Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:27 07.12.25 
Спорт
   >> Аеробика и фитнес
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема nqmali koi da mi otgovori koi saнови  
Авторmasa (Нерегистриран)
Публикувано25.08.04 23:25

nai dobrite suplementi za sila i masa

Тема Re: nqmali koi da mi otgovori koi sa [re: masa]  
Автор viper (without LIMITs)
Публикувано26.08.04 08:08

креатин! и първокласен протеин.
друго няма!

Тема Re: nqmali koi da mi otgovori koi saнови [re: masa]  
АвторQuiz (Нерегистриран)
Публикувано27.08.04 14:51

В дългогодишния си опит като инструктор, установих, че, като изключим стероидите и др. забранени субстанции, е безсмислено да си хвърляш парите за добавки. На всеки няколко години измислят нещо, което действа "почти колкото стероидите". Ама не действа. Прохормоните всъщност прецакват организма колкото стероидите - на практика това пак са хормонално базирани хапове. Креатинът в по-високи дози прецаква бъбреците.
Във фитнес-академията на Щатите препоръчват 2 неща: добро ядене и добри тренировки.
Ядене: всички знаят, че трябва да се яде начесто и помалко. Оказа се, че максималното количество протеин, което меже да се усвои дневно, е СРЕДНО 1.78 гр./кг тегло. Това за човек, който не взима химия. Това, обаче е при 100% усвояемост на протеина, както и при 100% биологична стойност. Ето защо е добре да се взима повече от това количество, но не ПРЕКАЛЕНО, защото пак си прецакваш бъбреци, черен дроб и т.н. 2 гр./кг тегло е вероятно достатъчно, при адекватен прием на въглехидрати и мазнини.
Част от тези белтъчини можеш да вземаш като висококачествен високопроцентов протеин. Ако имаш излишни пари, вземи си филтриран с йонен обмен суроватъчен. Ако не, всеки марков ще ти свърши работа. Мен ми харесват млечно-яйчения на MLO (все пак, първата фирма-производител на спортни храни) и млечния на Биогейм, както и високопроцентовите Нутридин, а също съм, доволен и от Weider, ама стана по-скъп от MLO-то, така че няма смисъл.
Отделно, от 1-2-3 таблетки Multitabs и 1-3 перли витамин E от българския по 100 мг.Също, 10-20 мг. цинк. По-големи дози от витамините, минералите и микроелементите излишно натоварват организма, макар че при болест и травми можеш временно да увеличиш дозите (не забравяй на всеки 20-30 дни да ги спираш за 7-10 дни). Витамин C, противно на възприетото в момента схващане, не пийй повече от 700-800 мг. дневно.
Ако искаш да пробваш креатин, взимай предписаните дози, които са 3-5 гр./ден. Имай предвид, че ако се храниш "културистично", този креатин товари организма в излишък, доколкото в 1 кг. чисто месо има 5 гр. креатин.
Относно тренировките, с повечето хора, които не взимат стероиди, се оказва удачно кратки тренировки (30-40 мин.) и малък брой серии (3 в основните упражнения и 2 в изолиращите, като не броим загряващите), като най-големите мускулни групи като квадрицепси и гръб се нуждаят от 3 упражнения, по-малките като гърди и рамене от 2, а останалите (бицепс. трицепс, задно бедро и прасци - от 1 основно, което би могло да е различно всяка тренировка). Ако си тренирал с много серии и упражнения, пробвай по този начин. Раздели тялото на 3 части, тренирай през ден, така че за 1 мускулна група да тренираш веднъж на всеки 6-7 дни.
Упражненията се изпълняват максимално чисто, за да хвърлиш натоварването към тези мускули, за които е предназначено то.

Авторmasa (Нерегистриран)
Публикувано27.08.04 19:03

a ZMA stavali za piene ??????????

Авторgalio (Нерегистриран)
Публикувано29.08.04 07:11

az sega vzemam ZIMAG da mi vdigne testosterona i sum mnogo dovolen... probvai...

