|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
ЕООД
|
|
| Автор | Упpaвитeл (Нерегистриран) |
| Публикувано | 08.08.08 08:17 |
|
|
Здравейте, парии презрени! Здравейте, роби на труда!
Аз Ви пиша от плажа, където зяпам готините мацки и се чудя...
Какви осигуровки трябва да платя, ако съм управител на ЕООД и имам заплата 240 лв?
ДОО - лв?
Здравни осигуровки - лв?
и т.н.
Ако ми отговори някой счетоводител, ще му изпратя снимки на мацките на плажа, а ако ми отговори някоя счетоводителка - ще и изпратя снимки на "Спасителите на плажа"
| |
|
Тема
|
Re: ЕООД
[re: Упpaвитeл]
|
|
| Автор | lra (Нерегистриран) |
| Публикувано | 08.08.08 10:12 |
|
|
еееееееееееее блазе ти.... а аз се варя в офиса без климатик с ддс-то
ами на 240 лв ДОО 20,5% - 49,49,20
ЗО 6% -14,40
ДЗПО 5% - 12 лв
хайде пращай спасителите на плажа
| |
|
|
|
Ира, явно мисълта ти е била в спасителите
Собственик на ЕООД, ако е на заплата 240 лв., осигуровките са му върху прага за управител и процентите са други.
Ако въпроса е бил за самоосигуряващ върху 240 лв. - тогава пак зависи дали иска да се осигурява само за пенсия или и за ОЗМ.
Всеки намира само това, което търси
| |
|
Тема
|
[re: yellowcat]
|
|
| Публикувано | 08.08.08 19:37 |
|
|
А какви са в този случай, за който говориш?
И каква е разликата, дали съм самоосигуряващ или съм на заплата?
| |
|
|
|
Разликата е в осигурителния доход и разходите за осигуровки. Ако сте самоосиг. имате осиг. доход 240 лева и осигуровките, които ви описаха по-горе. Не са присъщи разходи за дейността, а са за ваша сметка. Ако сте на заплата или договор за управление и контрол имате осиг.доход, който не може да е по-нисък от мин.осиг. доход за дейността ви и съответно по-голям размер осигуровки и признати разходи за дейността. Зависи от това дали искате да внасяте повече осигуровки или искате да внасяте минимално.
Аз съм фенка на Управител с голямо У , сега чакам снимка от плажа на Управителя.
| |
|
Тема
|
[re: _Etna_]
|
|
| Публикувано | 09.08.08 06:31 |
|
|
Добре , ама говори ми с цифри, защото аз разбирам само от числа (пари) и красиви жени.
Ако съм самоосигуряващ се:
1
2...
Ако съм на заплата:
1
2...
Ако съм с договор за управление:
1
2...
Искам да внасям минимално, за да ми остават повече за харчене по плажовете и барчетата
А, да не забравя - аз съм собственика на капитала и ЕООДто.
| |
|
|
|
Е, ама и ти не требе да се стискаш от страна на инфото... Кажи поне каква ти е основната дейност на фирмата! Променя ли се тя през месеците (ако имаш 2 дейности например)
Щото от тва ти зависи и заплатата (ако си на заплата де...) А има дейности дето не може да си на 240 лв. заплата, а прага на УПРАВИТЕЛЯ започва от 500 лв. напр.... Не е лошо да кажеш дали си преди 60 г. раждан или след 60 - има значение за някои видове осигуровки... А смяташ ли да ползваш болнични? (Ако си самоосигуряващ процентите са различни). Не е лошо да кажеш и имаш ли някакви лични застраховки , какви и колко на месец- щото и тва има значение като дойде ред да се отчитаме на бирниците....
Абе ти счетоводител немаш ли си? (Или просто си мислиш - "Ако аджеба направя сега една фирма, колко ли ще плащам?")
| |
|
Тема
|
[re: Heykия]
|
|
| Автор | мими (Нерегистриран) |
| Публикувано | 09.08.08 15:48 |
|
|
Нещо не ми се връзва - ако Вие, г-н Управителю, сте на заплата - значи не сте едноличния собственик на ЕООД-то. В този случай се изключва варианта "самоосигуряващ се собственик", а проблемът с осигуровките и на Вашия работодател /и неговия счети, който сигурно сега се поти над проблема в някой задушен офис /
Обратно - ако Вие сте главното Е в ЕООД-то - то тогава не може да сте на заплата. Под заплата се разбира възнаграждение по сключен трудов договор.
| |
|
Тема
|
[re: Heykия]
|
|
| Публикувано | 10.08.08 23:46 |
|
|
Искам да направя фирма, внос-износ, търговия и т.н. по незабранени от закона дейности . След 1960 съм и капитала е мой.
Искам да знам с колко ще съм на "минус" всеки месец, т.е. колко ще плащам за осигуровките?
Разбира се, че счетоводител ще води всички сметки, но е важно да знам колко ще дължа - например, за всички осигуровки и т.н. 500 лв
И какво означава, че ЕООД не е действащо и кой е критерият, че фирмата работи?
Чао, че утре ме чака тежък плаж
Абе друго си в сезона на дините
| |
|
Тема
|
[re: мими]
|
|
| Публикувано | 10.08.08 23:50 |
|
|
А не мога ли да сключа сам със себе си договор?
На практика друг няма да работи в това ЕООД, само аз - работа е само по документи, внос-износ на неща, които дори няма да ги виждам.
Миме, да ти пускам ли снимки на спасители на плажа, свестно момиче ли си, да не си някоя хаймана?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|