|
Тема
|
дайте съвет
|
|
Автор |
rossenmir4ev (непознат
) |
Публикувано | 04.02.09 07:20 |
|
по какъв начин мога да си гарантирам, че няма да бъда измамен, ако оставя на човека Х петцифрено капаро
| |
Тема
|
Re: дайте съвет
[re: rossenmir4ev]
|
|
Автор | acdc (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.02.09 08:15 |
|
"ескроу-сметка" (доверителна сметка).
| |
|
в брой или по банков път?
- акредитив
- запис на заповед
"Има само едно нещо по-хубаво от купа с мед - две купи с мед." Мечо Пух
| |
Тема
|
Re: дайте съвет
[re: hap]
|
|
Автор | rossenmir4ev (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.02.09 16:53 |
|
в брой. и аз си мисля за запис на заповед, но някак не се връзва със сделката, защото записа на заповед предполага ,че си дал пари назаем и отсрещната страна се задължава да ти ги върне в определен срок. така ли е или пропускам нещо?
| |
|
Категорично по никакъв начин ако е решил да те мами. И аз имам спечелено изпълнително дело и изваден изпълнителен лист за пет цифрена сума срещу един циганин ама трябва да взема на босия цървулите, Нищо че живее в триетажна къща която е негова според данъчните регистри от преди петнайсетина години и той и плаща данъка и до днес. Ама не според съда не е негова защото няма нот.акт и акт действително няма трябваше да питам как са я завели на негово име с Декл. по чл.14 от ЗМДТ ама ми писна да се разправям вече и е в друга област, тоест чужда територия местни съдии чиновници и други те премятат до припадък трябва да се изнеса да живея там заедно с адвоката си за да свърша накаква работа.
| |
|
|
|
|