Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:00 24.11.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Тема Неплатени здравни от 2000-2001  
Авторd (Нерегистриран)
Публикувано25.03.10 18:04

Моля за информация, как да постъпя в случая? Гледам, че ми стоят, в това време бях без работа. Някъде четох, че има давностен срок от 5 години, но мненията не бяха особено категорични. Някой би ли ме посъветвал дали да ги внасям и как въобще да постъпя?

Тема Re: Неплатени здравни от 2000-2001нови [re: d]  
Автор contabile.bg (...)
Публикувано25.03.10 19:01

ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛЕН ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС

Чл. 171. (1) Публичните вземания се погасяват с изтичането на 5-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, освен ако в закон е предвиден по-кратък срок.
(2) С изтичането на 10-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, се погасяват всички публични вземания независимо от спирането или прекъсването на давността освен в случаите, когато задължението е отсрочено или разсрочено.

Тема Re: Неплатени здравни от 2000-2001нови [re: d]  
Автор kyмaнич (стар клубар)
Публикувано25.03.10 19:50

Щом си редовен в последните три години, значи си с непрекъснати здравноосигурителни права - тогава защо те тормози изобщо този въпрос?
---
Никой няма да ти се разсърди ако ги внесеш сега /дори и с лихвите/, но няма да получиш поздравителен адрес.

Тема Re: Неплатени здравни от 2000-2001нови [re: kyмaнич]  
Авторd (Нерегистриран)
Публикувано25.03.10 19:59

Благодаря за отзивите, просто ме притеснява това, дали някога някой няма да поиска да ги внасям, но, от текста по-горе ми се струва, че наистина времето в което са можели да ме задължат да ги внасям е минало.

Всичко най :)

Тема Re: Неплатени здравни от 2000-2001нови [re: contabile.bg]  
Авторaz (Нерегистриран)
Публикувано26.03.10 10:06

Наскоро (есента на 2009 г.) реших да си "извадя" удостоверение за лиспа на задължения (Към държавата и Партията). Учудиха ме едни 0.15 ст. (петнадесет стотинки) ДОД от 1998. Заядох се и попитак могат ли да ми покажат от къде са тези петнадесет стотинки (150 лв стари пари). Прекрасно си спомням, че тогава във фирмата си работих само аз - самоосигуряващ се, нямах работници и граждански договори. Пък бех докарал с "молива", да няма ДОД.
Отговорът беше, че няма как да се провери, давностният срок е минал.
Когато попитах, а защо си седят тези стотинки, след като е минал тоз тъп срок, ми се каза , че трябва молба за да се закрият... А след като бях надвнесъл 50 лв. 2000 г. - това никъде не излезе по разпечатката, пък и молба от тяхна страна да се закрие няма.....
Така че, да им .......... на тъпите закони, законодатели и всички по веригата надолу....
Всичко е направено и измислено, така че да се спъва максимално дребния (този от който не може да ве вземе кой знае колко когато наближат избори). Кажи на едно гаражче, че трябва да дари на Любимата Партия 500 лв. и си запуши ушите за да не чуеш ласкавите отзиви на собственика... А един Нефтохим (Чез, ЕОН и т.н.) даряват милиончета... И то на офшорки, така че да им се утърве края... Пък и плащат за "консултации" доста ( Кремиковци и Лупи - 50 бонки на месец....)

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.