Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:48 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Тема телкнови  
Автор juji79 (мама на двама)
Публикувано02.07.09 22:46

здравейте,управител на ЕТ има ТЕЛК от 01.06.даде ми го чак сега,нали не е прекалено късно да подам декларация че спира да се осигурява.и от 01.06 ще му внасям само ЗОК 8% нали?

Тема Re: телкнови [re: juji79]  
Публикувано04.07.09 10:00

ехоооооо

Тема Re: телк [re: juji79]  
Автор kyмaнич (стар клубар)
Публикувано04.07.09 10:42

Че какво от това, че има ТЕЛК? Ако ще спира да се самоосигурява защото е болен и по този начин спира дейността си е друг въпрос. Но ако фирмата продължава да работи, болестта му не носи никакво право да не се самосигурява. Виж - ако е решил да си назначи прокурист - това е друго нещо. Но прокурист може да си назначи и без да е болен и да е минал през ТЕЛК.

Тема Re: телкнови [re: kyмaнич]  
Публикувано04.07.09 13:26

няма да спира дейността,няма да назначава и прокурист.той до преди 1г. и половина пак е бил с телк и гледам че старата му счетоводителка му е внасяла само здравно.ползвал си е и облекчение в данъците съответно и не е имало прокурист.аз взех тази фирма от 2 месеца и .......абе някъде пишеше за инвалидите в ЗЗО,ще се порастърся да прочета.реших че ще ми е по-лесно да попитам.благодаря много все пак.

Тема Re: телкнови [re: juji79]  
Автор jojo-mojo ()
Публикувано07.07.09 10:23

не телк-а, а пенсионното решение освобождава от осигуровки, но не мисля, че може да се промени начинът на осигуряване в средата на годината

Тема Re: телкнови [re: jojo-mojo]  
Авторeвa (Нерегистриран)
Публикувано07.07.09 11:00

Мисля ,че осигуряването може да се прекрати от датата на пенсионирането на лицето , но с подаване на нова декларация + препис от решението

Тема Re: телкнови [re: eвa]  
Автор ПOЛУидиoтчeтo (тиква, бе)
Публикувано07.07.09 11:37

И аз така мисля.

Най обичам да чета, ама не мога.

Тема Re: телкнови [re: jojo-mojo]  
Автор kyмaнич (стар клубар)
Публикувано07.07.09 19:49

Ако е получил право на инвалидна пенсия наистина няма да има задължение да се самоосигурява. Но все пак е въпрос на сметки - дали ще стигне заветните 100 точки когато му дойде време за пенсия за ИВС. Защото по време на инвалидната пенсия ще трупа точки само от възръстта. Нека си направи добра сметка - когато навърши 63 години да не е под 100 точки. Ако се получи нещо такова, тогава ще е по-добре да продължи да се самоосигурява. Разбира се може да си купи стаж, когато му дойде времето стига да отговаря на условията, който вариант май е по-изгоден.

Тема Re: телкнови [re: kyмaнич]  
Публикувано08.07.09 00:24

спрях му осигуряването от 01.06.,заинатиха се тия в данъчното,ама му спряха осигуряването.да си прави сметка за пенсия,за него сега са по-важни данъците на края на годината:2.сещате ли се

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.