Тема
|
Скапва ли се двигателя от газ?
|
|
Автор |
Дoшyн Бaдaeв (нощна среща) |
Публикувано | 25.05.04 22:36 |
|
Искам да попитам някои които наистина разбира, наистина ли се прецаква двигателя при работа на газ, защото наскоро гледах едно предаване където обясняваха че когато на един автомобил му се слага фабрична газова се слагат други клапани в двигателя поради по-ниското ниво на мазане в горивната зона. Това доста ме учуди и притесни, та моля кажете ако имате каквито и да е съмнения, впечатления и т.н. знания!?
Некой хора казват че идвам от........Сибир.
|
|
Тема
|
Re: Скапва ли се двигателя от газ?
[re: Дoшyн Бaдaeв]
|
|
Автор | paчo (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.05.04 23:14 |
|
По всички показатли газта и метанът са по-добри горива от бензина. Те пазят двигателя повече, а метанът тъй като не минава в течна фаза е напълно очистен от механични частици. Клапаните се скапват, защото газаджиите не сиправят труда да коригират ъгъла на запалване. За това си има специални устройства, но те не им разбират и не ги монтират. Ако се монтира такова устройство, опасност за главата няма.
|
|
|
А онези като обясняваха за мазането на клапаните споменаха ли коя точно съставка на безоловния бензин смазва клапаните ???
Колите направени да вървят с безоловни бензини нямат проблем за конвертиране за работа с газ.
Кадета ми мина 100000 км на газ и да чукна на дърво се държи много добре, направо отлично...
|
|
Тема
|
Re: Скапва ли се двигателя от газ?
[re: Дoшyн Бaдaeв]
|
|
Автор |
@ngel (Astra-gas) |
Публикувано | 27.05.04 10:08 |
|
Къде го гледа това предаване? По коя кабеларка? Малее как лъжат хората..
Лек и безавариен път на всички.
|
|
Тема
|
Къде да монтирам
[re: paчo]
|
|
Автор | Hиkчo (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.05.04 12:49 |
|
Добре, кажи кое е това устройство,което коригиеа ъгъла на запалване което трябва да се монтира и къде да отида за да ми монтиран качествена газова уредба-колата ми е типо 1.4.моно инжекцион
|
|
Тема
|
Re: Къде да монтирам
[re: Hиkчo]
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 28.05.04 16:23 |
|
Устройството е JetSpark. Повече информация има на
Но не е задължително да го монтираш - първо си подкарай колата на газ и после ще му мислиш...
|
|
|
А в краина сметка, като ми слагат газова, слагат ли някакво устроиство което да променя момента на запалване или каквото е там за да няма проблрм при работа,
И още един въпрос ако може, може ли да се напарви така че колата да не върви по-лошо на газ т.е. да си върви на газ така както и на бензин, със същата мощност?
Некой хора казват че идвам от........Сибир.
|
|
|
По принцип не се слага.
Самотата газ има по-малка енергия на изгаряне и гори по-бавно от бензина. Това обуславя малката загуба на мощност при ниски и средни обороти. Това се усеща най-вече при високи обороти (скоростта на горене!). Но не е болка за умиране - колите си вървят направо чудесно на газ, стига да не са удушени с цел ГОЛЯМА икономия тип ТАКСИ :)))
За сметка на това еластичността на двигателя се подобрява при ниски и средни обороти, защото газта има октаново число над 105.
|
|
Тема
|
Re: Питанка?
[re: imitev]
|
|
Автор | Ивaйлo (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.05.04 21:59 |
|
Нещо не разбрах Самотата газ има по-малка енергия на изгаряне и гори по-бавно от бензинамалката загуба на мощност при ниски и средни обороти За сметка на това еластичността на двигателя се подобрява при ниски и средни обороти
|
|
Тема
|
Re: Питанка?
[re: Ивaйлo]
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 01.06.04 11:01 |
|
"Самотата" да се чете "Самата"
От другото какво не е ясно ?!?!?
Газта гори бавно и има по-дълго време на горене, от там се подобрява еластичността на мотора на ниски и средни обороти...
Обаче на високите обороти не може да осигури мощност защото гори бавно и излиза в изпускателния тракт преди да е изгоряла сместа на 100%...
Капиш!
|
|