|
|
|
Тема
|
Kogato gazta swyrshwa ...
|
|
| Автор |
Любитeл (biraaaaaaaaa) |
| Публикувано | 23.09.03 15:53 |
|
|
mojta kola zapochwa mnogo dobre da warwi kato ostanat 5, max 10 litra gaz. Nastrojki sym prawil na mnogo mesta, w powecheto sluchai sys gaz analizator i winagi rezultata e takyw. Wyrwi i gori snosno, no poslednite 10-20 km kolata polita.
Vectra 2.0i, Lovato el.
Izparitelja e na 30-40000 i malko e zamryzwal...
Dajte sywet kak da inwertiram neshtata kolata da wyrwi 400-500 km. a prez poslednite 20 da ne shte eventualno.
| |
|
Тема
|
Re: Kogato gazta swyrshwa ...
[re: Любитeл]
|
|
| Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
| Публикувано | 23.09.03 16:21 |
|
|
Ами намали газта от изпарителя на 1/4 оборот и ще бъде така както желаеш...
Обаче може да се окаже че колата няма да държи стабилни обороти на ПХ - там има един винт с шестограм, който уж не трябва да се пипа - той е за постоянно подаване на количество газ при запален двигател - може да го развиеш докато ти се вдигнат оборотите. Лично аз не съм настройвал такова Ловато, ама ти после ще споделиш опит :))
също така си провери газовия филтър - ако се запуши ще се появява същия ефект...
PS: И си запомни предните настройки да не ми се сърдиш после :))
Редактирано от imitev на 23.09.03 16:25.
| |
|
Тема
|
[re: imitev]
|
|
| Автор |
Любитeл (biraaaaaaaaa) |
| Публикувано | 24.09.03 11:33 |
|
|
Смених на скоро газовия филтър, но нямаше никаква промяна. В един сервиз ми затвориха малко газта от изпарителя, но тогава наистина имах проблеми с празния ход, даже веднъж изгасна :((. След това пак настроиха празниа ход на газ анализатор и всичко заспа, но пък вървенето си остана когато намалее много газта. Иначе разхода май си е същия. Май няма оправия  
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | KOKO (Нерегистриран) |
| Публикувано | 24.09.03 13:28 |
|
|
Щом не е от филтъра, то може да е от изпарителя - може някой клапан да не затваря плътно или нещо подобно. Възможно е и да има някакъв проблем с мултиклапана на бутилката.
| |
|
Тема
|
знам от какво е
|
|
| Автор |
koss (новак) |
| Публикувано | 24.09.03 15:01 |
|
|
това е защото газта се състои от пропан и бутан и накрая в бутилкаат остава най-леката фракция - пропана която е с повисоко октаново число и по добри характеристики при горене
.
"Свободата, Санчо, е на върха на бойното копие!"
| |
|
Тема
|
Re: знам от какво е
[re: koss]
|
|
| Автор |
Любитeл (biraaaaaaaaa) |
| Публикувано | 25.09.03 10:12 |
|
|
Чувал съм я тази теория, но ако беше вярна при всички щеше да се усеща, а моите наблюдения са, че при повечето го няма този ефект 
| |
|
|
|
И при мене е така,въпреки че съм с вакуумен.Пробвай с нов възд.филтър
колкото-толкова
| |
|
Тема
|
Re: знам от какво е
[re: koss]
|
|
| Автор |
ESPACE (MPV) |
| Публикувано | 25.09.03 17:30 |
|
|
И как точно накрая остава леката фракция като по време на път газта така хубаво се меша из бутилката и от там добре размесена по тръбичката хоп в изпарителчето.И ако беше вярно как така след като газта се разделя така лесно на пропан и бутан, по газстанцийте първо не продават по тежката фракция, пък тия дето зареждат при по празна цистерна не са на далавера.
Извинявай ама това са глупости.
| |
|
|
|
|