Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:08 06.05.26 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема колко бензин сипвате?нови  
Автор Bibass (хитропостроен)
Публикувано21.01.04 11:56

Здравейте колеги газаджии, газолюбители и други фенове,

искам да Ви попитам, разбира се тези, които карат и на бензин от време на време (един вид с дублирана алтернатична бензинова уредба), щото има колеги дето въобще не могат да карат на бензин (не говоря за тези с дизели!??!)...

Колко бензин и колко често зареждате. за тези които решат да отговорят, моля упоменавайте колко км минавате или колко време подгрявате преди да минете на газ, както какъв въд Ви е хранителната система..

при мен е така и се чуда дали е за притеснение или не: в големите студове (от 31/12/03 до 20/01/04 съм изразходил около 12л бензин) подгрявам на място колкото да не е без хич, 1 минута и тръгвам... като стигна 60 градуса праскам на газ (до това време съм на полусмукач) и съм минал около 1км (горе долу)... тази операция се повтаря всеки ден по 2 пъти... сутрин и вечер... има разбира се и по-дълги престои на място докато разрия колата и т.н. ... искам да питам нормално ли е това акто раход на бензин... средно на припалване на студен мотор и карането му един км това прави 0.28л (средно)... при Вектра 1.8 студена и запалена... като тръгне венага на борд, комп-а пише 32л/100км... което е добре (от моя гледна точка, като разход) ... въпросът е: Вие колко често сипвате..

стреснах се когато колегата (ВладоР) каза че незнам кой си като сипел сега 20лв и пак след 6м щал да зареди!?!?!?! така ли сте и Вие, или аз не съм разбрал?

Колата ми е Ситроен ЗетХ, 1.4, карбуратр, ръчен смукач, 75к.с., Агу-то изп. Волтрон - вакуум... нов...?

10х предварително

лека и полека!

Тема Re: колко бензин сипвате?нови [re: Bibass]  
Автор Любитeл (Лукав Благинар)
Публикувано21.01.04 13:10

Аз сипвам за около 20лв на месец през зимата. Карам всеки ден из софия по 7-8км сутрин и вечер. Паля на бензин и така на място около минута, след това превключва на газ между 20 и 500м след като тръгна. Температурата на таблото не е мръднала, но пък водата (антифриза) вече не леден. Вектра 2.0 пълен инж., ловато ел.

Тема 1/10нови [re: Любитeл]  
Автормapko (Нерегистриран)
Публикувано21.01.04 13:43

Може би прекалено е жаля тази кола - АСТРА1,6и, но забелязвам, че съотношението газ/бензин с което карам е 10/1. Бутилката ми е 32 литрова пура. Събира 27 литра през зимата. Средно на 5-6 газ-зареждания сипвам А95 за 20 лева. Колата я карам предимно на дълго. Това прави 20 лева на 1000 километра или веднъж на 2 месеца. Естественно като се чу, че ще дигат горивата напълних резервоара догоре, така че още дълго ще карам с бензин на цена 1,22лв/литър.
Обаче въпреки че доста я загрявам колата преди да превключа на газ, вече сменях ауспух. А един приятел с АУДИ80 не е слагал бензин от 5 години сигурно, нищо не е сменял, нито ауспух нито мембрани и е пушка. Наскоро беше, една сутрин в 6 часа температурата беше -12 градуса и това 17 годишно АУДИ, със 5-годишни мембрани в изпарителя запали на газ на 3-тия оборот.

Автор PeGaz (член)
Публикувано21.01.04 14:12

Аз тая зима паля на бензин основно сутрин (разбира се ако не съм забравил вечерта да превключа, с карбуратор съм) , вечер след работа рядко паля на бензин. Ако се движа през деня насам натам си паля на газ. От началото на октомври досега съм сипал общо около 35 л.

Предните зими си палех само на газ , на бензин само като е под -8-10 градуса и тогава бензин сипвах 2 пъти в годината между октомври и февруари. Примерно случвало ми се е от коледа до септември въобще да не сипвам бензин

Ти много я караш твоята на бензин. 30-35 градуса мисля че са достатъчни за да превключиш. Аз даже и по рано превключвам

Тема хмммнови [re: PeGaz]  
Публикувано21.01.04 14:51

да де, ама при мен смукача на газ не работи и ако я изпусна да угасне няма палене (дето вика)... а ако задържи обороти те са едни дето се тресе цялата а мен още ми трепери сърцето за тая кола...

лятото я карах само на газ ... от май до октомври 5-6л .бензин я е видяла я не... това за над 10 000км...

лека и полека!

Тема Re: хмммнови [re: Bibass]  
Автор PeGaz (член)
Публикувано21.01.04 17:04

Какво му е на смукача ти , че не работи на газ, моя си работи нормално.

Автор movie (24 kadyra x 2)
Публикувано22.01.04 00:31

А аз какво правя паля си на бензин със смукач .. 1км после газ ... но вечер като се прибера не я превключвам на безнин направо гася на газ ... И сутрин превключвам на бенз... Защо ви е вечер на безнин да гасите ...

Тема Re: колко бензин сипвате? [re: Bibass]  
Автор TheSaint (SUPERSONIC)
Публикувано22.01.04 02:01

Да ти кажа, до сега се пънах и не можах да сметна колко бензин сипвам тези месеци...

Знам, че последно може би ноември съм сипал 10 литра, точно сега сипах 5 л. защото нямах достатъчно пари. Та, ако не греша, може би с тези 10 л. съм карал около 2500 км.

Как карам аз: лятото (и при темп. над 20 градуса) паля на бензин и венага превключвам на газ (тогава съм си настроил ключето да прехвърля на около 1200 об/мин).

Сега зимата, ключето ми прехвърля на бензин при 3000+ оборота. Карам на бензин докато усетя първия топъл полъх през духалките, обикновенно 500-600 метра (абе според зависи дали е -5 или -15).

Твоя разход ми се вижда много голям!

Доколкото ми е известно, ако искаш да си пазиш мембраните, температурата на антифриза, под която не е желателно е превключваш е 30 градуса (защо чакаш 60?!).
Освен това на газ, колата загравявала по-бързо разправят, аз не съм усетил.

Колата е Ауди80 Б3 '88 с КЕ-Jetronic - механичен инжекцион, на газ 2-ра зима.

"Не карай по-бързо отколкото твоя ангел пазител може да лети!"

Тема Re: колко бензин сипвате? [re: movie]  
Автор PeGaz (член)
Публикувано22.01.04 09:10

Ако си с карбуратор си трябва още вечерта да превключиш , иначе сутринта има да си въртиш докато напълни карбуратора

Тема Re: хмммнови [re: PeGaz]  
Публикувано22.01.04 10:20

смукача ми се регулира от "пусково устрйство" или нещо такова...

ако наглася смукача на Газ не мога да тръгна на бензин... (свободен ход има, но не може да тръгне), ако си е о.к. на бензин на газ като го дръпнеш закрепва свободния ход, но няма душ и не може да тръгне, камо ли да върви?

карбъратора е дупчен, беше с плочка, но не беше уплътнена добре и миришеше на газ в колата... беше много по-зле...

майната му... и без това в града си карам, ако е на късо разстояние (под 5км) на бензин, а извън града на газ! ...

ЗА СВЕТЕЦА: аз и без това го смятам средно на ден, щото нямам идея колко км съм минал...

лека и полека!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.