Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:30 13.11.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема ЕООДнови  
АвторУпpaвитeл (Нерегистриран)
Публикувано08.08.08 08:17

Здравейте, парии презрени! Здравейте, роби на труда!

Аз Ви пиша от плажа, където зяпам готините мацки и се чудя...
Какви осигуровки трябва да платя, ако съм управител на ЕООД и имам заплата 240 лв?
ДОО - лв?
Здравни осигуровки - лв?
и т.н.

Ако ми отговори някой счетоводител, ще му изпратя снимки на мацките на плажа, а ако ми отговори някоя счетоводителка - ще и изпратя снимки на "Спасителите на плажа"

Тема Re: ЕООДнови [re: Упpaвитeл]  
Авторlra (Нерегистриран)
Публикувано08.08.08 10:12

еееееееееееее блазе ти.... а аз се варя в офиса без климатик с ддс-то
ами на 240 лв ДОО 20,5% - 49,49,20
ЗО 6% -14,40
ДЗПО 5% - 12 лв
хайде пращай спасителите на плажа

Тема Re: ЕООДнови [re: lra]  
Автор yellowcat ()
Публикувано08.08.08 10:30

Ира, явно мисълта ти е била в спасителите

Собственик на ЕООД, ако е на заплата 240 лв., осигуровките са му върху прага за управител и процентите са други.
Ако въпроса е бил за самоосигуряващ върху 240 лв. - тогава пак зависи дали иска да се осигурява само за пенсия или и за ОЗМ.

Всеки намира само това, което търси

Тема Re: ЕООДнови [re: yellowcat]  
Публикувано08.08.08 19:37

А какви са в този случай, за който говориш?
И каква е разликата, дали съм самоосигуряващ или съм на заплата?

Автор _Etna_ (vulkan)
Публикувано08.08.08 21:52

Разликата е в осигурителния доход и разходите за осигуровки. Ако сте самоосиг. имате осиг. доход 240 лева и осигуровките, които ви описаха по-горе. Не са присъщи разходи за дейността, а са за ваша сметка. Ако сте на заплата или договор за управление и контрол имате осиг.доход, който не може да е по-нисък от мин.осиг. доход за дейността ви и съответно по-голям размер осигуровки и признати разходи за дейността. Зависи от това дали искате да внасяте повече осигуровки или искате да внасяте минимално.
Аз съм фенка на Управител с голямо У

, сега чакам снимка от плажа на Управителя.

Тема Re: ЕООДнови [re: _Etna_]  
Публикувано09.08.08 06:31

Добре

, ама говори ми с цифри, защото аз разбирам само от числа (пари) и красиви жени.
Ако съм самоосигуряващ се:
1
2...
Ако съм на заплата:
1
2...
Ако съм с договор за управление:
1
2...

Искам да внасям минимално, за да ми остават повече за харчене по плажовете и барчетата
А, да не забравя - аз съм собственика на капитала и ЕООДто.

Автор Heykия (член)
Публикувано09.08.08 15:27

Е, ама и ти не требе да се стискаш от страна на инфото... Кажи поне каква ти е основната дейност на фирмата! Променя ли се тя през месеците (ако имаш 2 дейности например)
Щото от тва ти зависи и заплатата (ако си на заплата де...) А има дейности дето не може да си на 240 лв. заплата, а прага на УПРАВИТЕЛЯ започва от 500 лв. напр.... Не е лошо да кажеш дали си преди 60 г. раждан или след 60 - има значение за някои видове осигуровки... А смяташ ли да ползваш болнични? (Ако си самоосигуряващ процентите са различни). Не е лошо да кажеш и имаш ли някакви лични застраховки , какви и колко на месец- щото и тва има значение като дойде ред да се отчитаме на бирниците....

Абе ти счетоводител немаш ли си? (Или просто си мислиш - "Ако аджеба направя сега една фирма, колко ли ще плащам?")

Тема Re: ЕООДнови [re: Heykия]  
Автормими (Нерегистриран)
Публикувано09.08.08 15:48

Нещо не ми се връзва - ако Вие, г-н Управителю, сте на заплата - значи не сте едноличния собственик на ЕООД-то. В този случай се изключва варианта "самоосигуряващ се собственик", а проблемът с осигуровките и на Вашия работодател /и неговия счети, който сигурно сега се поти над проблема в някой задушен офис /
Обратно - ако Вие сте главното Е в ЕООД-то - то тогава не може да сте на заплата. Под заплата се разбира възнаграждение по сключен трудов договор.

Тема Re: ЕООДнови [re: Heykия]  
Публикувано10.08.08 23:46

Искам да направя фирма, внос-износ, търговия и т.н. по незабранени от закона дейности

. След 1960 съм и капитала е мой.
Искам да знам с колко ще съм на "минус" всеки месец, т.е. колко ще плащам за осигуровките?
Разбира се, че счетоводител ще води всички сметки, но е важно да знам колко ще дължа - например, за всички осигуровки и т.н. 500 лв
И какво означава, че ЕООД не е действащо и кой е критерият, че фирмата работи?
Чао, че утре ме чака тежък плаж
Абе друго си в сезона на дините

Тема Re: ЕООДнови [re: мими]  
Публикувано10.08.08 23:50

А не мога ли да сключа сам със себе си договор?
На практика друг няма да работи в това ЕООД, само аз - работа е само по документи, внос-износ на неща, които дори няма да ги виждам.

Миме, да ти пускам ли снимки на спасители на плажа, свестно момиче ли си, да не си някоя хаймана?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.