Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:35 07.11.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Тема Как се разглобява Тартарини Г79нови  
Автор Nikiboy (познат/непознат)
Публикувано21.03.05 20:33

Става дума за от страната на редуктора. Свалих дебелата гума и голямата пружина, но не знам как да сваля/извадя самия клапан (малкия механизъм приличащ на шарнирен болт). Над него е набита голяма шайба, но ако се пробвам само с отверка ще я изкривя.

Как се вадят тези части? Има ли трик или става със сила и късмет.

Редактирано от Nikiboy на 21.03.05 20:34.

Тема Re: Как се разглобява Тартарини Г79нови [re: Nikiboy]  
Авторogix (Нерегистриран)
Публикувано22.03.05 08:08

Аз имам тартарини, и сменях мембраните онзи ден.Ако е същия трябва да хванеш контра със звездогаечен и така да го развиеш.Имаи впредвид че след като ги смених нещо и стана на колата и не мога да разбера какво,така че внимавай.Когато ги смениш пиши каква е колата и как върви след това.Успех

Тема Re: Как се разглобява Тартарини Г79нови [re: ogix]  
Публикувано22.03.05 11:19

Това го свалих вече. Въпроса е как е по-натам. Искам да стигна до клапанчето, което регулира високото налягане.

Колата е Лада 1500. Проблема се оказа, че е подобен на твоя и се дължи на редуцирането на налягането, а не на мембраните.

Моя е с напълно здрави мембрани, но редуктора е заминал. Като гледам колко мизерия се събрала там е страшно. За това искам да го разглобя и да го по4истя.

Авторogix (Нерегистриран)
Публикувано22.03.05 12:24

Когато сменях мембраните не стигнах до там.Ти мислиш,че моя проблем е като твоя?Дано да е така,поне да знам какво да правя.Дано някои ни помогне тук,

Тема Re: Как се разглобява Тартарини Г79нови [re: ogix]  
АвторVitesse (Нерегистриран)
Публикувано22.03.05 23:52

Айде кажи Ogix какъв точно ти е проблема-как се държи колата. Нещо й стана,ама не знам какво. Обясно малко по шофьорски,пък може и да помогнем.

Тема Re: Как се разглобява Тартарини Г79нови [re: Vitesse]  
АвторVitesse (Нерегистриран)
Публикувано22.03.05 23:57

Сега виждам,че си пуснал тема за изпарителя си

Тема Re: Как се разглобява Тартарини Г79 [re: ogix]  
Публикувано23.03.05 11:41

Оказа се, че с теслата излезна. Това е планката която кара газа да заобикаля в нещо като лабиринт и се стопля. Не мога да ти опиша колко мизерия имаше. Стигнах и до пароструйка:))

Оказа се 4е е изчезнала малката кръгла гумичка, която е на клапана за сваляне на налягането и дефакто регулатора на втора камера запо4ва да действа като редуктор, т.е в най-добрия случа като навиеш много винта за количество да може да направи нещо като празен ход.

Публикувано30.03.05 17:34

Оказах се прав. Сглобих изпарителя и го монтирах работи си идеално.

Само имам един проблем с падащи обороти след като я юркам повече за около 30 сек., но предполагам че е от маркуча за вакума.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.