|
|
|
Тема
|
Прекъсва по време на движение-дали е от газта?
|
|
| Автор | R19 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.01.05 14:56 |
|
|
възможно ли е да ми прекъсва, направо да ми изгасва докато карам колата, и причината да е в газовата система. колата е нисан микра и работи само на газ от вече 4 години. карам си, изгасва и след триста опити може и да запали.
възможно ли е да е от газовата система, или от делкото, или и аз не знам. благодаря за евентуалните съвети
| |
|
Тема
|
Re: Прекъсва по време на движение-дали е от газта?
[re: R19]
|
|
| Автор |
Любитeл (Лукав Благинар) |
| Публикувано | 28.01.05 15:26 |
|
|
като изгасне, провери дали не ти е замръзнал изпарителя. Често се случва като ти спадне нивото на антифриза.
| |
|
Тема
|
[re: R19]
|
|
| Автор |
vsx16v (Xantia) |
| Публикувано | 28.01.05 17:23 |
|
|
При мене имаше прекъсване обаче се оказа че съвсем не е от газта. В началото придърпваше на газ... но като се задълбочи проблема започна да прекъсва и на бензин, но по-малко. Явно защото газта е по-чувствителна. Накрая се оказа проблема в електрическата инсталация, като се оправи колата започна да си работи чудесно и на бензин и на газ. Така, че провери си делко, кабели, контакти, свещи и след това вече си гледай газовата уредба да не би наистина да имаш проблем с нея.
| |
|
Тема
|
[re: vsx16v]
|
|
| Автор |
Vanka.ta (непознат) |
| Публикувано | 28.01.05 22:11 |
|
|
Аз имах подобен проблем.По време на движение или губеше мощност или гаснеше.Изпарителя уж има газ но не пали, проверявам клапана за газта на който е и филтърчето - всичко е в ред! Реших да развия медната тръба която свързва бутилката с клапана и вътре още мен ме нямаше / отвора на корпуса на клапана се оказа по-тесен от медната тръба и едрите люспи и боклуци се задържали там/ !!! забравих да пиша че преди разглабянето затворих кранчето на бутилката. Извих леко тръбата нагоре и отворих кранчето за малко. Бая боклуци събрах щото сложих едно пластмасово шише на тръбата.
Събрах всичко обратно и вече от 4000 км нямам такива проблеми.
| |
|
|
|
|