|
|
|
Тема
|
ПРИХВАЩАНЕ НА СУМИ
|
|
| Автор | мaя (Нерегистриран) |
| Публикувано | 31.01.08 14:37 |
|
|
Моля, ако някой го е правил помогнете. Нашата фирма дължи на друга сума а в същото време другата фирма дължи на нашата по-малка сума. По какъв начин да извърша прихващането и какви счетоводни операции е редно да взема. Правила съм до сега фиктивни нареждания разписки и вносни бележки в друг подобен случай, но в една тема срещнах нещо за протоколи, а и от други колеги съм чувала че правят такива, но не ми е ясно. Моля помагайте и ви благодаря
| |
|
Тема
|
Re: ПРИХВАЩАНЕ НА СУМИ
[re: мaя]
|
|
| Автор | Heзнaeщa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 31.01.08 14:49 |
|
|
Здравей Мая,
Правиш си един протокол: Срещнали се фирма А и фирма Б и след взаимно съгласуване стигнали до извода, че А дължи на Б 1лв., Б дължи на А, 2 лв. и след взаимно съгласие се взима решение за приспадане и доплащане на остатъка... Доста грубо се изразих, но дано си се ориентирала...
| |
|
Тема
|
[re: Heзнaeщa]
|
|
| Публикувано | 31.01.08 15:53 |
|
|
Изрази се направо като в приказка. А аз си мислех, че има някакви утвърдени бланки за които не знам и се тюхкам та се вайкам. Много ти благодаря че ми помогна. Само ако ме насочиш и с операциите като в приказка ще ти бъда много благодарна. Да взема ли 401/411 и обратно направо не знам?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
lubo_ch () |
| Публикувано | 31.01.08 16:05 |
|
|
Не е лошо да обърнеш внимание на чл.130 от ЗДДС и да съобразиш датата на данъчното събитие.
| |
|
Тема
|
[re: lubo_ch]
|
|
| Автор | eвa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 31.01.08 16:25 |
|
|
Не е нужно да го гледа , защото това не е бартер, а само разчетни взаимоотношения
| |
|
Тема
|
[re: eвa]
|
|
| Публикувано | 31.01.08 16:29 |
|
|
Ей сега го гледах, но ако приема че данъчното събитие е това възникнало на по-ранната дата то тяхната фактура е от м.09.07 а моята е от м.01.08. А и аз не съм знаела в м.09 че ще извършвам доставка на тази фирма. Абе май се омотах
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | eвa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 31.01.08 16:52 |
|
|
мая, нали ти казах да не го гледаш. Вашата ф-ма е доставчик и клиент , както и другата и това е .................Толкова . Правиш прихващане . Аз даже не пиша протоколи , защото в пл.нар от др.страна пише ,че плаща по ф-ра Х минус неговите ф-ри
| |
|
Тема
|
[re: eвa]
|
|
| Публикувано | 31.01.08 16:57 |
|
|
Ева благодаря ти. И аз съм правила като теб и не съм писала протоколи, но смятах че не е редно и реших да съм по-изрядна в случая. Но то за едно изряден те ще ти намерят десет неизрядни така че......... Много мерси на всички
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | lili (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.02.08 23:07 |
|
|
СПОРАЗУМИТЕЛЕН ПРОТОКОЛ
Днес, 01.06.2005, между “....................” ЕООД и “..........................” ЕООД се състави настоящия протокол за следното:
1. “...................” ЕООД дължи на ......................... ЕООД плащане по следните фактури:
номер дата стойност с ДДС
2. “..............” ЕООД дължи на “...................” ЕООД плащане по фактури :
Номер дата стойност с ДДС
3.Сума за прихващане от двете фирми: ................. лв
4.“........................” ЕООД ще преведе по банков път разликата от ................... лв. по фактура ........./...................г. на “............................” ЕООД.
За “...................” ЕООД За “.........................” ЕООД
| |
|
|
|
|