Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:24 04.11.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема ДАНС  
Авторupa (Нерегистриран)
Публикувано16.11.11 10:53

Собственик съм на ЕТ с дейност търговия на едро и дребно.Въпроса ми е трябва ли ЕТ да се регистрира в ДАНС,тъй като в ЗМИП чл.3 т.25 включва търговци на едро които трябва да се регистрират

Тема Мисля .. [re: upa]  
Автор borecom (неЪм нерви ..)
Публикувано17.11.11 15:04

.. че само счетововодители, банки и чейнч бюра са задължени да стават агенти на ДАНС.

Неплатени при това.

Но .. не бих се учудил ако тази фашизоидна идея е разпостряла задълженост и над други касти.

Мноо мирише .. много ..

Back in Black

Тема Re: Мисля .. [re: borecom]  
Автор ПOЛУидиoтчeтo (тиква, бе)
Публикувано17.11.11 19:50

Дълбоко се заблуждаваш.
(2) Мерките по ал. 1 са задължителни за:

1. (изм. - ДВ, бр. 1 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 31 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 59 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 16 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 23 от 2009 г., в сила от 01.11.2009 г., изм. - ДВ, бр. 101 от 2010 г., в сила от 30.04.2011 г.) Българската народна банка, кредитните институции, които извършват дейност на територията на Република България, финансовите институции, обменните бюра, както и другите доставчици на платежни услуги;

2. (доп. - ДВ, бр. 31 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) застрахователи, презастрахователи и застрахователни посредници със седалище в Република България; застрахователи, презастрахователи и застрахователни посредници от държава - членка на Европейския съюз, или държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, които осъществяват дейност на територията на Република България; застрахователи и презастрахователи със седалище в държави, различни от посочените, получили лиценз от Комисията за финансов надзор да осъществяват дейност в Република България чрез клон; застрахователни посредници със седалище в държави, различни от посочените, вписани в регистър на Комисията за финансов надзор;

3. (изм. - ДВ, бр. 1 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) колективни инвестиционни схеми, инвестиционни посредници и управляващи дружества;

4. (нова - ДВ, бр. 1 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2006 г., доп. - ДВ, бр. 92 от 2007 г.) пенсионноосигурителни дружества и здравноосигурителни дружества;

5. (предишна т. 4, изм. - ДВ, бр. 1 от 2001 г.) органи по приватизацията;

6. (предишна т. 5, изм. - ДВ, бр. 1 от 2001 г.) лица, организиращи възлагането на обществени поръчки;

7. (предишна т. 6 - ДВ, бр. 1 от 2001 г.) лица, организиращи и провеждащи хазартни игри;

8. (предишна т. 7 - ДВ, бр. 1 от 2001 г.) юридически лица, към които има взаимоспомагателни каси;

9. (предишна т. 8 - ДВ, бр. 1 от 2001 г.) лица, които предоставят паричен заем срещу залагане на вещи;

10. (предишна т. 9 - ДВ, бр. 1 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) пощенските оператори, лицензирани да извършват пощенски парични преводи съгласно Закона за пощенските услуги;

11. (предишна т. 10 - ДВ, бр. 1 от 2001 г.) нотариуси;

12. (предишна т. 11 - ДВ, бр. 1 от 2001 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 31 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 52 от 2007 г., в сила от 01.11.2007 г.) пазарен оператор и/или регулиран пазар;

13. (предишна т. 12 - ДВ, бр. 1 от 2001 г.) лизингови предприятия;

14. (предишна т. 13, изм. - ДВ, бр. 1 от 2001 г.) държавни и общински органи, сключващи договори за концесии;

15. (предишна т. 14 - ДВ, бр. 1 от 2001 г.) политически партии;

16. (предишна т. 15 - ДВ, бр. 1 от 2001 г.) професионални съюзи и съсловни организации;

17. (предишна т. 16, изм. - ДВ, бр. 1 от 2001 г.) юридически лица с нестопанска цел;

18. (предишна т. 17, изм. - ДВ, бр. 1 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 67 от 2008 г.) регистрирани одитори;

19. (предишна т. 18 - ДВ, бр. 1 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) органи на Националната агенция за приходите;

20. (предишна т. 19, изм. - ДВ, бр. 1 от 2001 г.) митнически органи;

21. (нова - ДВ, бр. 1 от 2001 г., доп. - ДВ, бр. 31 от 2003 г., отм. - ДВ, бр. 16 от 2011 г.)

22. (нова - ДВ, бр. 1 от 2001 г.) спортни организации;

23. (нова - ДВ, бр. 1 от 2001 г.) Централния депозитар;

24. (нова - ДВ, бр. 1 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 31 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2007 г., отм. - ДВ, бр. 16 от 2011 г.)

