Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:39 15.07.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Отново гръмна!!!!!!!!!нови  
Авторgkl (Нерегистриран)
Публикувано10.11.04 21:23

Приятели, днес за пореден път ми гръмна АГУ-то! Имам Fiat Tempra 1.8ie SW с двигател DOHC 8V 77кW cat. Уредбата е BRC с ел.изпарител. Чисто нова е използвал съм я 4500 км. В началото всичко бе наред не гърмеше и разхода се нормализира. Разбира се в началото беше 15/100, но стигна 12.5/100 само градско и 9.37/100 на дълък път. И така до първия гърмеж. Сега това е втората поред плочка с доълнителни клапи на възд. филтър, но уви Г Ъ Р М И!!!!!!!!! Това става в момента когато се превключва автоматично от бензин на газ. На стенд няма натрупани грешки и изгарянето на ГАЗ е перфектно(така показва газ-анализатора). Не знам вече какво да правя. Апропо колата е добре на бензин.

Тема Re: Отново гръмна!!!!!!!!!нови [re: gkl]  
АвторKOKO (Нерегистриран)
Публикувано11.11.04 10:09

Ами може би се получава за кратко преобогатена смес при превключването. Освен да си сложиш ръчен ключ та да може да превключваш когато искаш и да превключваш винаги в подходящ момент - движение на прав и равен участък без голямо натоварване (почти по инерция) на висока предавка. В такъв случай най-меко става превключването.

Тема само мнениенови [re: KOKO]  
Автор 4oko (лошо момче)
Публикувано11.11.04 10:28

това не решава проблема кардинално . има една вълшебна дума и тя е диагностика другото е гадаене а Бог да прости баба Ванга вече не е между живите така че само мнение разбира се но съществува газ анализатор който с голяма точност определя проблема ( свещ кабел или друго в 98% от случайте когато една кола гърми е в запалителната система бъгчето останалите два е центровка и то на въздуха много рядко е друго ) та съвет пълна диагностика преди да е настъпил зимния перйод смяна на филтър въздшен всчко околу 25/35 лв. и този проблем е зачеркнат от списъка с задачките за решаване

без авариен път на всички

Тема Re: само мнениенови [re: 4oko]  
Автор:) (Нерегистриран)
Публикувано11.11.04 10:41

Безавариен, а не "без авариен"!! :))

Тема :=)нови [re: :)]  
Автор 4oko (лошо момче)
Публикувано11.11.04 14:28

ти пък ще ми кажеш дали да си закЪчЪ пяното на тавана а иначе ако геледаш реклами 102 !!!!

без авариен път на всички

Тема Re: Отново гръмна!!!!!!!!!нови [re: KOKO]  
АвторAlex (Нерегистриран)
Публикувано12.11.04 13:42

Според мене гърмежите във всмукателния тракт са от преобеднена, а не от преобогатена горивна смес. Поне така пише по книгите.
А иначе КОКО е прав, че превключването трябва да става когато двигателя не е натоварен. Автоматичния ти превключвател трябва да превключва при падащи обороти, а не при вдигащи се.

Тема Re: Отново гръмна!!!!!!!!!нови [re: Alex]  
Автор ESPACE (MPV)
Публикувано12.11.04 15:57

Моя превключвател превключва при повишение на оборотите. И въпреки че ми е гърмяла 4-5 пъти газовата, витнаги е била от обеднена смес и никога не гръмвала при превключването. Просто всяка газова уредба на всяка кола си е частен случай и което действа при една не действа при друга-изобщо необходим е индивидуален подход.

Тема Re: Отново гръмна!!!!!!!!! [re: ESPACE]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано12.11.04 18:02

А моята е гърмяла винаги от износени свещи ( по на 20 - 25 000 км Бош).

Следващите ще са ми NGK.

Тема Re: Отново гръмна!!!!!!!!!нови [re: Alex]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано12.11.04 18:06

Мога да се обзаложа, че гърми само при първото за деня превключване от бензин на газ.

Защото газта изтича от изпарителя през ноща (примерно) и после като вземе да превключва за момент спира бензина и докато подаде достатъчно газ и гръмва. Още повече че в момента се дава газ.

Ако превключва по инерция принудително (аз така правя с моя автоматичен ключ) няма да има такъв проблем.

Тема Re: Отново гръмна!!!!!!!!!нови [re: gkl]  
Автор komi (lud po koli)
Публикувано12.11.04 20:41

Moyat savet e da otidesch na osciloskop i da ti proveryat visokoto naprejenie.
Znachi gazta garmi po 2 prichini:
1 Bedna smes(ti spomenavasch che sa ti namalili razhoda no vij dali na niski oboroti ne e prekaleno bedna smesta na gazanalizatora CO-to tryabva da e 0.20-0.40 obarni vnimanie i na HC tryabva da e okolo100-250)
2.Razseivane na visokiya voltaj(kabel,svej ili pak pochisti leglata na svestite ako sa omasleni moje da prehvarlya iskra i ot tam a tochno tam i osciloskopa trudno go hvasta)
Prevklyuchvaneto ot benzin na gaz nyama nisto obsto i ne rovichkai nisto tam.
Imitev da ne go priema kato zayajdane no izparitela ako e nared tryabva da zadarji gazta do sutrinta ako ya izpusne znachi ne e nared.

predi da kajesch neshto se ogledai

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.