и да ти слагат ТАП друго важно ако агуто е ново първите три зареждания докато поомекне редуктора нещата наистина са зле сле това в наше сервизи поне ти правят безплатен реглаж и докато не ти хареса не те пускат с заветното честито по подробно бих могъл да ти помогна ако ми дръннеш една жица на 0887545041
без авариен път на всички
| |
|
Тема
|
[re: 4oko]
|
|
| Автор |
tsvet4O (AUDI) |
| Публикувано | 08.05.05 18:52 |
|
|
Колко горе-долу би струвал ТАП-а?
[image]http://rack5.free.evro.net/free2/snep/Vasko.jpeg[/image]
| |
|
Тема
|
[re: tsvet4O]
|
|
| Автор |
4oko (лошо момче) |
| Публикувано | 08.05.05 21:57 |
|
|
ot 60 do 160 zawиси от модела италянските са излишно скъпи а твърдя че не са по-добри в бг тапове прави джетро а вече и няколко други момчета за рено в момента имам един много добър и на цена 55лв и като качества той направо копира и пренася във времето напред сигналите на екюто и даже е с възможност за регулиране само че нямам никакво време сега но ако си настоятелен тази седмица може и да измисля прозорче 
без авариен път на всички
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
PRlNCE ZANDOR (vodoun) |
| Публикувано | 09.05.05 09:05 |
|
|
Абе пич незнам как си я мислиш тая работа, ама това сделкото звучи смешно направо, ТАП-а през цялото време пипа момента, а не ей така.
Излиза че не ти се дават пари при условие че караш нова кола и слагаш метан!
АЗО
| |
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 09.05.05 21:35 |
|
|
4око, мерси за отговора приятелю. За това каде ми слагаха газовото - аз съм от Варна и го сложиха в "Еврогаз 3000". Това са някакви момчета, който се занимават с вкарване на коли и части от Италия и вкарват и метанови уредби 2-ра ръка. За цени незнам дали е редно да пиша по форумите?! Като ги питах ми казаха че не ми трябвал ТАП и това било глупост - но сега като карам на метан разбирам, че ако не е трябвало - нямало да го измислят хората! Уредбата е 2-ра ръка и проблема с мембраните отпада, само проблема с баирите е сериозен Ако живеех в софия братче, ти щеше да си 1-я човек който щях да потърся за тоя метан Четох по форумите, че в Варна препоръчваш при Славчо Сариев да се ходи за такива работи - аз говорих с някои в неговия сервиз днес - предложиха ми ТАП за 155 лв., предполагам италиянски - дали неможе да се намери по-евтин и също толкова добър БГ ТАП или някакъв еквивалент?
Чоко, мерси за отговора предварително, а другите - СЛУШАЙТЕ ЧОКО КАКВО КАЗВА, ТОЙ Е МАЙСТОРА ТУКА 
| |
|
Тема
|
[re: PRlNCE ZANDOR]
|
|
| Публикувано | 09.05.05 21:43 |
|
|
"Излиза че не ти се дават пари при условие че караш нова кола и слагаш метан!"
PRINCE ZANDOR, разконсперира ме братле - да не ми се дават безумни пари за бензин - нито имам толкова много от тях в излишък, нито имам петролен кладенец в задния двор 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|