Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:55 03.11.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Тема Смраднови  
Автор TheSaint (SUPERSONIC)
Публикувано10.04.04 10:28

Ауу, не се живее...
Започна от няколко месеца, на моменти намалява, друг път смърди страшно...
Ревизирано е в всичко и не са открити проблеми.
С майсторите стиганхме до следните изводи - според тях не мирише нито на прясна газ, нито на недобре изгоряла.
На мен лично ми мирише като гняста дето излиза от утайника.
Започвам да подозирам,че проблема може да идва от скапана уплътнение на вината за източване на утайките (въпреки, че изглежда перфектно).
Миризмата се усеща около изпарителя (най-силно) и около плочката.
Ревизирани са всички газоводи (направена е отново медната връзка към изпарителя), проверени са и гърнетата (перфектни са) - имаше теория, според която може да връща не добре изгоряла смес от някое порбито гърне.
Утайника е чистен с парцалче отвъре.

Възможно ли да мирише така от преобогатена смес на ниските обороти?
В момента е такава, защото в противен случай, при по-рязко натискане педала на газта, мотора глъхне първо, после поема което е отврат...

"Не карай по-бързо отколкото твоя ангел пазител може да лети!"

Тема Re: Смрад [re: TheSaint]  
Автор ШkoдaМодератор (Speedster)
Публикувано10.04.04 16:16

Абсолютно е възможно! Ако и пък караш с отворен прозорец - направо кеффффффффф!
Опитай съвсем леко да намалиш притока на въздух, и да намалиш подаваната газ - така хем ще спре мириса, хем ще си пооправиш малко разхода!

Тема Re: Смраднови [re: Шkoдa]  
Публикувано10.04.04 23:52

Ами много си играха газаджиите и не можаха да го оправят този проблем - с глъхненето. Аз предпочитам по-голям разход, откокото да забивам и нос и да се заклащам като каруца като подам газ.
Шkoдa, ако е преобогатен сместа няма ли да мирише отзад (не добре изгорели газове), а не от изпарителя?

Тема Re: Смраднови [re: TheSaint]  
Публикувано11.04.04 09:45

Отзад сигурно ли е че не мирише? Ако е така - наистина е по-вероятно от някъде да изпуска.....Омазан ли е изпарителя? Защо не опиташ да го измиеш с препарат, пък ако щеш и с Веро или нещо подобно и да видиш от къде ще се омаже пак?

Публикувано11.04.04 15:50

Грам не е омазан! Сух е като пустинята Сахара!
Отзад не мирише, наврях си буквално носа в ауспуха за да усетя мирис (има но е много слаб и различен).

Публикувано11.04.04 17:39

Е, тогава наистина ти трябва хрътка с добро обоняние и....ще го откриеш къде е!

Публикувано12.04.04 03:12

Разполагам само с котка понастоящем...
Ще търся хрътка!

Публикувано13.04.04 23:58

Днес ходих при друг майстор.
Той пък докато не видел, че тече отнякъде не можел да ми помогне защото страшно бил свикнал с миризмата и хич не я усещал вече...
Не е истина просто...

Да ви кажа, най се усеща при недобре изстинала кола (например 50-60 градуса), при последващо палане, лъхва за известно време докато загрее, после каточе спира да мирише...
Абе баси, защо всичите ми проблеми са толкова завъртяни?!

Автор PeGaz (член)
Публикувано14.04.04 20:03

Какъв е изпарителя ?
Огледай в основата тръбичката през която излиза газта от изпарителя, на някои изпарители те е пласмасова и се върти лесно настрани , може и оттам от основата да изпуска.
Чувал съм че някой газаджии имат някакъв уред-детектор за газ, може би с него да се откриват течове, аз лично не съм го виждла туй нещо.

Абе напоследък и на мен често ми замирисва като карам из града по задръстваниоята, и се шашкам и почвам да душа , но в крайна сметка все се оказва, че май е било от околните коли. Да не се окаже и твоя случай такъв

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.