Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:00 14.11.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Калкулатор за частично осигурени месецинови  
Автор Чиcтoмeтka (летяща метла)
Публикувано10.04.13 15:15

Моля някой счетоводител да ми обясни как да си сметна задълженията, защото вече 4ти месец ми се водят неплатени здравни вноски, а аз си ги плащам. Сега разбирам, че тези вноски покривали някакви по 5-10 дена от общо 6 месеца 4 години назад, когато съм осигурявана от 10то число или до 20то число (начало и край на ТД). Останалите 10 дни от месеца трябвало аз да си ги платя. След консултация с НАП по мейла ми изпратиха файл със задължения САМО след 09.2012, в размер на 74 (!!!!) лв, а имам задължения отпреди 4 години и други отпреди 7 години, които изобщо не са споменали. Изрично попитах точно за тези задължения и казах, че искам да си ги платя, но във файла липсват и не ми казаха нищо за тях, затова смятам, че е напълно безпредметно да питам отново едно и също нещо. С тези 74 лв общите ми задължения стават около 150 лв, което не е някаква адска сума, но не са 2 лв да ги дам и да махна с ръка. Защо никой не ни уведомява за това нещо?!?!!?
Какво да правя сега? Мина ми гениалната идея да внеса 200 лв и да реша проблема с евентуални вноски след година, но за съжаление НАП не процедират така.

Разбира се, че не сте длъжни! Но аз също не съм длъжна!

Тема Re: Калкулатор за частично осигурени месецинови [re: Чиcтoмeтka]  
Автор мишeтo (новичко)
Публикувано16.04.13 16:18

Не зная това "разбирам, че тези вноски покривали някакви по 5-10 дена от общо 6 месеца 4 години назад, когато съм осигурявана от 10то число или до 20то число (начало и край на ТД). Останалите 10 дни от месеца трябвало аз да си ги платя" от къде го разбра?
Първо кажи дали си подала декларация образец 7 когато си започнала сама да си внасяш здравните осигуровки? Може би проблемът се корени именно в липсата на тази декларация.

Тема Re: Калкулатор за частично осигурени месецинови [re: мишeтo]  
Автор БaтиГoгo (Хейтър)
Публикувано16.04.13 19:07

като погледнах в моята кристална топка и ми се яви следния вариант:
Бил/била/ на трудов договор до 20-то число /напр./. Чорбаджията е внасял здравен данък до това чило. След това - за останалите 10 дена - требе лично питащият да внася здравен данък - пропорционално на дните...
И ако много пъти е назначавано и съкращавано лицето - получават се дупки из календара, за които требе се бецали.
Ама това е от кристалната топка. Сега ще потърся малко шарен боб, да той да потвърди предположенията ми.
Дано ми каже кои са датите на съкращаване/назначаване.Кога е подавана декларация 7 и какво пише в нея!

Тема Re: Калкулатор за частично осигурени месецинови [re: БaтиГoгo]  
Публикувано17.04.13 17:16

Декларациите ги подадох. 4 години назад ми се наложи да подавам, 4 броя декларация 7.
Исках да си платя осигуровките в банката, без да се разхождам до областния и тамошната НАП, обаче платените ми осигуровки на безработна не се отразяваха като платени. Писах на един младши експерт и той ми каза за някакви 5-10-дневни периоди от 2010та до миналата година, които се покриват от тези вноски. Питах го изрично за едни вноски отпреди 4 години - ни дума за тях.
И сега питам, ако има някакъв калкулатор, който смята и дните, не само целите месеци (както прави напския калкулатор) или друго нещо, което ми показва ВСИЧКИ невнесени вноски (а не само ЗО статус) - да го ползвам да си сметна колко имам да внасям.
И друго има - аз ли грешно съм разбрала - нали нямаше да се покриват стари задължения до края на тази година от вноските, които внасят безработните?

Редактирано от Чиcтoмeтka на 17.04.13 17:17.

Автор БaтиГoгo (Хейтър)
Публикувано17.04.13 21:04

Нали се сещаш,че и да има някъде някакъв калкулатор, дето смета нещоситам /без значение каквото и да е/, трябва да му зададеш някакви данни?
Принципът на всички калкулатори /програми/ е следният:
1.Въвеждаш някакви данни КОИТО ГИ ЗНАЕШ
2.Натискаш някакво копче /бутон/
3.Калкулаторът / програмата/ ти извеждат някакви данни, дето се смятат по формули на база на началните данни.

Ха сега ти кажи какви начални данни ще напишеш, след като не знаеш нищо определено?!?! Някой нещо си казал по телефона! Черно на бяло има ли нещо написано? От кога? До кога?

Требе прескоча до пазара за шарен боб май...

Публикувано18.04.13 13:42

Айде по-лекинко със снизходителния тон. "Писах" според теб данни от телефонни разговори ли означава (предното ми мнение)? "Калкулатор за смятане на частично осигурени месеци" според теб незнаене кои са датите ли означава (първото ми мнение)?
Имам датите в имейла, мога да ги проверя по договорите, които съм подписвала, знам и кои месеци са ми напълно неплатени.
Пак питам, има ли такъв калкулатор, в който мога да напиша за съответните месеци отделни дати? Голямото сложно да се прочете, без да се правимЕ на тарикати. Ако няма такъв калкулатор - поне кажи какви са лихвите - да се помъча в ексела да си пресметна квото ми трябва. Ако и това не можеш - кажи, да знам дали да приготвям трийсетачката за пътни, освен останалите (по груби мои сметки) 150на лв.

Редактирано от Чиcтoмeтka на 18.04.13 13:43.

Тема Re: Калкулатор за частично осигурени месеци [re: Чиcтoмeтka]  
Автор БaтиГoгo (Хейтър)
Публикувано18.04.13 17:30

Ееее.
Най-сетне нещо ясно и точно!
Съвет - иди на място да ти ги сметнат с тяхната си програма към момента и ги плати веднага (на тяхната каса). Ако нямат каса - клона на банката, дето е определена за цоцане по бирнишка линия.

Каквито и други врътки да правиш да спестиш някой и друг лев за път , после пак ще ги дадеш...Я ще ти излезе 1-2 стотинка...Я няма да е по тая сметка а по друга, Я няма да е тази партида а друга....
Бирниците много са спец в това да те мотаят...И после треба дадеш още веднъж пари за път...За загубеното време - тва е друг въпрос.

Публикувано18.04.13 21:44

Е, разгеле. Благодаря. Няма как да я избегна тая ръсодкъ с лодкъ явно.

Автор lumixx (Любознателна )
Публикувано09.06.13 22:47

Виждам, че темата е стара, но може такъв калкулатор да потрябва и на някой друг!

Редактирано от lumixx на 09.06.13 22:49.

Тема Re: Калкулатор за частично осигурени месецинови [re: lumixx]  
Публикувано14.06.13 23:12

Само да попитам - тази дължима сума, която пише - това е МРЗ ли, или нещо друго? Защото за периода 1.04.2013-29.04.2013 ми дава, че дължа само 1,70 лв, а според мен дължа почти цяла ЗО.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.