|
Тема
|
krediti
|
|
Автор |
VENKO () |
Публикувано | 15.05.00 19:48 |
|
Ima li niakoi opit w kandidatstwaneto za krediti - osobeno programite za otpuskane na krediti po zakona za malkia i srednia biznes??????? Ako niakoi znae neshto molia da mi pishe ili otgowori tuka.
Ima li izobshto niakakaw shans ako se kandidatstwa za kredit toi da bade otpusnat???????????? Ima li niakoia programa koiato ne iziskwa ipoteki ili seriozni garanti - N na broi????
| |
|
Ima niakolko banki, koito otpuskat krediti na malki i sredni firmi. No tova ne e po silata na zakona za MSP, koito si spomenal. Bez ipoteka moje da uspeesh, no bez garanti - ne. Vse pak i bankite imat interesi. Ako kredita, ot koito imash nujda ne e goliam, mojesh da poiskash nazaem i ot poznati ili da pomolish klienti ili kontragenti za otsrochka. Uspeh!
| |
|
Mersi Merry,
mozhe bi az ne sam se izrazil prawilno - kreditite ne sa po silata na shiania zakon (koito spored mene e kupchina ot bezmisleni dobri pozhelania) a goworia za programite za finansirane na Makli firmi.
Ipoteka ne moga da naprawia, a za garanti ne znam. Sumata pri wsiako edno polozhenie niama da padne pod $ 8-10k - taka che i s poznani ne stawa. A na wsichko otgore deinostta e takawa che e na praktika newazmozhno da argumentirash ochakwanite prihodi - oswen ako ne predstawish primerno falshiwi dogowori ili neshto takowa.
Balo si e maikata - sorry za grubia izraz.
| |
|
Ima mnogo nachini da pokajesh na bankata ochakvanite si prihodi. Tova stava s t.nar. biznes plan, kojto vseki kreditoiskatel se nalaga da predstavi v bankata. Ako imash niakakvi predvaritelni dokumenti / dogovori estestveno, che ste si gi pokajesh. No naj vajnoto e da si dadesh smetka dali shte imash dostatuchno prihodi i koga za da si pogasish kredita, a i da ostane pechalba za teb. Napravi si edin proekto-plan za prihodite i razhodite i si daj smetka lichno za sebe si dali proekta e pechelivsh. V momenta e mnogo trudno da pravish biznes i da realizirash netni prihodi.
No tova, koeto te interesuva sa bankite, koito obslujvat kreditnata linia KfW, dano ne zabravia niakoia: Banka DSK, UnionBank, EuroBank. Sledi reklamite v presata, pokani na caffe niakoia kreditna inspektorka i USPEH.
Ako imash oste vuprosi sled tova - zadaj gi tuk niakude, mislia, che ste sum ti ot polza.
| |
|
Merry, evalla.
DSK kak e?
| |
|
Венко, можеш и да се обърнеш към Пощенска банка/кредитиране/, поне за съвет. Ето ти някои телефони на централно управление -963 21 04, 963 21 05 , но най-добре на 980 22 69 /вътр.136 -кредитни инспектори/.
За такава сума, обаче едва ли ще се намери банка да отпусне кредит, освен ако не представиш както каза Мери - добра икономическа обосновка.
Помисли за вариянти-за залог на ДМА, финансови активи, ценни книжа.
Дано успееш.
| |
|
|
|
|