|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Почиставане???
|
|
| Автор | tyu (Нерегистриран) |
| Публикувано | 27.04.05 13:38 |
|
|
При почистване на газовия клапан преди изпарителя трябва ли да спирам притока на газ от бутилката? Въобще има ли нещо, което трябва да направя преди да го отворя и да извадя филтърчето?
| |
|
Тема
|
Re: Почиставане???
[re: tyu]
|
|
| Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
| Публикувано | 27.04.05 13:44 |
|
|
Разбира се че трябва да спреш газта от бутилката!
Иначе какво ще спре газта да си изтече в атмосферата кротко и смрадливо, или при наличие на искра бясно и шумно ?!?!?
| |
|
|
|
И без искра истича бясно с ниска температура в течнено състояние истинско шоу
| |
|
Тема
|
[re: tyu]
|
|
| Автор | keит (Нерегистриран) |
| Публикувано | 27.04.05 22:14 |
|
|
Не се обиждай, ама като гледам каво питане си отправили ми се струва по безопасно да отидеш никъде да ти го сменят това филтърче
| |
|
Тема
|
[re: keит]
|
|
| Автор |
Astra18nz (бързо пали) |
| Публикувано | 28.04.05 00:59 |
|
|
По добре бегай в сервиз защото има значение как слагаш филтара!!!
| |
|
Тема
|
[re: Astra18nz]
|
|
| Автор | gazovoza (Нерегистриран) |
| Публикувано | 29.04.05 19:44 |
|
|
po dobre probvai s edna zapalena svesht dali izpuska gaz . ako plamuka se razmurda zna4i gaz minava. ako ne ....zna4i trqbva dase po4isti.
| |
|
Тема
|
[re: gazovoza]
|
|
| Автор | NightRunner (Нерегистриран) |
| Публикувано | 05.05.05 11:51 |
|
|
 Gazovoza, мисля че ако пробва по твоя начин това може и да му е последната смяна на този, а и на други филтри, в живота. Най добре да си отиде на сервиз и там някой който го е правил това упражнени е му го смени тихо спокойно и без излишни фоерверки

| |
|
|
|
Преди два дни почистих моя газов клапан, не от нужда, а за профилактика.
Направи ми впечатление, че за 26 000 км в него нямаше никакъв боклук.
Но вътре имаше едно малко цилиндрично магнитче, по което имаше доста дребни стружки. Та има ли място там между мрежестия филтър и входа на клапана това магничте или при мен е изпаднало от някъде. За пръв път отварям този клапан.
Иначе след почистването смених и газстанцията и колата сега като че върви по-добре, ще видя скоро и разхода.
Освен това има ли и на изхода на бутилката някакъв филтър, който трябва да се чисти?
| |
|
|
|
Магнитчето не е изпаднало случайно, нито пък е стигнало до там заедно с газта Мисля, че има такова магнитче във всеки един газов клапан или поне имаше в тези, които аз съм разглобявал - общо 4 на брой Иначе филтър на изхода на бутилката няма, но има цедка на самата сонда, която обаче не знам дали се задръства особено много.
| |
|
|
|
Магнит има във всеки клапан, за да улавя твърдите боклуци (стружки) в ГАЗ-та.
Ако си го махнал, сложи го пак.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|