Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:00 15.07.25 
Автомобили
   >> Автомобилни газови уредби
*Кратък преглед

Тема Reshih da popitamнови  
АвторMilky (Нерегистриран)
Публикувано16.05.03 02:56

Zdraveite na vsichki.Predi niakolko dni otkrih tozi klub i mi stana tolkova interestno,che izchetoh absolutno vsichko v nego.Imam avtomobil Opel Vectra 1.6S(karburator) s gazova uredba.Vazdushniat mi filtar e iznesen v kutia,v koiato na vhoda na vazduha ima vakuumna klapa,koiato se otvaria pri riazko natiskane na pedala na gazta i se zatvaria pri otpuskaneto mu.V momenta klapata ne raboti,tai kato e mehanichno povredena(schupena) i vazduh kam filtara postapva absolutno svobodno.Molia za mnenie po vaprosa: Kakav bi bil efekta ot rabotata na klapata,kogato karam na LPG gorivo i saotvetno-zaslujava li si da tarsia takava,za da si ia smenia.

P.S:Mahnal sam vhodiashtia "markuch" na vazdushnia filtar i avtomobilat mi raboti stabilno vav vsiaka edna situacia,razhodat sashto e mnogo dobar.

Blagodaria vi predvaritelno.

Тема Основно правило!нови [re: Milky]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано16.05.03 09:59

Работи ли добре???

НЕ ПИПАЙ!

Тема Re: Основно правило!нови [re: imitev]  
Автор FERO ()
Публикувано16.05.03 13:25

Както винаги съм абсолютно съгласен с Митев.Можем да си теоретизираме по темата която повдигаш, но щом си доволен от работата на двигателя и съответно разхода НЕ ПИПАЙ[

КОЛАТА СТАВА АВТОМОБИЛ КОГАТО Е QUATTRO

Тема Re: Reshih da popitamнови [re: Milky]  
Публикувано17.05.03 00:35

Momcheta izleze,4e ste pravi.Dnes napravih vaprosnata klapa da raboti (ne sam kopuval nova) i rabotata na avtomobila pri razlichni situacii ne se promeni s izkluchenie na prinuditelnia prazen hod.Kato se spuskam po naklon i avtomobila e na skorost se poluchava pritrisane,koeto go niama pri neraboteshta klapa.Taka che ia otkachih i sega vsichko otnovo si e O.K.
Kato fakt shte spomena che avtomobilat mi gori 5.3l/100km izvangradsko i 8.4l/100km gradsko,stava duma za LPG.Rezultatite sa v sledstvie na mnogokratni (20-30)zasichania.Tova razbira se sa razhodite pri normalno karane(90-100 km/h izvan grada).
Kakvo shte kajete spored men gori super za takav avtomobil.
Gazovata uredba e "Star Gaz" i e na 50000 km.
Leko i bezavariino patuvane na vsichki.

Тема Re: Reshih da popitam [re: Milky]  
Автор Любитeл (biraaaaaaaaa)
Публикувано17.05.03 10:25

Уникален разход!!!!!!!!! Направо не е за вярване!!
Да докарам мойта да я направиш да гори 7.5 извън и 10 градско

Тема Re: Reshih da popitamнови [re: Любитeл]  
Публикувано18.05.03 02:22

Mnogo hora ne mi viarvat za razhoda,no toi e tolkova i tova si e!!!
Bih ti pomognal i za tvoita,ako znaeh kak.
Dosta sam si igral po nastroikite na moita LPG uredba i iavno sam gi dokaral.
Osven vsichko ostanalo i uskorenieto mi e kato na benzin...e moje bi savsem,savsem po-slabo(daje ne sam siguren dali e po-slabo).
Kato fakt moga da ti kaja,che dvete vratki na troinika za kolichestvoto na gazta sa mi otviti do krai !!!
Ha sega niakoi da mi kaje kade e logikata ???

Тема do milkyнови [re: Milky]  
Авторdani (Нерегистриран)
Публикувано20.05.03 15:27

kakav to4no marku4 si mahnal.i moiata e stargaz na opel kadet 1.3s no izvangradsko gori 6.5 - 7 .ne 4e e zle no pri teb 1.6 a po- malko.i na men ne mi raboti klapata po to4no ia niama.mislia 4e edin tarikat mi ia e mahnal zastoto znam 4e imase.vazd.filtar ima i otklonenie kam dvigatela za topal vazduh.tam pi4a mi e slozil kapa4ka ot burkan.sigurno da spre toplia vazduh.tova hubavo no zasto mi e mahnal klapata.obiasni mi kakav marku4 si mahnal.otzad na vazd.filtar ima dva marku4a .po debelia e za karternite gazove no ima i edno tanko.to za kakvo e.dano i imitev go pro`ete 4e i toj da kaze nesto.

Тема Re: do milkyнови [re: dani]  
Публикувано21.05.03 03:06

Dani,mahnal sam markucha,po koito vliza studen vazduh kam kutiata s vazdushnia filtar.Otvorat na kutiata,kadeto vlizashe tozi markuch sochi na dolu(kam patia).Sega dvigateliat si zasmukva pak neobhodimoto kolichestvo vazduh,no ne se poluchava naliagane ot vazdushnata struia pri dvijenie na avtomobila.
Otvorat za zasmukvane na topal vazduh mi e napalno zatvoren(tam kadeto na teb e slojena kapachkata).Topal vazduh ne ti e neobhodim,no tova veche mislia,che e obsajdano.
E,tova e ot men.Ako ima neshto drugo-pitai.

Тема Re: Reshih da popitamнови [re: Milky]  
АвторStarGas (Нерегистриран)
Публикувано21.05.03 09:23

Здрасти:)
Как го постигаш този разход, аз съм с Рено 19 1.8моноинжекцион и по-малко от 10 на сто градско и 8 извънградско не мога да достигна. Уредбата ми е също StarGAs /тук не я признават тази уредба, имат я за нещо не особено добро/. Изпарителят е сложен в подкалниковото пространство /двигателното отделение е претъпкано, имам и климатик/ и е неудобно за регулиране, затова пипам само винта на маркуча, който влиза в плочката. Кажи ми какво друго мога да настройвам?

Тема Re: do milkyнови [re: dani]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано21.05.03 11:20

Опела ти няма да гори по-малко... Това си е разхода!

Пича ти е махнал правилно клапата за топлия въздух - мембраната на изпълнителния механизъм отдавна се е пробила и смуче въздух от там...

Това тънкото маркуче влиза в един термо пневматичен клапан които при студено време отваря и чрез това се отваря клапата за топлия въздух, която вече ти обясних по-горе защо се премахва...

Моя кадет 1,4и гори извънградско 8-8.5-9 при 110 - 130. По книга му дават 7,5 на бензин - абсолютно нормален разход с 15% отгоре на газ...

Не знам на твоя какъв му е разхода по книга но на газ ти е добре...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.