25. (нова - ДВ, бр. 1 от 2001 г.) търговци на оръжие, петрол и петролни продукти;

26. (нова - ДВ, бр. 1 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 31 от 2003 г.) лица, които по занятие извършват консултации в областта на данъчното облагане;

27. (нова - ДВ, бр. 1 от 2001 г.) търговци на едро;

28. (нова - ДВ, бр. 31 от 2003 г.) лица, които по занятие извършват правни консултации, когато:

а) участват в планирането или изпълнението на операция или сделка на свой клиент относно:

аа) покупко-продажба на недвижим имот или прехвърляне на предприятие на търговец;

бб) управление на пари, ценни книжа или други финансови активи;

вв) откриване или разпореждане с банкова сметка или със сметка за ценни книжа;

гг) набавяне на средства за учредяване на търговец, увеличаване на капитала на търговско дружество, за предоставяне на заем или за всяка друга форма на набавяне на средства за осъществяване на дейността на търговеца;

дд) (доп. - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) учредяване, организиране на дейността или управление на търговец или друго юридическо лице, офшорна компания, компания, предоставена на доверително управление, или друга подобна структура;

ее) (нова - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) доверително управление на имущество;

б) действат за сметка на или от името на свой клиент в каквато и да е финансова операция или сделка с недвижим имот;

29. (нова - ДВ, бр. 31 от 2003 г.) лица, които извършват по занятие посредничество при сделки с недвижими имоти;

30. (нова - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) лица, които по занятие предоставят:

а) адрес на управление, адрес за кореспонденция или офис за целите на регистрация на юридическо лице;

б) услуга по регистриране на юридическо лице, офшорна компания, компания на доверително управление или друга подобна структура;

в) услуги на доверително управление на имущество или на лице по буква "б";

31. (нова - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) лица, които по занятие извършват счетоводни услуги;

32. (нова - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) частните съдебни изпълнители.

(3) Мерките по ал. 1 са задължителни за лицата по ал. 2 и тогава, когато те са обявени в несъстоятелност и в ликвидация.

(4) (Доп. - ДВ, бр. 31 от 2003 г.) Мерките по ал. 1 се прилагат и към регистрираните в чужбина клонове на лицата по ал. 2 и 3, както и към регистрираните в страната клонове на чужди лица, попадащи в кръга на посочените в ал. 2 и 3.

(5) (Нова - ДВ, бр. 31 от 2003 г., отм. - ДВ, бр. 54 от 2006 г.)

(6) (Нова - ДВ, бр. 31 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) Лицата по ал. 2, т. 28 не са задължени да съобщават по реда на този закон информацията, станала им известна при или по повод участие в съдебно или досъдебно производство, което е висящо, предстои да бъде открито или е приключило, както и информацията, свързана с установяване на правното положение на клиент.

(7) (Нова - ДВ, бр. 54 от 2006 г., отм. - ДВ, бр. 16 от 2011 г.)

Най обичам да чета, ама не мога.

Тема Re: Мисля ..нови [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Автор Дapeнa :-) ()
Публикувано18.11.11 11:20

"лица, които по занятие извършват счетоводни услуги" - ако си счетоводител по трудов договор във фирма, която е регистрирана в ДАНС, трябва ли и ти да се регистрираш?

Тема Re: Мисля ..нови [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
АвторДuмu (Нерегистриран)
Публикувано18.11.11 12:11

На телефон 02/8147951 от ДАНС дават консултации относно регистрациите.Трябва да се звъни по-настоятелно.Свържете ли се са много любезни

Тема Re: ДАНСнови [re: upa]  
АвторOГИ (Нерегистриран)
Публикувано18.11.11 12:35

ДОБРЕ ДЕ СИГУРНО ИМА ПОНЕ ЕДИН КОЙТО Е ЗВЪНЯЛ НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН И СА МУ ЯСНИ НЕЩАТА.нЕКА ГИ СПОДЕЛИ С ДРУГИТЕ!!!!

Тема Re: Мисля .. [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Публикувано18.11.11 15:43

Мдааа .. дълбоко съм се заблудил. Права си.

Бил съм оптимист

че само нЕкой длъжностни лица са задължени да стават агенти. Явно както преди двайсе годин - /почти/ всеки требе да докладва.

Още повече ми замириса ..

Back in Black

Тема Еее кЪк ?нови [re: Дuмu]  
Публикувано18.11.11 15:52

Как няма сте любезни

нали се пак колеги ще вербувате ..

Ама що без пари бе ? Или поне облаги некви за горките 'длъжностни' лица ? Тях що по закон да ги бият .. и колят кат докладват кой от кой дюшек е пари и злато вадел. Де им е файдата ?
Преди двайсе и кусур години, колегите ви от службите, кат ми се мазнеха да 'помагам' поне студентско общежитие ми обещаваха .. при виетнамците. Само да съм им казвал кой какво продавал .. таз 'лошите' виетнамци.

Е, мен ме достраша .. новите ви колеги също ги е страх. Ко правим ?

Back in Black

Тема Re: ДАНСнови [re: OГИ]  
АвторMИMИ (Нерегистриран)
Публикувано20.11.11 15:42

Всички подават и тези имащи само гр.догори дори и един да е

Тема Re: ДАНСнови [re: upa]  
АвторДuмu (Нерегистриран)
Публикувано21.11.11 09:39

Мога да обясня за фирма,която извършва счетоводни услуги.Разпечатват се Вътрешните правила ,които са публикувани на сайта на ДАНС, в края на документа се попълва името на фирмата и № и дата на Протокола от Общото събрание на което са приети.съставя се Протокол от Общо събрание ако е ООД ,за приемане на Вътрешните правила .Актуалното състояние може да бъде от Интернет, от сайта на Търговския регистър. Съставя се и Придружително писмо,където се пише на кое основание фирмата е задължено лице .Всички документи се изпращат по пощата с обратна разписка.Документите ,които не са оригинал се заверяват.Адресът е написан на сайта на ДАНС.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.