|
Тема
|
Към спецовете, за делкото при работа на газ...
|
|
Автор |
Шeмeт (Манияк:)) |
Публикувано | 29.04.05 10:28 |
|
Имам питане към вас, при работещ двигател на бензин при стабилни обороти правя проверка дали работи по-прецизно като си сложа ръката на ауспуха на 5см разтояние и чувам и усещам дали има равномерно изпускане като е "ррррррммррррррррмм" което е добре а като превключа на газ е "рммм бръм пук ръмм пук пук бръм" доста неравномерно изкарване на газовете въпреки че на оборотомера ми показва стабилни обороти и не се тресе.
Та въпросното делко в колко мм да го врътна и в каква посока ако това е проблема и ако е друго какво да настройвам
Карам ВАЗ 2103 1500сс с нова газова уредба ланди Рензо електрически и е монтирана с долна плочка на карба а самия карб е чисто нов и не е пробиван миналата седмица ми я монтираха да знаете,иначе върви супер но това неравномерно изпускване на газовете при газ? все пак знаете че газта е високооктанов?
100x Благодаря!
Редактирано от Шeмeт на 29.04.05 10:33.
| |
Тема
|
Re: Към спецовете, за делкото при работа на газ...
[re: Шeмeт]
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 29.04.05 12:48 |
|
Работи добре?
Разхода е добър?
Не загрява?
Върви като самолет ?
НЕ ПИПАЙ!
| |
Тема
|
[re: imitev]
|
|
Автор | Шeмeт (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.04.05 16:17 |
|
Ще те послушам а и без това имам ръчен октан коректор и с него мога безопасно да му дам + мъничко докато спрат припукванията както ме посъветваха без да развалям ажните настройки:)
| |
Тема
|
[re: imitev]
|
|
Автор |
Adjudant Gerber (невменяем) |
Публикувано | 29.04.05 19:24 |
|
В отговор на:
Не загрява?
Интересно ми стана. По какъв начин газовата уредба може да стане причина за прекомерно загряване на двигателя? От чиста любознателност е въпроса.
| |
Тема
|
[re: Шeмeт]
|
|
Автор |
Шkoдa (Speedster) |
Публикувано | 29.04.05 22:54 |
|
Това припукване в ауспуха обикновено е от неравномерна работа на свещите. Свещи, които работят перфектно на бензин не винаги успяват да направят това на газ. Причината е в по-бавното горене, по-лошото смесообразуване и нуждата от стабилна искра. Това съвсем не означава, че трябва да ги изхвърлиш! Или поне не веднага....
| |
Тема
|
[re: Adjudant Gerber]
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 30.04.05 10:56 |
|
Може да грее от бедна смес. Тя както е известно гори с по-висока температура и може да причини прегаряне на изп. клапани.
| |
|
|
|
|