Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:26 24.11.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Тема Разходих се из една морга...нови  
АвторMoндeo (Нерегистриран)
Публикувано07.09.04 19:09

Здравейте колеги, ето какво видях в една автоморга във Варна:
Хората явно карат коли извън България и в това няма нищо ново. Само, че покрай тях има и такива които са били на метан или на пропан-бутан. Та в тази морга имаше всичко, а цените естествено са според външния вид на купувача .
Баща ми си купи редуктор за метан за 50лв. Отвън беше доста мръсен, но манометъра му беше здрав - имаше доста изпотрошени. След като го поизми и го отвори вътре си беше перфектен. Те по устройство не се различават много от тези за пропан-бутан (с изключение разликата в налягането разбира се). Пак е отлято тяло с няколко камери с мембрани - общо взето няма какво толкова да му се повреди.
Освен редукторите имаше и аванс коректори, разбира се без гаранция дали работят. В моргата не знаеха за какво се използва, но нали е електроника им искаха по 40 лв. С пазарене цената може и да се промени. Постоянно ме питаха дали нямам сервиз
Имаше и ламбда контрол, но изтръгнати по възможно най-злобния начин. Предполагам, че с доста търсене щяха да се намерят и стъпкови моторчета, но трябва да гледа някой, който може да събере всичко комплект.
Дори ми предложиха и газов инжекцион, също изкормен по най-нелеп начин без дюзи бог знае още какво.
Метановите бутилки вървяха долу-горе по 5лв на литър.

Е, аз приключвам дотук. Коментарите ги оставям за вас. Лек и безавариен път.
PS. Нарочно не включвам координати на моргата. Не заслужават много реклама.

Тема Re: Разходих се из една морга... [re: Moндeo]  
Автор TheSaint (SUPERSONIC)
Публикувано09.09.04 10:51

Малко морги заслужават реклама, но подай координати моля те, търся ламбда контрол (на Lovato) :)
Благодаря ти!

"Не карай по-бързо отколкото твоя ангел пазител може да лети!"

Тема Re: Разходих се из една морга...нови [re: TheSaint]  
АвторMoндeo (Нерегистриран)
Публикувано09.09.04 13:07

Пак казвам, че е във Варна. Намира се на околовръстния път над бензиностанция Биляна (не знам дали още се казва така, но таксиджиите я знаят). Що се отнася до ламбда контрола дано да знаеш всичко което ти трябва, защото няма да пише "комплект ламбда контрол за Lovato". Няма да има упътване и гаранция.
Късмет с търсенето

Тема Re: Разходих се из една морга...нови [re: Moндeo]  
Автор TheSaint (SUPERSONIC)
Публикувано09.09.04 13:18

Благодаря ти!
Варна ми е далечко обаче.

"Не карай по-бързо отколкото твоя ангел пазител може да лети!"

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.