|
Тема
|
Ще караме ли с газ без акцизи?
|
|
Автор | pencil (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.12.04 17:44 |
|
. Е, как ще стане така, че да облагат само автомобилната газ? Щели да правят специални станции за зареждане на битови бутилки. Пак ще се намери начин от битови бутилки да се пълнят автомобилните...
| |
Тема
|
Re: Ще караме ли с газ без акцизи?
[re: pencil]
|
|
Автор |
P1O () |
Публикувано | 09.12.04 10:27 |
|
Аз лично не мога да си обясня какъв е аргумента на политиците ни за отказват да махнат акциза на газта за автомобили и дори да направят отстъпки, тъй като караме с екологично чисти горива /имам предвид напълно чисти, не безоловен бензин и нафта/
http://www.standartnews.com/stnews/auto/s4287_7.htm
пс. ясно ми е, че има лобито и газта трябва да е близка с цената на бензина, но все пак ако София спре да кара на газ, ще се издушим просто.
| |
Тема
|
[re: P1O]
|
|
Автор |
Sao (Sys_Admin) |
Публикувано | 09.12.04 17:16 |
|
Абе как не ти е ясно защо не махат акциза на газ за транспортни цели!
Нали от там си оправят бюджета. 200 милиона щяли да загубят само от битовата газ. Не знам си кой в парламента с назидателен тон казал на залата че "заиграването с акцизите на горивата било опасно". Опасно за кого за тях разбира се!
Основно парите на народа се харчат от депотати и държавната машина. Всеки мандат: нови мерцедеси БМВ 745 заплати нов мокет на парламента компютри софтуер. Факт е че държавната машина в БГ харчи пари почти колкото в Германия например а колко е Германия и богата и голяма в сравнение с нашто блато?
I'm too lame to read /etc/passwd ;-)
| |
Тема
|
[re: Sao]
|
|
Автор |
P1O () |
Публикувано | 11.12.04 11:44 |
|
Съмнявам се да е само това причината, поскоро почти всеки "Дупетат" или има собствена или е съдружник в бензиностанция и от там ще загуби повече
отколкото от служебната депутатска кола или др. екстра.
Въпроса е друг, като вдигнат цената на газта с 5-10ст всички викат, сърдят се /вече не де, свикнахме /, но тази година се престарават вече.
ГО двойна цена, вЕнетки, газ С акциз..... мисля, че както се направи смешния "бойкот" за мобилните оператори, ще е доста по-важно да се направи такъв за данъчни, ГО, Газостанциииии
| |
|
|
|
|