|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Декл.1 - нова - НАП
|
|
Автор | dekl (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.09 08:17 |
|
Здравейте, може ли някой да помогне, ако е правил декларация образец 1 за януари 2009 на програмата на НАП под windows. Нанасям по ДУК 1600,00 брутна сума и всички удръжки, които произтичат. При записа показва грешни социални осигуровки, а най- накрая ми дава грешно брутно трудово възнаграждение.
Къде греша? Благодаря.
| |
Тема
|
Re: Декл.1 - нова - НАП
[re: dekl]
|
|
Автор |
Heykия (ентусиаст) |
Публикувано | 02.02.09 13:00 |
|
Грешиш в настройките на Бозата! Понеже базата им е access-ка , всичко там зависи изключително от каква версия боза си и офис пакет.
Иди си в регионалните настройки и докарай БГ навсякъде дет можеш. Сложи и точка за знака на дробните числа. (е, доколкото знам Микроинвест иска да е запетайка и можеш после с него да имаш проблем). След тва виж кво става.
Ако и тогава е така - тегли им една майна и грабвай калашника....
Чеки да оправят ДОС версията и тогаз - на някой стар комп...
| |
Тема
|
[re: Heykия]
|
|
Автор | dekl (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.09 14:25 |
|
Много, много благодаря. Ще опитам да направя настройките.
Само да не си мислиш, че версията под DOS е нещо по-различно. Опитах и там, да не говорим за pre_inst. Калашник ще намеря по-бързо, отколкото да чакам да си оправят програмите
Още веднъж благодаря,
| |
Тема
|
[re: Heykия]
|
|
Автор |
Neli_S () |
Публикувано | 02.02.09 17:37 |
|
И при мен е същия проблем, при ДУК 1212 лв, код 10, маркирам социални 9,9% +7,9%, ДЗПО 2,8 % + 2,2%, ЗО 4,8 %+3,2%, ТЗПБ също. На последната страница дава съобщение, че имам грешка в социалните осигуровки. Изобщо не ми се вярва проблема да идва от базата, вкарах близо 50 човека до сега, как пък точно на ДУК да се оплеска!? И в досовската програма ли така се получава? Нали няма промяна в осигуряването по ДУК от 2008г?
| |
Тема
|
[re: Neli_S]
|
|
Автор | UDO (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.09 18:00 |
|
ДОО е 9,9% + 7,6% другите са така.
| |
Тема
|
[re: UDO]
|
|
Автор |
Neli_S () |
Публикувано | 02.02.09 19:38 |
|
Прав си, 7,6% е, пък и опция 7,9 няма, така че от програмата съм избрала 7,6. Ти имаш ли ДУК? И още нещо, вписвам самоосигуряващо се лице-пенсионер, до мин. година кода бе 12 с отметка само здравно осигуряване. Сега с 12 не става - дава грешка в социалните осигуровки, с код 28 сигурно трябва да се вкарат данните?
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 02.02.09 19:44 |
|
Не съм пробвал ДУК а тия дни почивам и тук нямам програма. За самоосигуряващия пенсионер сигурно попълвате осигурителния доход в т.27 а не т.21 и за това ви дава грешка.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Neli_S () |
Публикувано | 02.02.09 20:28 |
|
Пробвах и двата варианта - т.21 и т.27 - все тая:грешка в соц. осигуровки при код 12. Надявам се да е грешка в софтуера и да я коригират със следваща версия. Приятна почивка
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 03.02.09 14:12 |
|
Само осигуряващия пенсионер да не е инвалид.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
streg (щрег) |
Публикувано | 05.02.09 09:02 |
|
Работя с уин версията, на код12 не ми приема 21,5% осигуровки, макар че пада в менюто.Като избера 18% всичко е наред. Къде бъркам? Самоосигуряващият е на 21,5% как да го въведа?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|