Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:03 17.07.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Тема Niakolko savetaнови  
Авторmasagero (Нерегистриран)
Публикувано04.10.04 23:54

Predi vreme pisah che shte si slagam gazova inst. na moia opel askona 1.6mono.Dosta mnenia sondirah,(ot vas ot priateli) i opredeleno se spriah na BRC at90e.I imam niakolo vaproscheta:
1.Padat mi oborotite kogato spra(svetofar,ili da chakam niakoi) 0.500ob/min i nadolu i aha da izgasne.kakvo moga da napravia?kak da gi reguliram i ot kade se regulirat?Na samia izparitel ima dve vratki edna centralno razpolojena(goliama) i edna ot diasno (malka) koia za kakvo e?
2.Normalno li e da mi raboti benzinovata pompa dokato sam na gaz?

P.S.Inache kato cialo sam mnogo dovolen (zashtoto kolata si varvi ekstra daje po dobre:)Blagodaria vi predvaritelno!

Тема Re: Niakolko savetaнови [re: masagero]  
Автор BACON (ACTPA)
Публикувано05.10.04 03:58

По 1
Кой пък те посъветва на тоя двигател да сложиш БРЦ? Ще имаш проблем с ниските обороти винаги, но пък се кефи на множеството настройки.
По 2
За мен не е нормално да блъска залудо и затова аз съм си я спрял.

Автор ШkoдaМодератор (Speedster)
Публикувано05.10.04 07:34

"Добре дошъл" в света на "ГАЗарите"
Дано въпросите и проблемите ти винаги са толкова дребни и маловажни!
по т.1: Ако не си минал още поне 1000 км от слаганета на уредбата - не бързай да се мъчиш да регулираш нищо! По-добре почакай да ги навъртиш и тогава...Има защо!
По т.2: Мненията се крайно противоречиви по този въпрос, но истината е една - помпа се разбива в 90% от случаите при попадане на вода и др. нечистотии в нея. Така че - споко! Може и така и така!

Автор 2V6 (Шофьор)
Публикувано08.10.04 16:41

Тази по средата е за налягането в последната степен. С нея се регулира колко газ да пуска - завиваш ( по-посока на часовниковата стрелка) намаляваш газта и обратно.
Тази малката отдясно е за газта на празен ход. Като я завиваш - намаляваш газта и обратно. Използва се за регулиране на сместа на празен ход. Може би това става в твоя случай.
Един съвет от мене - врътваш малко (четвърт оборот) и караш. Трябва да си сигурен какъв е ефекта от това - по-добре или по-зле. След това ще знаеш дали да врътнеш още в същата посока или да си го върнеш на старото положение.
За помпата на резервоара ли питаш? Не виждам смисъл да работи.

Тема Re: Niakolko savetaнови [re: 2V6]  
Авторgeniy (Нерегистриран)
Публикувано09.10.04 23:36

По 1-махаш въздоховода който смуче въздух от предната маска на колата и си готов!!!Остави го да си смуче от страни,т.е. успоредно на движението на колата/ не трябва да се нагнетява въздух на сила /.Дано да си ме разбрал!!!Изпарителя е супер!!!Пиши дали си го оправил.Успех!!!

Тема Re: Niakolko savetaнови [re: geniy]  
АвторAlex (Нерегистриран)
Публикувано12.10.04 10:00

Ако решиш да си оставиш бензиновата помпа включена, гледай винаги да има поне малко бензин, ако работи на сухо със сигурност ще замине.

Тема Az ne bih ia izkliuchil [re: Alex]  
Автор P1O ()
Публикувано12.10.04 13:16

защото на старата ми кола нямаше как да работи и се беше разсъхнала за около 1г. - купих нова. сега съм сменил колата и помпата ми е в резервоара, където съм оставил към 15-20л и си гарам смело на газ, тя нека си върти, нали така или иначе ако караш на бензин работи. и двата случая май няма спасение

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.