Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:36 03.11.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Относно ЕООД И ООД  
Автор kozi (минаващ)
Публикувано29.08.09 19:38

Здравейте
Имам следния въпрос
Искам да си закупя жилище без ипотека.
Някъде прочетох, че ако го закупя не като Физическо лице, а като фирма ЕООД или ООД, няма да имам данъци. По точно държавата ги връщала..Това означава, че апартамента, няма да се води един вид за собствено ползване, а за офис. Редно ли е и как става.
Благодаря Ви предварително

Тема Re: Относно ЕООД И ООД [re: kozi]  
Автор Heykия (ентусиаст)
Публикувано29.08.09 19:59

Има един куп данъци:
1.Данък печалба
2.Данък добавена стойност (ДДС)
3.Мито
4.Акциз
5.ДОД (за физ лица)
6.Данък осигуровка (някои казват че не било данък)
7. Данък здравна каЦа (виж. т.6)
........
За такваз работа, дет си я замислила - недей да се стискаш, ами иди при некой юрист (или добър счетоводител), плати си - та да ти спести някой и друг лев.

Тема Re: Относно ЕООД И ООД [re: Heykия]  
Автор kozi (минаващ)
Публикувано30.08.09 12:15

В смисъл. Да си платя точно за какво.
Не съм наясно и за това питам, не че няма да го направя.
И колко трябва да платя, горе долу

Автор Heykия (ентусиаст)
Публикувано30.08.09 18:01

Ако си регистриран по ДДС - плащаш ДДС. Ако имаш работници - плащаш ДОД , осигурителни и здравни (и други де) данъци.. И то по неква схема - ... от работника ... от работодателя. Едното ти минава за разход (демек намаля ти данък печалба /ако не си на патент де/), другото - не. Ако си на патент - данъка в/у печалбата е еднократен и мноооого зависи от няколко неща: дейност, къде се упражнява тази дейност, има ли и друга дейност и т.н.
Колкото до данък осигуровка (без значение ДОО, ЗО, ГВРС, трудова злополука и т.н.) - има мноого различни варианти: осигурен ли си на друго място?, самоосигуряващ? пенсионер?.... И трябва да знаеш, че ДНЕС е едно, а УТРЕ - друго и постоянно се променят мамка им и закони (нищо не казвам за "любимите" ми законодатели!)
Да не говорим на десетките разхождания и ядене на време за формалности. Отделно са и куп такси - според мен измислени, за да затруднявам максимално дребния бизнес. (Да няма кой да пречи на тез с дебелите вратлета, дет държат икономиката)
1000 различни "АКО"-та има. За това най-добре се консултирай с някой на 4 очи.Кажи му какво точно смяташ да правиш... Какъв оборот месечен (годишен) предполагаш че ще имаш. Ще имаш ли обект (обекти). Ще назначаваш ли работници и колко?
Е горе-доле бройката, та човекот да ти каже горе доле квао ще плащаш. Говоря за официалното плащане към бирници и тем подобни доячи. За рушвети - ти трябва да си направиш сметката.
Успех и дано не съм те отчаял.

Тема Re: Относно ЕООД И ООД [re: Heykия]  
Автор kozi (минаващ)
Публикувано30.08.09 23:33

Не, не си ме отчаял. Напротив с теб е приятно. Е малко си ми ги натрупал едно връз друго всичките чудесии и плаящанки та немога много да влезна у час, но горе долу те разбрах.
Сега-аз още нямам отворена фирма. Но смятам дда я отворя. И това се чудя също кое е по добре да е ЕООД или да е ООД
Ако ще е ООД, ще е на името на майка ми и свекито, просто наммое име нищо не искам да има. Мъжа ми си има достатъчно на негово име. И това жилиюе което е едва 57 кв. чисто искам да го превърна в офис. Да го закупя през това ООД и т.н.
Защото аз имам за цел още някои неща да купувам. И мисля, че не е много изгодно да го имам и всичкото да го пиша на ФЛ.
Ох дано да си ме разбрал. Ще взема наистина да си направя и правна и счетоводна консултация. А най вече май чисто финансова ми трябва.
Благоодаря ти за подкрепата

Авторkpacи (Нерегистриран)
Публикувано31.08.09 06:19

Направи си ЕООД на емето на майка си и тогава то да КУПИ жилището. И си намери добър счетоводител.

Тема Re: Относно ЕООД И ООДнови [re: kozi]  
Автор Taтkoтo нa Becи (napalmoff )
Публикувано31.08.09 11:10

Какви данъци ще спестиш бе човек. Правиш ли си сметка колко проблеми са да регистрираш фирма с цел закупуване на жилище.
Няма да се отвивам на темата :
Принципи на счетоводството, и че не знаеш какви данъци спестяваш, ма искаш да ги спестиш и вече ръгна из форумите да питаш.

Горе долу те схващам каква ти е идеята, не че си я написал. Ама проблемите след това са хиляди.

Едно кухо ЕООД, или ООД евентуално да ползваш ДДС след още хиляди врътки.

Ми я си представи, а този момент ще дойде Когато трябва да продадеш апартамента на себе си. Свързани лица пазарни стойности и т.н.

Вкарваш се в егати филмите.

А после при дерегистрацията след време. щото оборот няма да имаш какво правиш???

Редактирано от Taтkoтo нa Becи на 31.08.09 11:12.

Тема Re: Относно ЕООД И ООДнови [re: kpacи]  
Автор kozi (минаващ)
Публикувано31.08.09 19:40

Добре. Предпочитам да е ООД защото парите за жилището са и на съпруга ми, за това мислех двете със свекито да ги пиша.
И все пак ако предимствата за в повече плюсове за ЕООД-то. Все пак защо според теб да е ЕООД. Имаш ли основателни предимства, които можеш да ми изброиш. Благодаря ти за мнението.

Тема Е, едно на ръка дерегистрацията,нови [re: Taтkoтo нa Becи]  
Автор _parvaty_ (нежна)
Публикувано31.08.09 21:58

и самоначисляване на ДДС, обаче, по-важния въпрос е - с какви пари ще купи дружеството имота? Ако е със заем от съпруга - какво пречи ЕООД - то да е на майка й, и да вземе съвсем официално заем от съпруга, срещу съответен лихвен процент? Обаче, данък сгради и такса смет са В ПЪТИ ПО-ВИСОКИ от същите налози за физическо лице,та, малко не ми е ясно къде й е изгодата на дамата от регистрацията на имота на юридическо лице, ако НЯМА ДА ИМА ДРУГА ДЕЙНОСТ??? Виж, ако ще разработва тази фирма - това е друго - и от амортизациите ще има полза, и ДДС ще си вземе (ако продавача е регистрирано лице

), и последващи разходи по ремонти ще са безпроблемни... Обаче, то не е един въпрос, и не е един закон ! Както и да е, въпроса на дамата ми беше много забавен!

Тема Re: Е, едно на ръка дерегистрацията,нови [re: _parvaty_]  
Автор Taтkoтo нa Becи (napalmoff )
Публикувано01.09.09 13:15

Aбе малко и тя не знае какво иска, ама иска да е по нейния начин. Нищо чудно догодина да изпищи.
Ауу, какво да правя.
Тя и заем ще взима. Ако няма дейност с какви пари ще го връща???

Андрешковска работа. Държавата връщала данъци

.

Връща ДДС след ревизия. .

А може и да не го върне. Ш'са запъне някой данъчен, че имота не се ползва по предназначение за офис и глей майтап

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.