Тема
|
ВПЕЧАТЛЕНИЯ от GIG - овете
|
|
Автор | amatjora (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.03.05 13:49 |
|
Видях, че миналата година няколко колеги са си сложили руската система ГИГ.
Споделете някакви впечатления, проблеми и т.н.
Благодаря предварително!!!!!
|
|
Тема
|
Re: ВПЕЧАТЛЕНИЯ от GIG - овете
[re: amatjora]
|
|
Публикувано | 29.03.05 09:59 |
|
Съвсем никой ли няма с газов инжекцион Громико
|
|
Тема
|
|
|
Автор | Jeep (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.03.05 16:51 |
|
Иди на 61 страница.
|
|
Тема
|
Re:Грешка !!!
|
|
Автор | Jeep (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.03.05 16:58 |
|
Извинявам се.Страницата е 71-ва
|
|
Тема
|
[re: Jeep]
|
|
Публикувано | 30.03.05 10:16 |
|
Благодаря, намерих ги.
Но тази информация е доста стара някъде около 20 стр. има и други мнения, но ми се искаше да чуя по - нови отзиви за уредбите.
|
|
|
Всички газови инжекциони дават проблеми с българската газ и явно руския ГИГ е най-издражлив на боклуците в газта,а и лесно се почиства,по -евтин е от италианските,но трудно ще се вредиш за такава уредба,просто вносът е много малък
|
|
Тема
|
[re: gsi_burgas]
|
|
Автор | cic (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.04.05 17:37 |
|
Аз сложих ГИГ4 миналата година есента. Писъм съм някъде назад във форумите. За момента се държи идеално. Нямам никакви проблеми. Единствените неща които се получиха са че на празен ход понякога падат оборотите до около 500 и минава на бензин, но като тръгна веднага минава на газ. Ако не го погледна няма и да забележа. Другото което се получи е че в студа форд-а ми пали от 2 опит. 1я път пали и веднага загасва. 2рия път си пали веднага от половин оборот. Не знам дали е свързано с поставянето на ГИГ-а. Но съм доволен. Разхода е добър, динамиката е добра и не ми прави на практика абсолютно никакви проблеми. Ако трябва да избирам пак такъв бих си сложил ...
|
|
|
Проблема с преминаването на бензин се решава лесно като излъжеш ГИГ-а,че си с повече бобини и така сам си минава на газ без да се налага да форсираш и да чакаш да паднат оборотите.Просто вместо 2 пишеш 4 и готово
|
|
|
Ами предполагам че е така, но за мен това не е проблем. Мен си ми харесва да минава на гас когато потеглям. Не разбирам много но според мен така си е по чисто ... По скоро мога да отида да ми се регулира температурата при която минава на газ, защото като е студено - зимата ходя на работа почти на бензин :) Колата загрява бавничко ... в момента минавам около 2 км преди да мине на газ, което е добре.
|
|
|
Колко струва това руски животно ГИГче, да но е сравнително по евтино от италианските измишльотини?
|
|
Тема
|
GIG
[re: Astra18nz]
|
|
Автор | Lupo (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.04.05 12:01 |
|
Понеже сега си сложи и аз газова ур. та поразпитах и за тях, някъде окло 500 за моноинжекция и 700 $ за 4 дюзи без монтажа и бутилката.
Тука им е сайта:
ИНЖЕКЦИОН ЕООД
България,София,
ул. Локорска 8
тел. 359 2 9367721
GSM 359 88 450085
|
|
|
На мен ми излезе към 1400 лева с бутилка и сичко. Не е малко но е доста по ефтино от алтернативите. Все пак става въпрос за многоточков инжекцион. Не съм имал грижи за момента.
|
|
Тема
|
Re: GIG
[re: TheAnimal]
|
|
Автор | FDevil (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.04.05 17:42 |
|
A ima6e li nali4ni uredbi kato otide? Ili si ja poru4al i si 4akal...
