Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:47 15.07.25 
Запознанства
   >> Адам и Ева
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема tyrsq siнови  
Автор svetogorska (непознат )
Публикувано23.05.05 00:17

Tyrsq si mladej, pravoslaven hristiqnin, s chista dusha za priqtelstvo :)

Тема Re: tyrsq si [re: svetogorska]  
Автор Death_unlimited ()
Публикувано29.05.05 18:11

E az sam zainteresovan no: ne sam dostata4no nabojen i du6ata mmi 6te gori v ada zaradi jertvoprino6eniqta s malki bezza6titni jivotni

P.S>Dechristianize

Тема Re: tyrsq siнови [re: svetogorska]  
Автор chavo (непознат)
Публикувано30.05.05 15:48

Хубаво нещо е приятелството. Само кой днес е с чиста и безкористна душа. Дори да го иска. Всички ние порастваме, преживяваме и ставаме все по-малко чисти, дори да искаме да е обратното. Дори децата се научават бързо как да се възползват от плача си например. Но може би някой, който пази нещо чисто у себе си, макар и опознал другата страна на нещата би бил по-добър мъдър приятел от онзи, който познава само доброто. Защото той не знае дали злото не би могло да го пречупи. Вярата му е непълна.

Тема Re: tyrsq siнови [re: chavo]  
Автор svetogorska (непознат)
Публикувано30.05.05 19:24

Всъщност не съм съгласна. Да опознаеш злото и все повече да го приемаш като част от теб в никакъв случай не означава, че си го победил. А ТО ТЕБ!
А мъдър приятел аз бих нарекла този, който въпреки всекидневните нападки на света се стреми към чистота не само на собствената си душа, а и на твоята например.
Няма такова понятие непълна вяра, може би имаш в предвид колебанията. Но не забравяй, че Бог не иска невъзможни неща от нас. Вярвай от сърце и ще се случат много чудеса с теб!

Истината е една!

Автор chavo (непознат)
Публикувано31.05.05 13:00

Не означава, че си го победил, но познаваш и двете и можеш спокойно да избереш доброто. Ако не познаваш злото, винаги ще се страхуваш от него, както от всяка неизвестна опасност. А толкова ли е слаба вярата ти в доброто, щом се страхуваш, че злото може да те победи, само ако се срещнеш очи в очи с него? Не казвам да вършиш зло, само за да го опознаеш, в никакъв случай. Но според мен не бива да си затваряме очите за неговото съществуване. Трябва да приемем, че го има и съзнателно да го отхвърлим.
Съгласен съм за определението ти за мъдър приятел, но то според мен не изключва моето определение. Просто считам и двете за верни.
Казваш, че истината е една... А ти знаеш ли цялата истина? Виждала ли си я всеобхватно? Мисля, че само бог я знае изцяло, каквото и да представлява той. И ние се присъединяваме към него изцяло тогава, когато я научим и ние, когато намерим пълното познание. Но това не става само с прочетени слова и получени идеи. Иска се време и опознаване на света - в добрия и в лошия му вариант. Дори и в Библията не отричат наличието на злото. Значи то е част от познанието, от истината.
Да вярвам винаги от сърце. Опитвам се, но не винаги успявам. Съжалявам за това. Някой беше казал, че можеш да кажеш, че си загубил само тогава, когато престанеш да опитваш. Е, не мисля да преставам

Публикувано31.05.05 17:31

“Истината е една!” има буквално значение (т.е. не може да има две истини). Далеч съм от мисълта да си въобразя, че знам и малка частица от нея. “Човешката мъдрост е глупост”. Но Бог иска ние да се се стремим към нея.... Всеизвестен факт е, че най-четената книга на всички времена е Библията, в нея са написани най-много истини. Няма начин, знае се от кой е диктувана.:)
И понеже Бог е абсолютен и съвършен, то не бих казала, че злото има нещо общо с Него. Злият е лукавият, който си служи с лъжа и измама.
Аз говорех за борба със злото, а не за затваряне на очите пред неговото съществуване. Та едва ли има човешко същество на този свят, което да е постигнало това.
Мисля, че трябва да се разграничи понятието да ОПОЗНАЕШ злото и това, да си СЛУЖИШ с него.

Истината е една!

Автор мими (ентусиаст)
Публикувано01.06.05 10:28

всички се борят,вън и вътре в себе си .но както забелязваме ,злото е повече от доброто .направиш ли добро -гледат те странно .
ти съвършенна ли си ? аз не мисля .никой човек не е съвършен.дошли сме на тоя свят грешни .иска ни се едно -получаваме друго .
и откъде избамка това "човешката мъдрост е глупост"? щом има глупост ,има и мъдрост.
и въобще ако търсиш съвършенният човек няма да го намериш.най добре е да се обърнеш към Господ.
а за истината -никога не е и няма да бъде една .субективна е .

Автор chavo (непознат)
Публикувано01.06.05 13:16

Това, че Библията е най-четената книга може спокойно да се дължи на факта, че е най-известната. Аз още не съм я прочел, въпреки че ми стои в библиотечка вкъщи. Само че ти откъде си така сигурна кой е диктувал за написването на библията. Не мислиш, че дори Господ да го е правил, тази книга е била толкова пъти преписване през вековете, че всеки може да е добавял или променял онова, което му е угодно на него или на господарите му. И тогава как да сме сигурни, че това, което е стигнало до нас, е първоначалният вариант. И изобщо не е ли малко опасно човек да изгражда философията си въз основа на това, което чете, а не на база личните си преживявания, наблюдения и анализи? В смисъл, че ако се уповаваш на прочетеното, днес ще прочетеш едно, утре друго и на кое ще повярваш, това може да те разкъса отвътре. Но ти казваш "Истината е една!" и изглежда я намираш само в библията. А аз, аз я намирам в постъпките на хората, в мислите им, в прекрасната природа, която няма начин сама да се сътворила такава красива, както се опитва да ни внуши Дарвин. Намирам я в прекрасната музика, която вълнува душата ми, в залезите, в нежността между двама души, в искреното приятелство. Тези все реални неща ми говорят за истината и не ми е нужно някой да ми напише каква е тя, за да я усетя.
По отношение на доброто и злото, всички знаем че Дяволът преди да стане Дявол, е бил ангел, при това близък до Бога. Така че в истината за нещата все пак се намесва и злото. Защото как бихме разпознали доброто, ако го нямаше неговия противовес - злото.
Мисля, че добре разграничавам понятията опознаване и вършене на зло и все ми се струва, че добре съм го изразил в предишния постинг, но може би не съм успял. Е, така е, това е недостатък на общуването във форум, няма го прекия разговор, само задочен и понякога стават недоразумения.

Автор мими (ентусиаст)
Публикувано01.06.05 13:32

напълно съм съгласна с теб

Тема Re: tyrsq siнови [re: мими]  
Публикувано02.06.05 19:14

hahah che kade sym pisala che sym syvyrshena i che tyrsq syvyrsheniq. chetete malko be hora;)

che choveshkata mydrost e glupost go pishe v Noviq zavet.

Истината е една!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.