Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:47 31.10.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Хем самоосигуряващ се... хем на трудов договорнови  
Авторba4kator (Нерегистриран)
Публикувано06.03.08 11:45

Имам ЕООД (без персонал), в което "порабтвам" сам. Понякога. Само понякога. 500-1000 лв на месец приходи. Разходи 0 лв.
Подал съм декларация, че от 01.02.2008 ще се самоосигурявам за до края на 2008 г. Осигуровки още не съм внесъл. Нарочно задържам платежните. Осигуровките са ми изчислени върху 240 лв, но нарочно (засега) не ги превеждам на НОИ.
Защо?
Защото работя и по трудов договор на друго място. 1100-1200 лв бруто. Понякога в края на тримесечието или на шестмесечието ми дават и по някой лев "премии" - остаряло соц.понятие - по 600-700-800 лв на месец (т.е. общо за тримесечието например 2300 лв, но във "фиша" ми е указано за кои точно месеци ги дават) - непостоянни суми като големина и най-вече като периодичност. Има месеци - дават, макар и със закъснение от 8-9 месеца; Има месеци - не дават. А има месеци, за които начисляват "премии" на тримесечието И после за същите месеци - след 5-6 месеца пак дават по около стотачка. Има месеци - не дават нито стотинка! Нито след 3 месеца, нито след 9 месеца! Не дават!!!

Може би вече разбрахте какво ще ви питам:
Има месеци, в които от Тр.Д. ЩЕ достигам и надхвърлям Макс.осиг.доход.
Има месеци, в които от Тр.Д. + самоосигуряване ЩЕ достигам и надхвърлям Макс.осиг.доход.
Има месеци, в които от Тр.Д. + самоосигуряване НЯМА да достигам Макс.осиг.доход.
Но предварително не знам през кой месец за 2008 как ще се "развият събитията" със заплатата ми по Тр.Д. Даже, вече казах, че понякога "премиите" ги начисляват с 8-9 месечно закъснение. Т.е. за размера на осигурителния ми доход за декември'08 ще разбера на 10.04.2009 г

Въпрос: Как да направя така, че да не внасям осигуровки над MAX?
Щото трябвало сега - до 10.03.2008 г - да внеса самоосигуряването за 2008 г. Срокът бил такъв!!!

Чудна работа! В смисъл - казус за чудене.

Тема Re: Хем самоосигуряващ се... хем на трудов договорнови [re: ba4kator]  
Автор lanskyМодератор (общ работник)
Публикувано06.03.08 12:08

ей това ще ми посочиш ли къде го пише?

Щото трябвало сега - до 10.03.2008 г - да внеса самоосигуряването за 2008 г. Срокът бил такъв!!!

че вече го чувам за Nти път пък не мога да намеря нищо по случая

Тема Re: Хем самоосигуряващ се... хем на трудов договорнови [re: lansky]  
Публикувано06.03.08 12:17

Lansky, най-вероятно ми посочват този срок, защото, ако не го спазя, ще ми се начисляват лихви (засега само за месец февруари'08). А когато стане 11.04.2008 г ще се натрупват и лихвите И за м. март'08.
Най-вероятно в такъв смисъл ми посочват датата 10.03.2008 г. ... И е логично!

Тема Re: Хем самоосигуряващ се... хем на трудов договорнови [re: ba4kator]  
Публикувано06.03.08 12:47

говориш за самоосигуряването за 2008ма

или за МЕСЕЦ от 2008ма

сиреч ако е за месец - ясно, внасяш до десето число на следващия месец, но така написано оставам с впечатлението че до 10,03,2008 трябва да си внесеш цялото осигуряване за ЦЯЛАТА 2008ма (което вече го чувам от пет места) и затова те питам

просто лошо си се изразил или наистина не мога да намеря някаква промяна по законите

Тема Re: Хем самоосигуряващ се... хем на трудов договорнови [re: lansky]  
Публикувано06.03.08 13:09

Лошо съм се изразил! Явно!!!

Аз настоявах да си внеса осигуровките в началото на годината - наведнъж! За да не внасям осогуровки на всяко 10-то число на месеца за предишния месец.

Lansky, извинявам се за неточния ми изказ!

Проблемът обаче с внасяне на осигуровки наД max стои пред мен.

Как да направя така, че да не внасям осигуровки над MAX?

Казус за чудене!

Идеи??? ...

Некакви тарикатлъци??? ...

PS.

И как пък все на мен се случват казусите за чудене?
(На този риторичен въпрос отговор не ща.)

Тема Re: Хем самоосигуряващ се... хем на трудов договор [re: ba4kator]  
Публикувано06.03.08 13:35

не внасяш и после ако изобщо някой се интересува - лихви

Тема Re: Хем самоосигуряващ се... хем на трудов договор [re: lansky]  
Публикувано06.03.08 13:58

Не съм ли длъжен да подавам някакви декларации (образец "не-знам-си-колко") за осигуровките. Кога се подават пущините ...

То... вече подадох една декларация, че ще се самоосигурявам - какъв ли номер на образец беше.... Някакви други декларации (какви) да подавам ли за сега?

PS.

Lansky, като казваш да не внасям осигуровки ... Как така? ...
От НОИ, не бият ли?

Тема Re: Хем самоосигуряващ се... хем на трудов договор [re: ba4kator]  
Публикувано06.03.08 14:19

е ако си внасяш и смяташ че накрая на годината ще ти ги върнат.... повече на мазохизъм ми прилича )))

все е "бой" - зависи кой бой предпочиташ - този от лихвите или този на надвнесените )))

Тема Сега да подавам ли някакви декларации? [re: lansky]  
Публикувано06.03.08 14:27

Какви, за какво... и докога е срока?

Тема Re: Сега да подавам ли някакви декларации? [re: ba4kator]  
Публикувано06.03.08 14:34

за лихвите ли -сигурно до момента на внасяне

- щото декларациите не знам как изглеждат)))

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.