|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Направи си сам...
|
|
Автор | Ужac (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.02.09 22:16 |
|
Имам малко ЕООД, малко в смисъл, че печалбите на месец са около и под 800 -000 лв.
Януари 2009 г. - 634 лв печалба.
Не мога да давам по 200-250 лв за счетоводител.
Има ли някаква книга, практическо ръководство както точно трябва да се прави стъпка по стъпка всеки месец, тримесечие, годишно и т.н., с примери, таблици, описания
Знам, че да питам тук е все едно да питам зъболекар как се лекуват зъби, но ...
| |
Тема
|
Re: Направи си сам...
[re: Ужac]
|
|
Автор | Ужac (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.02.09 22:18 |
|
За февруари - печалба 741 лв, а за декември 2008 беше 922 лв.
Много рядко стигам до 1000 - 1200 лв.
| |
Тема
|
|
|
Автор | *** (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.03.09 07:53 |
|
Уважаеми, тези цифри, дето ги цитираш, печалба ли са или оборот. Щото за печалба не са съвсем малко ;)))
Колкото до литература - започни със Закона за счетоводството - чл.35, после малко данъчни закони, кодекса за социално осигуряване, счетоводните стандарти за малки предприятия, малко наредби...
Практически задачи и примери - в учебниците за икономическите техникуми. Но гледай да са по-нови, защото законите се променят всяка година
| |
|
Добре, а мога ли да те попитам какъв ти е келепира от поддържане на дружество, от което не можеш да изкараш и една нормална заплата? Ами, очевидно не ти е това съдбата. Хвани се и работи някъде по трудов договор и не се мъчи.
А иначе- учебник по обща теория на счетоводството, счетоводство на предприятието, основи на правото (за да можеш да четеш и тълкуваш законите правилно) всички данъчни, осигурителни, трудови закони, кодекси, наредби и становища на НОИ, НАП, МТСП, Търговския закон, Закон за сметоводството... Има ли смисъл да продължавам?
Колко е хубаво да не правиш нищо, а след това да си починеш.
| |
Тема
|
|
|
Автор | value (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.03.09 20:22 |
|
А с ДДС как се оправяш? Ако не си регистриран, или си си подавал данните всеки месец, сега може наведнъж да приключиш цялата година.
Ако фирмата ти не е нова, то си имал счетоводно обслужване предишни години. Ако счетоводителят ти си е свършил работа както трябва и е записвал повечето неща, то имаш достатъчно сламки да минеш по неговия път - гледаш как е осчетоводил всеки документ и правиш същото. Свали си и си инсталирай хубавата безплатна счетоводна програма "Номинал", и прочети някой основни положения - например аз намерих някои лекции и учебници в сайта pomagalo.com. И трябва да имаш свободно време - докато навлезеш в материята ще ти е нужно.
Успех!
| |
Тема
|
[re: ПOЛУидиoтчeтo]
|
|
Автор | нeли (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.03.09 18:12 |
|
ами хайде и ние да станем зъболекар ,учител или нещо друго ще си четем и защо да учим щом така можело
| |
Тема
|
|
|
Автор | Hopa (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.03.09 19:09 |
|
То това с четенето ...дори и да се справиш /да речем/ , въпросвам веднага как ще си завериш отчетите в края на годината. Щото..като попрочетеш всичко изрецитирано и още малко даже , ще прочетеш и там някъде кой има правата да прави това
| |
Тема
|
|
|
Автор |
miroslava (мама на Димана) |
Публикувано | 03.03.09 09:51 |
|
Здравейте, много счетоводни къщи ще Ви осчетоводят цялата година и ще Ви направят приключване за сума от 240 до 480 лева в зависимост от документите. Ако се интересувате това ето това сме ние:
Димана 25.06.2005
| |
|
Ако наистина някой прави годишни отчети и осчетоводява цяла година за 240 лв., значи или е много закъсал, или всичките клиенти са най-добрите му приятели и просто не може да откаже.
Колко е хубаво да не правиш нищо, а след това да си починеш.
| |
Тема
|
[re: ПOЛУидиoтчeтo]
|
|
Автор | нeли (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.03.09 12:12 |
|
зависи колко работа има дадена счетоводна къща, съгласна съм ,че може и за 240.лв. ,но да не си счетоводител и да искаш сам да си приключваш година е абсурд.Аз дето имам около 24г. служба в държавни фирми и в частния бизнес /и дето имам притенции, че уж знам всичко/ пак се консултирам с колеги,защото всичко човек не може да знае пък има и много врътки в нашата работа се чудя на тзи човек как иска сам да си приключи.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|