Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:39 05.11.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема ОТЧИТАНЕ НА БЕНЗИНОСТАНЦИИ  
Автор ULY (непознат )
Публикувано04.09.09 14:23

ЗДРАВЕЙТЕ!НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАК ЩЕ СТАВА ТОВА?
Бензиностанциите ще се отчитат всеки ден
04 септември 2009 / Nеws.dir.bg
Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков подписа наредба,
задължаваща търговците на течни горива да отчитат действителните си обороти
в реално време, съобщиха от Министерството на финансите, цитирани от
"Фокус".
От 1 октомври 2009 г. всяка бензиностанция в България трябва да подава
ежедневен отчет за продажбите на течни горива. Изискването е заложено с
промяната на Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажбите в
търговските обекти и е важна крачка към ликвидацията на сивата икономика и в
борбата с нелегалния внос и разпространение на течни горива.
Изпълнението на наредбата важи за всички бензиностанции, независимо от
големината и местоположението им.
„Механизмът на ежедневно електронно отчитане ще направи невъзможно
манипулирането на данни от недобросъвестните търговци и ще повиши
възможността за извършване на рисков анализ от страна на данъчната
администрация” каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.
Друг аспект на измененията в наредба Н-18 е възможността големите търговски
и хотелски вериги в България да използват контролни ленти на електронен
носител вместо хартиени контролни ленти на касовите си апарати.
„За обектите, в които месечно се извършват десетки хиляди продажби, досега
това означаваше да използват огромни количества хартия и създаваше ненужни
административни пречки. След промените контролните ленти ще се съхраняват на
енергонезависим електронен носител.
Намалената употреба на хартиени ролки ще доведе не само до редуциране на
разходите на търговците, но и ще спаси от ежегодно изсичане хиляди дървета”
заяви министър Дянков.

Тема Re: ОТЧИТАНЕ НА БЕНЗИНОСТАНЦИИ [re: ULY]  
Автор Heykия (ентусиаст)
Публикувано05.09.09 00:02

Не вЕрвам на никакви журналистически писания, докато не прочета написаното в Държавен вестник. Като излезе "черно на бяло", ще мислим за "вратичките", дето няма начин да не са оставени тук таме...А че има некви вратички - съм 1000% убеден. Кой идиот ще измисли закон (правилник, наредба и т.н.), която (който) ще му резне собствените приходи?!?! Та нали сивата икономика ги храни най-много тез горе??? (Щом си даряват заплатите насам натам... А шкембетата им все по - големи... За вратлетата да не говорим...)

Тема Re: ОТЧИТАНЕ НА БЕНЗИНОСТАНЦИИ [re: Heykия]  
Автор ULY (непознат )
Публикувано05.09.09 10:34

ЕТО ПУБЛИКУВАНОТО В САЙТА НА НАП :
Бензиностанциите свързват касовите си апарати с НАП
04 септември 2009

От 1 октомври 2009 г. всяка бензиностанция в България трябва да подава ежедневен отчет за продажбите на течни горива в НАП. Новото изискване е заложено с промяната на Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти, подписана от министъра на финансите Симеон Дянков днес.
Задължението е за всички бензиностанции, независимо от големината и местоположението им. На търговците на горива са дадени 2 възможности – да изпращат данните за продажбите в НАП по електронна поща или директно в специално създаден за целта софтуер в интернет-страницата на НАП. За да се гарантира сигурността на информацията, от търговците на горива се изисква да подават данните в НАП най-късно до края на следващия ден, подписани с електронен подпис.
Вместо хартиени контролни ленти на касовите апарати големите търговски вериги в България ще могат да използват контролни ленти на електронен носител (КЛЕН), е записано още в измененията на наредбата. Досега големите търговски вериги бяха длъжни да съхраняват контролните ленти за всички продажби на хартия. Това за обектите, в които месечно се извършват стотици хиляди продажби означаваше да пазят огромни количества хартия и създаваше ненужни административни пречки. След промените, вместо на хартия, контролните ленти ще се съхраняват на енергонезависим електронен носител. Търговците ще са длъжни при проверка от НАП да осигурят възможност контролната лента да бъде отпечатана, но не и да съхраняват всички контролни ленти.

Тема Re: ОТЧИТАНЕ НА БЕНЗИНОСТАНЦИИ [re: Heykия]  
АвторБapбapeлa (Нерегистриран)
Публикувано05.09.09 10:49

Мисля че трябва да спрете вече да търсите вратички и да се работи като хората .

