Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:54 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Тема прекратяване на дейностнови  
Автор juji79 (мама на двама)
Публикувано30.05.09 18:52

може ли фирма да спре дейност като има заем.не си е платила и данъка за миналата година даже,за осигуровки да не говорим.няма и да ги плати,най-добре е да прекрати дейност,ама този заем?????????

Тема Re: прекратяване на дейностнови [re: juji79]  
Публикувано31.05.09 17:14

моля помагайте

Автор Heykия (ентусиаст)
Публикувано31.05.09 19:54

Уточни за какво става въпрос:
1.Временно прекратяване на дейността.
2.Закриване на фирмата.
3.Каква е фирмата: ЕТ,ЕООД/ООД... На патент ли е? Регистрация по ДДС? и т.н.
4.За какви цифри става въпрос? - 10 лв. 1000 лв. 10000000 лв?.....

1.При временно прекратяване не се подава нищо - просто си чакаш кога ще те изловят бирниците. НЕМА отърване от тях!
2.При т.2 - требе мине данъчна проверка и чак тогаз закриване. Демек пак НЕМА отърване.

Дай инфо и може да се каже какво горе/долу те очаква като "помилване" от страна на бирниците. Също така и какъв рушвет да си приготвиш.

Тема Re: прекратяване на дейност [re: juji79]  
Публикувано31.05.09 20:12

фирмата е ЕТ,занимава се със стоителни довършителни работи,печалба за 2008-1000лв.,остатъчната сума на заема е 7000лв.,абе с две думи-умряла фирма,не плаща вече 3 месеца осигуровки,а и данъка за 2008 не е платила.та управителя реши временно да спре дейността,мисли някога пак да си я пусне в действие де.аз казах че ще си подам в общината декларация за спиране на дейността,ама се сетих за заема и не знам какво да правя???????благодаря за всяко мнение

Тема Re: прекратяване на дейностнови [re: Heykия]  
Публикувано31.05.09 21:11

а защо при временно прекратяване да не се подава нищо-не трябва ли в общината да се подаде декларация за самоосигуреното лице,че спира да се осигурява временно. и той ще продължи да плаща заема,но дали да не си го прехвърли лично на физ.лице,за да не е на фирмата,защото как ще го отразя аз,остава си по 152 сметка ,а и как ще се плаща през фирмата,няма как да отразявам банковите извлечения.ох,дано не звуча тъпо,ама се шашкам

Автор Heykия (ентусиаст)
Публикувано01.06.09 08:12

1.ET - прекратява дейността не е необходимо да подава нищо в НАП
2.Собственика - декларация че спира самоосигуряването
3.За кредита - юрист, та да прегледа бумащината. Нали знаеш, че там една запетайка и смисъла става друг?
4.Не казваш за регистрацията по ДДС - има ли я, няма ли я?

Ако ли нямаш рег. по ДДС - траеш си докато дойде момента да те хванат. Тогаз плащаш с лихвите. Пък аз да ти кажа: на шефа ти, все някога ще му потрябва нейде бележка, че не дължи данъци/осигуровки! Е те тогаз всичко ще светне!
И един съвет от мене: Бегай надалече от таквиз ЗНАЕЩИ шефове. Щото един тен ти ще излезнеш виновна, за тва дет той се е стискал....

Автор ПOЛУидиoтчeтo (тиква, бе)
Публикувано01.06.09 08:39

Търговски закон
Чл. 626. (1) (Доп. - ДВ, бр. 84 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2006 г.) Длъжник, който стане неплатежоспособен или свръхзадължен, е длъжен в 30-дневен срок да поиска откриване на производство по несъстоятелност.

Наказателен кодекс
Чл. 227б. (1) (Изм. - ДВ, бр. 85 от 1998 г., бр. 75 от 2006 г.) Търговец, който изпадне в неплатежоспособност и в 30-дневен срок от спиране на плащанията не заяви това пред съда, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.

(2) С наказанието по ал. 1 се наказват и лицата, които управляват и представляват търговското дружество или кооперация, ако в 15-дневен срок от спиране на плащанията не са поискали от съда да открие производство по несъстоятелност.

(3) С наказанието по ал. 1 се наказва и прокуристът, който не е изпълнил задължението си по чл. 626, ал. 3 от Търговския закон .

Как ми се иска някой да започне да го прилага този закон! Всъщност има и решения за прилагането му, ама са твърде малко.

Редактирано от ПOЛУидиoтчeтo на 01.06.09 08:41.

Тема Re: прекратяване на дейностнови [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Публикувано01.06.09 11:43

благодаря за отговорите,наистина ми се иска и на мен да бягам далече от такива хора и да не работя с тях.първо че заплата не съм взимала тая година,осигуровки и данъци-да не говорим,но за кредита не се е отказал поне него да плаща слава богу.мисля да отиде да си прехвърли кредита лично на него,та да мога аз счетоводно да си изчистя всичко,па после който ще да го гони.аз не обичам такива хора като шефа ми и гледам и аз да избягам.благодаря ви пак.страхотни сте

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.