Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:03 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Тема Моля за помощнови  
Авторнeзнaйko (Нерегистриран)
Публикувано08.12.11 17:44

През 2004 г. ми съставиха акт от Потребителите.След известно време платих акта,без да съобразя че ще има лихва. Минали са 7 години..трябва ли да платя лихвата или е минала давност.Моля за помощ.

Тема Re: Моля за помощнови [re: нeзнaйko]  
Автор ПOЛУидиoтчeтo (тиква, бе)
Публикувано09.12.11 06:19

Лихви се дължат до момента на плащането. Щом са минали повече от 5 години от този момент, според мен няма лихви. Ако някъде ти ги водят, подай една молба да ти ги отпишат поради изтекла давност.

Най обичам да чета, ама не мога.

Тема Re: Моля за помощ [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Автор taniatot (я да ви видя)
Публикувано09.12.11 17:09

Не знам дали за този случай важи, но си мисля, че при плащане се покрива пълво лихвата, а после главницата. Така че по-добре да се види дали не виси някъде главница, а не лихва не платена.

Тема Re: Моля за помощнови [re: taniatot]  
Автор ПOЛУидиoтчeтo (тиква, бе)
Публикувано09.12.11 19:38

По ЗЗД е така, да. По ДОПК е обратното- главница, лихви, разноски. То трябва да се види по кой ред се събират задълженията по конкретния закон и в конкретната година, защото правилата се сменят на няколко години.
Освен това мисля, че лихва върху глоба не може да има, а в ЗЗП какви други наказания освен глоби има...
Най обичам да чета, ама не мога.

Редактирано от ПOЛУидиoтчeтo на 09.12.11 19:48.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.