Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:07 03.11.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Ел. ключ - ПОМОЩнови  
Автор Dodo155 (AlfaMilano)
Публикувано07.03.05 12:44

Колата е пълен инжекцион и превключването на ГАЗ става посредством механичен (цека) ключ. Понякога (рядко) когато паля на ГАЗ гърми. С нови свещи съм (ориг.), кабели и т.н. Нямам проблем на бензин както и на ГАЗ (върви даже много по-добре). В движение не гърми!!!
Та въпросът ми е, ако сложа електрически ключ за превключване (по обороти), дали ще изчезне момента с гърмежа? Така ми бяха казали?!
Доколкото знам, след загасване на мотора, ключа автоматично връща на бензин. Има ли реле-време преди да се изгаси, защото ако останат газови изпарения в колектора тя пак ще гръмне въпреки че се пали на бензин?

Alfa MILANO

Тема Re: Ел. ключ - ПОМОЩнови [re: Dodo155]  
Автор 4oko (лошо момче)
Публикувано08.03.05 08:37

ключа за който говориш превключва когато оборотите падат да речем от 2500 надоло и така се избягва ефекта за който се притесняваш

без авариен път на всички

Тема Re: Ел. ключ - ПОМОЩнови [re: 4oko]  
Автор Dodo155 ()
Публикувано08.03.05 19:29

Благодаря ти за отговора
Обаче, ако превключва на бензин под 2500 оборота, то тогава значи, че ще работи на безнзин когато съм под тях ли? Извини ме за тъпият въпрос, ама нищо не разбирам
Къде мога да отида да ми сложат такъв ел. ключ и колко ще ми струва?

Автор Ascona83 (бедствие !!!)
Публикувано09.03.05 08:30

Сега тоя ключ дето ти е писал колегата за него не го знам какъв е, аз съм с електронен, който превключва на газ когато колата достигне някъде към 3000 оборота, без да се интересува дали е загряла колата или не. На колко оборота да превключи на газ се регулира посредством една врътка на самия ключ. След превключване на газ, колата си работи само на газ. докато не изгасне, като изгасне отново се пали на бензин!!! Има едно скрито копче дето е за аварийни цитуации и чрез него може колата да се пали на газ.
Ако на мойта кола се направи тъй че под определени обороти да минава на бензин отново ще бъде гадно... при теб нямам идея как ще бъде.

Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!

Тема Re: Ел. ключ - ПОМОЩнови [re: Ascona83]  
Автор Dodo155 ()
Публикувано09.03.05 10:26

Ясно Доколкото разбрах гасиш и след това пали на бензин. Ама какво ще стане ако изгася и секунди след това завъртя да паля? Ще има остатъчна ГАЗ в колекторите и няма ли да гръмне? Мен точно това ме притеснява Как е при теб в такава ситуация - да палиш веднага щом е загасена?
И аз си мисля, че ако паднеш под определени обороти и минава пак на бензин ще е доста неизгодно.

Автор Любитeл (Лукав Благинар)
Публикувано09.03.05 13:42

Ами при мен пали без проблем в ситуацията описана от теб. До сега за 4 години колата ми е гръмнала само веднъж при палене, но откакто сложих автоматичен ключ - никога. Превключва по обороти на газ и после чак като изгасиш на бензин. Ключа има три положения - автоматичен, само бензин и само газ. Последния понякога може да бъде много полезен (Ако не дай боже ти изгори релето или самата помпа примерно).

Тема Re: Ел. ключ - ПОМОЩнови [re: Любитeл]  
Автор Dodo155 ()
Публикувано09.03.05 18:48

Много ти благодаря!
Ще ходя да ми сложат и на мен ел.ключ
Да ми препоръчаш някое място където хората разбират?
Изпарителя е StarGaz и емулатора е такъв (ако има значение това).

Автор Ascona83 (бедствие !!!)
Публикувано09.03.05 19:01

май няма значение какъв е ключа, той си е отделна система с отделна електроника...

Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!

Тема Re: Ел. ключ - ПОМОЩнови [re: Ascona83]  
Автор Любитeл (Лукав Благинар)
Публикувано09.03.05 21:52

Подкрепям мнението Моят е някакъв български и беше доста евтин и съм много доволен. Мой познат ми го монтира и незнам от къде го е купил, но във всеки сервиз имат автоматични ключове. Просто търси такъв, който може да се превключи да пали и на газ и ако превключва по обороти, да могат да се променя границата при която това става. Успех.

Тема Re: Ел. ключ - ПОМОЩнови [re: Любитeл]  
Автор Dodo155 ()
Публикувано10.03.05 09:25

Мерси за мненията
Ще изчакам малко да се стопли, че не ми се ходи пеш и ще ходя да ми сложат такъв ключ

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.