Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:24 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Доброволна регистрация по ДДС??нови  
АвторMapиca (Нерегистриран)
Публикувано02.03.07 16:10

Как стоят нещата с този вид регистрация.Някой правил ли е такова нещо вече. Какво се изисква? Става въпрос за фирма ООД , регистрирано в съда на 24.02.2007 г. и възнамерява да прави износ. Поради тази причина иска да се регистрира по ДДС. Няма оборот.

Тема Re: Доброволна регистрация по ДДС??нови [re: Mapиca]  
Автор123 (Нерегистриран)
Публикувано02.03.07 18:50

чл 100 от закона

Тема Re: Доброволна регистрация по ДДС??нови [re: Mapиca]  
Авторcлeдoтъpcaч (Нерегистриран)
Публикувано03.03.07 07:18

На първия етап се подава само голо заявление по чл. 74 от правилника. Ще го приемат (макар, че в началото може и да се запънат). Но интересното следва после. В 7-дневен срок ти дават напътствия да се представят следните неща (на основание чл. 37 ал.2 и 3 ДОПК):
1. копие от баланс към датата на подаване на заявлението
2. копие от документи за собственост или наем на фирмата
3. копия от договори и протоколи свързани с извършваната дейност
4. продажни фактури от 2004 г- до датата на подаване на молбата
5. извлечения от всички видове банкови сметки
6. касови книги от всички рег. касови апарати
7. обобщени касови отчети от тях за посл. 12 мес.
8. оборотна ведомост към датата на подаване
9. хронология на счетоводни сметки 3 год. назад - клиенти доставчици, приходи от продажба, каса
10. справка-опис на налични ДМА
11. справка-опис на наличен персонал + доп. нает по гр. договори през посл. 12 мес.
12. справка за клиенти с качество на свързани лица по смисъла на §1 т.3 от ДР на ДОПК
13. справка-обороти за периода 01.02.3.04 - датата на подаване
14. опис на издадени фактури за този период
15. опис на получени фактури за този период
16. справка за формирания оборот за посл. 12 мес.
17. писмени обяснения (чл. 56 ал.1 ДОПК) относно:
-произход на средства послужили за финансиране на проверяваното лице - осн. капитал и др.
- обстоятелства относно лицата водещи счетоводната отчетност - от кого и къде се води сч. отчетност, гр. или трудов договор
-18. при липса на облагаем оборот, да се представи декларация и доказателсва за вида на извършваната икономическа дейност по смисъла на чл. 3 ЗДДС
-----
отделно е актуалното състояние - искат го и него освен съдебното решение.
----
имаше и още... но става дълго и досадно.

Тема Re: Доброволна регистрация по ДДС??нови [re: cлeдoтъpcaч]  
АвторMapинa (Нерегистриран)
Публикувано03.03.07 21:41

През м. Февруари правих доброволна регистрация на нова фирма. Съд. решение от 05,02; Булстат от 06,02. На 07.02 Подадох заявление за доброволна регистрация в НАП В.Търново. Поискаха ми само договор за наем, договор за счетоводно обслужване и договор за управление и контрол на управителя на фирмата. Написах и декларация за това, с какво ще се занимава фирмата; как ще се финансира и че няма облагаем оборот за последните 12 месеца, тъй като не е имало фирма. На 08,02, вече ни регистрираха.

Тема Re: Доброволна регистрация по ДДС??нови [re: Mapинa]  
Авторirena (Нерегистриран)
Публикувано04.03.07 15:04

и на нас ни искаха разни прстотии,но ние кзахме, че нямаме защото сега започваме дейността.
регистрираха ни само с декларация

давай и да не ти пука

Тема Re: Доброволна регистрация по ДДС??нови [re: cлeдoтъpcaч]  
Авторммм (Нерегистриран)
Публикувано05.03.07 14:44

може ли да ми пратиш някои антетки на тези описи- как да ги формулирам таблично....мноооого ще съм ти благодарна.

Тема Re: Доброволна регистрация по ДДС??нови [re: ммм]  
Автор taniatot (я да ви видя)
Публикувано19.05.11 16:58

Колеги, помагайте. Знам, че темата е стара, но сега ми дойде до главата доброволна регистрация по ЗДДС. Правила съм едно време една от задължителните, и почти нищо не помня. Попрочетох и ми стана ясно, че при доброволната трябва да подам само заявление в началото. Но в кое ТД на НАП - по регистрация или на Аксаков, както видях някъде?
Другият проблем е, че дружеството е собственост на една немска фирма, и по съдебно решение се управлява само заедно от двама управители - един австриец и един германец, които си живеят по страните. За това сами разбирате, подписването на документи е почти невъзможно за 3-дневния срок на предоставяне на документи.
В тази връзка стигам до въпроса - ако те ме упълномощят да представлявам дружеството във връзка с регистрацията, дали мога аз да подписвам документите?
И последен въпрос (за сега) - има ли някакви специални изисквания към пълномощното, бланка, нещо? Нямам начин да се разхождам по сто пъти за едно нещо, пък и управителите трябва да се подпишат под него.

Само да вметна, че става въпрос за София - ако има значение.

Тема Re: Доброволна регистрация по ДДС??нови [re: taniatot]  
Автор kyмaнич (рекордьор)
Публикувано19.05.11 17:21

Преди две-три години като пълномощник регистрирах посредством доброволна регистрация по ДДС фирма на мой сродник. Нямаше някакви особености. Спомням си, че тогава органите на НАП направиха проверка на адреса дали регистрираното лице съществува реално. (фирмената регистрация беше на моя адрес). Защото май ако не намерят никой на заявения адрес, това е основание да откажат доброволната регистрация.
Иначе самите документи бяха подписани от управителя, а аз само като пълномощник ги носех в НАП.

Тема Re: Доброволна регистрация по ДДС??нови [re: taniatot]  
Автор ПOЛУидиoтчeтo (тиква, бе)
Публикувано19.05.11 17:37

Освен заявление вече се подава и справка за оборота, нищо че не се регистрираш задължително. Хубаво е управителите предварително да си подпишат декларациите по чл. нам кой си (76 ли беше). Ако те упълномощят да представляваш дружеството, това може да стане само с нотариална/консулска заверка. Не мисля, че може да ги подписваш за личните декларации, ако си упълномощена да представляваш дружеството. Срокът за представяне на документи е 7-дневен.
Регистрацията е на Аксаков.
В пълномощното трябва да те упълномощят да получаваш, предаваш и подписваш всякакви декларации и документи във връзка с регистрация по ЗДДС.

Най обичам да чета, ама не мога.

Тема освен това ако сроканови [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Автор parvaty (необичайна)
Публикувано20.05.11 06:19

е определен от органа като тридневен (защото някъде ми се мярна такъв!), автоматично следва, че е 14 дневен!

С пълномощно, в което пише, че лицето има право да подписав документи по регистрацията по ЗДДС става! Текста се пише по желание на упълномощителя, но трябва да се завери нотариално!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.