Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:56 23.07.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Imam ET (firma) i rabotia v darzavna firma  
Автор person with prifate firm ()
Публикувано05.02.00 20:13

Imam ET (firma) i rabotia v darzavna firma, kak da se osiguriavam. Darzavnata firma me osiguriava, no az kato ET triabva li da se osiguriavam dopalnitelno: 1. ako niamam dejnost 2. ako imam dejnost i sam na pechalba (malka) Predvaritelno blagodaria za otogovorite, mislia che i drugi ste gi interesuvat :-)))

Тема Imam ET (firma) i rabotia v darzavna firmaнови [re: person with prifate]  
Автор Veso ()
Публикувано05.02.00 23:23

Triabva da vnasiash 32% DOO + 6% zdravna osigurovka vurhu dve minimalni zaplati nezavisimo dali imash pechalba ili ne.

Тема Imam ET (firma) i rabotia v darzavna firmaнови [re: Veso]  
Автор qaz ()
Публикувано06.02.00 00:15

weche sa 35% na 150 lw. / dwe min. zaplati/

Тема Imam ET (firma) i rabotia v darzavna firmaнови [re: qaz]  
Автор radi ()
Публикувано07.02.00 18:24

Ot kade doide tova 35%, Zakona za fond Obhestveno osiguriavane, tretira samo 32%. Do minalata godina se pravehe razlika dali si osiguren drugade ili ne, sega vsiaka deinost se osiguriava, samo sosialno, ako darjavnata fima Vi vnasia zdravni togava ot deinostta kato ET ne se daljat.

Тема Imam ET (firma) i rabotia v darzavna firmaнови [re: person with prifate]  
Автор exp ()
Публикувано08.02.00 09:22

За отделните месеци не трябва да внасяте никакви допълнителни осигуровки, но във Вашия случай се прави годишно преизчисляване. По-долу прилагам част от Раздел II от Наредбата за елементите на възнаграждението и за доходите, върху които се правят осигурителни вноски (...) Чл. 3 (1) Осигурителният доход включва всички доходи и възнаграждения и други доходи от трудова дейност на осигурения през календарната година и не може да бъде по-голям от сбора на 10-кратните размери на месечната МРЗ за страната поотделно за всеки един от месеците на годината. (2) Окончателният размер на осигурителния доход за доходите, които подлежат на годишно данъчно облагане, се определя по данъчната декларация на лицето, като се приспадат доходите, върху които авансово са внесени осигурителни вноски. (3) При годишното определяне на осигурителния доход се изчисляват и внасят осигурителни вноски само в размера, определен за фонд "Пенсии". ДВ, бр.6, стр.2 Или, ако нямате никаква печалба като ЕТ не дължите нищо. Ако имате печалба в размер, по-малък от осигурителния доход, върху който Ви е внасяна осигуровка - също. Ако размерът на печалбата надхвърля този доход, дължите остатъка от вноските за разликата, но не повече от 10-кратните размери на месечната МРЗ за страната поотделно за всеки месец.

Тема Imam ET (firma) i rabotia v darzavna firmaнови [re: radi]  
Автор Ганчо ()
Публикувано12.02.00 02:23

Дължат се и още как! Вече действа новия Кодекс за общественото осигуряване. Там пише - всеки собственик или съдружник, стига да работи фирмата.

Тема Imam ET (firma) i rabotia v darzavna firmaнови [re: Ганчо]  
Автор Сашо ()
Публикувано12.02.00 08:50

Все пак критерия е "упражняващи трудова дейност като ЕТ, собственици или съдружници". Но къде(в кой нормативен акт е дефинирано какво включва понятието: "упражняване на трудова дейност"? Ако един ЕТ например само дава разпореждания на назначените си подчинени какво да правят(и сам не пипва нищо) - това упражняване на трудова дейност ли е?

Тема Imam ET (firma) i rabotia v darzavna firmaнови [re: Сашо]  
Автор Spasse ()
Публикувано13.02.00 17:27

Естествено че е трудова дейност бе, Сашо. Да не мислиш, че труд е само копане и млатене с чука.

Тема Imam ET (firma) i rabotia v darzavna firmaнови [re: Spasse]  
Автор Сашо ()
Публикувано14.02.00 16:06

Не е важно аз какво мисля, а къде е дефинирано(в кой нормативен акт), защото до 31.12.1999 г. беще дефинирано, а сега Наредбата в която беше е етменена с Новия Кодекс.

Тема Imam ET (firma) i rabotia v darzavna firmaнови [re: Spasse]  
Автор ИВАНОВА ()
Публикувано20.02.00 19:58

С приемането на ЗОК изравняването на дължимите вноски по социално и здравно осигуряване става на края на годината с подаването на данъчната декларация по ЗОФЛ.Текущо през годината се осигурявате само по трудовия договор

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.