|
Тема
|
данъчен кредит при ново оод
|
|
Автор |
rossenmir4ev (непознат
) |
Публикувано | 30.01.09 07:30 |
|
смятам да открия оод с дейност пътн.транспорт. за целта ще закупя бус, на който ддс-то е достатъчно високо и ще изляза на възтановяване след 4-тия месец. ще имам ли данъчна проверка и какво трябва да направя
| |
|
Ще имаш проверка. Като начало ще трябва да си наемеш счетоводител, щото първото нещо, което ще ти поискат е оборотна ведомост. Можеш ли да си я направиш сам?
Колко е хубаво да не правиш нищо, а след това да си починеш.
| |
|
всички ме плашат с тази дан.проверка. наистина ли е толкова зле?
| |
|
Аз не те плаша. Просто проверката си е проверка и едно от нещата, които се проверява е дали има заведено счетоводство. Липсата на такова е основание за отказване на данъчен кредит, доколкото си спомням. Така че вместо да ни питаш тук, наеми си счетоводител. Просто е задължително.
| |
|
това за счетоводителя се разбира от самосебеси
| |
Тема
|
Re: данъчен кредит при ново оод
[re: rossenmir4ev]
|
|
Автор | google (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.02.09 00:47 |
|
Няма нищо страшно/ако не са сътворени глупости/. Просто се подготви да почакаш дълго.
| |
|
И аз моля за помощ. Ще си купувам танк, защото смятам да създам акционерно дружество "Частни въоръжени сили" с предмет на дейност - участие във въоръжени конфликти. Но имам проблем с осчетоводяването. Специално - не мога да реша изстреляните снаряди като какво да осчетоводя, дали са ми разход, дали са естествени фири, технологичен отпадък ... Просто да полудееш!
| |
|
Зависи дали очакваш бъдещи изгоди от снарядите или си пукаш ей тъй на, бадева. Ако пък ги пукаш, `га посрещаш чужди делегации, може и като представителни разходи да ги отчетеш, ама там си подготви и данък върху разходите. Ако нЕкой снаряд вземе, че гръмне, преди да си го поставил в оръдието, пиши го бракуван и унищожен чрез изгърмяване, ама внимавай от Инспекция по труда да не дотичат тутакси да те питат за каски, бронежилетки и прочие защити на сапьорите. В случай, че си пукаш, за да бъдеш забелязан, то това си е чист разход за реклама, но пак се посъветвай превантивно с адвокат, да не се окажеш на онова място с оня, дето отвлече автобуса...
| |
|
Много благодаря за изчерпателния отговор. Но възникнаха и нови въпроси, които ще представа за коментар. Ако изстрелвам снарядите от наша територия на чужда, има ли значение дали получателя е член на ЕС или не? И как той би трябвало да осчетоводи доставката - нали за нея ми е платил някой друг? Стават едни триъгълни операции - мани,мани. А при доставката продукцията се трансформира - от метално-химически вид в газове и скрап. Ще ми трябва ли лиценз за търговия със скрап? Макарче аз не изнасям въпросния отпадък, той де-факто ще пристигне при получателя в такъв вид. Ако запази вида си - няма да си получа парите ... много ми е сложно, помагай!
Редактирано от Marapeв на 01.02.09 20:27.
| |
|
На мен това си ми прилича на услуга, ще ти кажа, та понеже не я виждам тази услуга да е изброена в тези, дето мястото им на изпълнение е при получателя, направо си дължиш ДДС като стой, та гледай.
| |
|
|
|
|