Автор Heykия (ентусиаст)
Публикувано06.09.09 18:06

Аз пак казвам,че в държавен весник няма нищо още. Това че някой, някъде си публикувал нещо си там..... АМА ТОВА ХИЧ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА! То и аз мога да напиша на моя сайт , че няма да има наредба, нали? Дали ще ме цитира някой тогава?!?!

Тема Re: ОТЧИТАНЕ НА БЕНЗИНОСТАНЦИИ [re: Бapбapeлa]  
Автор Heykия (ентусиаст)
Публикувано06.09.09 18:13

Ще съм безкрайно щастлив, ако излезе ясен закон без никакви вратички!
Не съм песимист, просто разумно и логически мислещ. Не съм сляп!
Просто закони написани от назначени политици за назначени бизнесмени - ЩЕ СА ТАКИВА ОЩЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ! Трябва да се нагаждаме /приспособяваме или там както му е термина/ щем или не щем!

АвторГEHO (Нерегистриран)
Публикувано15.09.09 17:17

Колеги,излезе ли в Д.В наредбата за ежедневно отчитане на бензиностанциите.Или по точно промяната в наредба 18.Доста се порових,но нищо не намерих за последните няколко издания.Имам впредвид 76,74 72 брой на ДВ.Моля, Ви ако знаете нащо по въпроса-помогнете.

Тема Re: ОТЧИТАНЕ НА БЕНЗИНОСТАНЦИИ [re: ГEHO]  
Автор ULY (непознат )
Публикувано25.09.09 13:58

В СТРАНИЦАТА НА НАП ВЕЧЕ ИМА ТЕСТ ПРОГРАМА.И РАБОТАТ НИ СЕ УВЕЛИЧАВА.
НЕ МИ Е ЯСНО ОБАЧЕ ДАЛИ ВАЖИ ЗА ГАЗСТАНЦИИ?ЗАПИСАНО Е БЕНЗИНОСТАНЦИИ И ТЪРГОВЦИ НА ТЕЧНИ ГОРИВА.

Автор Heykия (ентусиаст)
Публикувано29.09.09 12:16

Еееее.Успокой се най-после .... Излезе в ДВ. Имаш цели 2 дена. Пък като се има в предвид, че на втори чак ще трябва да се подава информацията - ехееее..... То това си е цяла вечност!
Е, верно че има тук таме работи за изглаждане... Все пак не на всяка бензиностанция има НЕТ. Това означава, че отначало инфото ще се диктува по телефона в офиса на фирмата (пък ако тя има няколко бензиностанции....). Повечето от бензиностанциите са денонощни. Ако до сега всяка смяна е приключвала - то сега требе да има едно приключване в 0:00.... А ако смяната задреме и не го направи? Става една... не ми се мисли! А това че на следващия ден требе да е инфото-значи ако то се дава от счетито - събота и неделя счетито ще докара некой лев от извънреден труд...А какво става с пробите които се вземат (преливки) за тест и после се връщат в цистерната? Те минават през касовия апарат и после се сторнират ръчно на база на месечни отчети. А сега? Пък и това, че корекция няма да се прави на това което се подава...
Пък и цялата работа е толкова недоизмислена.. (може би нарочно). Ако аз бях бирник щях да искам и количествата, не само стойностите. Пък за "игрите" с относителното тегло да не говорим. Лукойл продава на тон и се обръща с коефициент в литър. Пък тоз коефициент е различен и зависи от хиляди неща - най вече на температурата на въздуха, дали времето е било слънчево и колко време е пътувала цистерната от Доставчика до Обекта. А ако бай Иван (шофьора де) е спрял да си хапне нейде 1 час и е оставил камиона под жаркото слънце? А може би на сянка? Аааааа - те това няма как да се засече... То не се проверява.. (е, само дали е в рамките на допустимото). А там са вратичките дето ги търсим. То и още ще има, ама след по-задълбочено четене...

АвторЯHA (Нерегистриран)
Публикувано30.09.09 10:51

КОЛЕГИ,КОГА ТРЯБВА ДА СТАВА ОТЧИТАНЕТО-ИЛИ ВАДЕНЕТО НА КАСОВИЯ БОН
В 00.00 ЧАСА ,ИЛИ КАКТО КАЗВА ШЕФА МИ СУТРИН В 8 ЧАСА.мОЛЯ ВИ ЗА МНЕНИЕ,СПОРИМ ЦЯЛА СУТРИН.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.