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
samouki (непознат) |
Публикувано | 19.04.05 13:31 |
|
http://www.gigauto.ru/ Виж какво пише там има интересни неща
|
|
Тема
|
Re: GIG
[re: Lupo]
|
|
Автор |
brock (Mondeo 1.6 16V) |
Публикувано | 19.04.05 14:43 |
|
Цената е 750 USD + 300лв.
Не знам дали цената е такава, заради вдигането на бенза
1 - редуктор дифференциальный;
2 - инжектор газовый;
3 - испаритель;
4 - датчик температуры охлаждающей жидкости, штатно установленный на двигателе;
5 - катушка системы зажигания;
6 - датчик абсолютного давления воздуха во впускном коллекторе двигателя (цикловой расходомер воздуха);
7 - электромагнитный газовый клапан;
8 - датчик кислорода, штатно установленный на выпускном коллекторе двигателя;
9 - микропроцессорный блок управления системой GIG;
10 - нейтрализатор отработавших газов;
11 - расходный газовый трубопровод;
12 - газовый баллон с арматурой.
Редактирано от brock на 19.04.05 14:45.
|
|
Тема
|
Цени в Русия
|
|
Автор |
brock (Mondeo 1.6 16V) |
Публикувано | 19.04.05 15:01 |
|
Ето можете да разгледате цените на системите с монтаж и без монтаж в Русия. Курса на рублата е ~30 рубли за 1 долар.
Направо ми се иска да живея в Русия
Редактирано от brock на 19.04.05 15:19.
|
|
|
Значи ако не мога да смятам ме поправете: 12000 рубли (пълен комплект ГИГIV без бутилка) са приблизително 400$. Това не прави 750$+300лв. Това си прави ~630лв.
|
|
|
Малко не съм по темата, но предлагам морална награда (потупване по рамото) за този, който познае марката и модела на колата от схемата на brock
Ето и един Джокер: От този модел са произведени всичко на всичко 8518 автомобила в Торино - Италия от не безизвестната фирма Bertone. Не, че би трябвало това да ви интересува, но просто реших да се изкажа, тъй като това ми е любимият автомобил и веднага го разпознах, като видях схемата
А колкото до GIG-а, аз също се замислих, дали да не си купя подобно нещо, след като прочетох всички мнения тук, но в крайна сметка се спрях на най-евтиния вариант и вчера си сложих най-обикновена газова уредба с плочка
Редактирано от Moxy_78O на 21.04.05 09:53.
|
|
Тема
|
Re: Цени в Русия
[re: Dodo155]
|
|
Автор | heros (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.04.05 11:44 |
|
проблема е че дори да си я внесем оттам дали тука ще се навият да я монтират и обслужват
|
|
Тема
|
[re: heros]
|
|
Автор |
brock (Mondeo 1.6 16V) |
Публикувано | 21.04.05 11:50 |
|
Почти сигурно е, че няма да се навият - та нали няма да правят такива големи печалби - по около 300 USD на кола
Друг е въпроса, дали не може да се прекопира информацията от чипа на уредбата и да се почне клониране на електронния блок, който дефакто е сърцето на газовата. Като електронни елементи цената на блока надали е повече от 50 лева. Монтажа ще е на ръка - както е и в Русия.
|
|
Тема
|
[re: brock]
|
|
Публикувано | 21.04.05 12:05 |
|
Ми то за 300$ можеш и на обучение да идеш при Руснаците
|
|
Тема
|
|
|
Публикувано | 21.04.05 12:34 |
|
Май тия цени са си само за \русия... \вУкрайна един ГИГ-4 е 800$ което си е почти колкото тука
|
|
Тема
|
|
|
Автор | Dodo155 (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.04.05 16:03 |
|
Абе аз и 200лв. (което не е хич малко) ще дам за монтаж и подръжка, ама няма да се съгласят Все пак 200лв. не са 300$
|
|