|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Теоретично- непререгистрирано дружество
|
|
| Автор |
ПOЛУидиoтчeтo (тиква, бе) |
| Публикувано | 16.05.12 15:29 |
|
|
Според вас каква глоба може да се наложи на дружество, регистрирано по ЗДДС, което не е пререгистрирано в Търговския регистър, не е подавало декларации по ЗДДС, не е подало заявление за прекратяване на регистрацията до 14.01.2012 г....?
Забравих да кажа, че дружеството няма дейност.
Най обичам да чета, ама не мога.Редактирано от ПOЛУидиoтчeтo на 16.05.12 15:30.
| |
|
Тема
|
Re: Теоретично- непререгистрирано дружество
[re: ПOЛУидиoтчeтo]
|
|
| Автор |
parvaty (усмихната) |
| Публикувано | 16.05.12 23:17 |
|
|
според мен - по 500 кинта на месец за неподадена СД по ЗДДС, и 2000 за невписване на отчета за 2011-та в ТР! Макар, че засега няма глобени от АВ, от НАП си дебнат и пращат писма за глобите ВСЕКИ МЕСЕЦ!
| |
|
|
|
Като не може простата п....атка да се оправи, налага се да и помагат глупавите и комплексирани лаици с техническо образование, които знаят как да търсят информация.
Думичката, която търсиш, е "благодаря".
Редактирано от devaluator на 17.05.12 00:24.
| |
|
|
|
Ей това е самочувствието на пълния лаик. Патката знае за излизането от ДДС-системата, обаче системата на НАП не знае. Неслучайно патката пита каква ще е глобата, защото според нея трябва да е за неподадено заявление за прекратяване на регистрацията, обаче от НАП са издали два акта за неподадени декларации. Та, "благодаря"-то няма да е по този повод.
Ако можеше да четеш, щеше да забележиш датата, която съм написала и да се сетиш, че съм информирана по въпроса.
Между другото, ако беше малко по-грамотен счетоводно, щеше да забележиш, че двата ти синички текста си противоречат. Ако пледираш за глоба за неподадено заявление за дерегистрация, според втория ти линк тя е до 5000 лв., а не до 10000, както си написал във второто синьо изречение. Губи ти се малко логиката, ама няма да придиряме.Редактирано от ПOЛУидиoтчeтo на 17.05.12 08:48.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | rocт (Нерегистриран) |
| Публикувано | 17.05.12 08:50 |
|
|
Чл. 109. (1) В случаите по чл. 107, т. 3 и 4 лицето подава заявление за дерегистрация в компетентната териториална дирекция на Националната агенция за приходите в 14-дневен срок от настъпване на съответното обстоятелство по чл. 107.
.
.
(6) (Изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) В случаите по ал. 1 за дата на дерегистрацията се смята датата на възникване на съответното обстоятелство по чл. 107.
Санкцията трябва да е само за неподадено заявление за дерегистрация (чл.178 от ЗДДС).
| |
|
|
|
Патко проста, двата "ми" синички текста са цитати, не съм ги писал аз. Като искаш да знаеш повече - чети закони, правилници и наредби, чети и съдебна практика - аз видях няколко съдебни решения в интернет, както и доста коментари но реших да оставя нещо и ти сама да си намериш. За нищо не ставаш, гола вода си. Информираната ми тя. Щяла да пледира.
| |
|
Тема
|
[re: rocт]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 17.05.12 10:42 |
|
|
Мда, и аз така мисля. Затова обжалвахме актовете.
Най обичам да чета, ама не мога.
| |
|
|
|
Обидите не променят факта, че не правиш разлика между 5000 и 10000. Да не дава Господ да се налага да ползвам нещо сътворено от инженер като теб.
И това в синичкото си го писал ти или поне ти си избрал да цитираш грешния текст. Виж, другото не си и затова е по-вярно.
Най обичам да чета, ама не мога.Редактирано от ПOЛУидиoтчeтo на 17.05.12 10:51.
| |
|
Тема
|
[re: parvaty]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 17.05.12 10:49 |
|
|
Ако не се лъжа глобите за отчетите ги намалиха на 500, но може и да греша, че не съм го гледала скоро. Ама на какво основание ще ги глобят като те не могат да си обявят отчета?
За другото съм съгласна с Гост. Няма основание предприятие, което е дерегистрирано към 01.01. да подава декларация за януари и февруари.
Най обичам да чета, ама не мога.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
MupaM (ordinary юзър) |
| Публикувано | 17.05.12 12:10 |
|
|
Хахаха, класика е тва! С лаика, имам предвид.
Странно ми е едно. Нормално е хорицата, недостатъчно навлезли в материята, да не могат да разберат какъв точно е въпросът и кое му е сложното.
Но не знам как житейският опит не ги е научил, че когато професионалист задава въпрос, прост на пръв поглед за лаик, въпросът не ще да е толкова прост.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|