Тема Re: nqmali koi da mi otgovori koi saнови [re: Quiz]  
Авторgalio (Нерегистриран)
Публикувано29.08.04 07:19

vuob6te izob6to ne sum suglasen s ni6to ot gornoto...

1vo za proteina - izsledvaniqta na poznatite mi v zalite pokazvat, 4e masa se ka4va s pone 3 grama protein na kilogram telesno teglo, nqkoi go dokarvat do 5 grama, pod4ertavam, 4e stava duma za naturalni bilderi, a protina idva ot pile6ko, izvara, qica, mlqko...

2ro za suplementite - mnogo ot tqh deistvat, primerno kreatina e nezamenim pri trenirovki za sila, ekslozivnost i siova izdrujlivost, aminokiselinite su6to deistvat, proteinite na Nutrim, koito sum polzval za totalni bokluci, naj-dobur e Whey ama ne e 85%...

vitamini i ikroelementi pri dodro hranene e izli6no da se vzemat...

otnosno trenirovkite na naturalni sportisiti shemite mi sa dosta po-razli4ni, no te ne sa bildurski, taka 4e nqma da komentiram...

ai sus zdrave

Автор Bam-Bam (pitbul lover)
Публикувано30.08.04 10:14

...........Отделно, от 1-2-3 таблетки Multitabs и 1-3 перли витамин E от българския по 100 мг..................

И ти си един тренер, няма що ...

u can run, but u will only die tired

Тема Re: nqmali koi da mi otgovori koi saнови [re: galio]  
Публикувано30.08.04 13:43

Galio i Bam-bam: Govoria za ne6ta, koito v dylgosro4en aspekt niama da navrediat.
Ako si mislite, 4e vitamin E, multivitamini, kreatin i golemi dozi protein ne precakvat organizma, davaite. Sled 15-20 godini 6te se razbere.
Govoria za prou4vania, praveni desetiletia! Kreatinyt kato samostoiatelna aminokiselina e sinteziran 60-te godini ot MLO. Znaete li dozi ot 8-10 gr./den, vzimani meseci nared, kolko prekrasno vliiaiat na bybrecite??! E, v sravnenie sys steroidite, razbira se, e po-bezvreden - toi i pistoletyt e po-bezvreden ot atomnata bomba.
Pravil sym kryvni izsledvania na deca (14-16 g.) s precakan 4eren drob ot prodyljitelen priem na svryhdozi vitamin E. Za6toto sa 4eli spisania, kydeto pi6e, 4e vitamin E ne bil toksi4en. Na sy6tata vyzrast e imalo slu4ai na GOLEMI (ne iskam da gi izri4am tuk) porajenia na kryvta ot Bionabol i Retabolil.
Vsiako lekarstvo si ima upytvane v kakva doza da se pie. Nie ne sme dobityk, 4e da ia nadvi6avame.
Az ot 72 kg. sym stignal do 103 kg (iz4isten) i 48 sm. ryka, bez himia, i bez da imam vreme i energia da treniram vseki den i da gledam po 4asovnik kakvo i koga da pia. Jiveia kato normalen 4ovek i mislia, 4e kym tova triabva da se stremim vsi4ki. Kakyv e smisylyt da se sysipva6, ako ne si profesionalist (kakyvto 6te stane Hristomir).

Автор Bam-Bam (pitbul lover)
Публикувано31.08.04 08:15

Стига бе, кой нормален човек пие по 10 грама л- карнитин и то месеци наред...? Говорим за дози от 2- 3г максимум за период не по- дълъг от 2 месеца. Това е нормалният прием. Какво означава "свръх дози витамин Е" от които тези деца са пострадали, колко МЕ дневно са взимали?
Я кажи къде си треньор за да дойда да видя тази изчистена 48см ръка или прати поне някоя снимка защото такова нещо както и да го мисля не мога да си го представя.

u can run, but u will only die tired

Тема Re: nqmali koi da mi otgovori koi saнови [re: Bam-Bam]  
Публикувано31.08.04 11:19

Нямам намерение повече да говоря по въпроса.
Не карнитин, а креатин.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.