|
Тема
|
ПГО след майчинство
|
|
Автор | Дecи (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.03.09 15:04 |
|
Имам майка, на която майчинството свършва на 06.04.2009. През това време заплатата й е увеличена.
Има ли някаква възможност да излезе отпуск веднага и отпуската да се изчисли на новата заплата?
Може ли да се приложи чл.21 от НСОРЗ?
| |
|
Не можете да променяте трудов договор докато лицето е в някакъв отпуск, вкл. и да променяте(увеличавате) заплатата му
- Място за счетоводна информация
| |
Тема
|
Re: ПГО след майчинство
[re: Ив. Mинkoв]
|
|
Автор | dav (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.03.09 21:14 |
|
Защо да не може?
Даже може и едностранно да го направи /без взаимно съгласие/ на основание чл.118 ал.3 от КТ.
Но наистина реално влиза в сила от датата, на която лицето се яви на работа.
| |
Тема
|
Re: ПГО след майчинство
[re: Дecи]
|
|
Автор |
taniatot (на пост!) |
Публикувано | 10.03.09 22:19 |
|
Честно казано това беше повод за голям спор между съдия от ВКС и проф.Мръчков на последния семинар, на който бях. Мръчков твърдеше, че е по - справедливо като се увеличават заплатите на другите служители, да се увеличава и заплатата на отсъстващите - да нямало повод за дискриминация. Съдията твърдеше, че не е честно да се увеличава заплатата на отсъстващия, защото увеличението се давало за заслужи и не е справедливо някои категории служители да се позват наравно други. Честно казано, съм склонна да подкрепя съдията. Практиката на ВКС е доста шарена в това отношение, тъй като и в кодекса не е казано изрично, според мен..
| |
|
Здравейте!
Виждам, че сте в течение, за това се включвам с въпрос:
върнах се на работа след 4 год отсъствие по майчинство. Актуализираха ми заплатата, но до базовото ниво на щата за моето ниво /научен сътрудник 1ст/.
Колегите, които са на същото ниво / научни сътрудници 1 ст/ получават по-висока заплата от мен със 100лв. На въпросът ми защо е така и кога моята заплата ще се изравни с тяхната ми беше отговорено, че за тези 4 год те са се квалифицирали, а аз - не. Обаче, на мен тези 4 год ми се водят осигурителен стаж, но не и научен и поради тази причина няма да бъда атестирана на предстоящата тази година атестация. Кога евентуално бих могла да очаквам заплатата ми да се изравни с останалите? А дали изобщо някога ще се изравни?
Май стана ясно, че работя в служба на държавна издръжка с утвърждаване на щатните таблици от Академията
| |
|
|
|
|