Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:53 31.10.25 
Взаимопомощ
   >> Счетоводство
*Кратък преглед

Тема За онлайнзоомагазиннови  
АвторCтaмeнoв (Нерегистриран)
Публикувано05.01.08 07:29

Искам да попитам следното:
Предстои на фирмата ми да открие до 15.01.08г. онлайнзоомагазин...
По закон всички данни за фирмата са упоменати в магазина и неговата система...
Финансови документи ще се издават и т н...
Имам договор с куриерска фирма...
Но за много от стоките е невъзможно да имам документ - поради това, че не идват от фирми а от "производители" или "творци"....какво да правя в този случай.
Има ли нещо което можете да ме посъветвате когато се прави бизнес през интернет. Фирмата ми е ЕТ....не съм все още по ДДС регистриран
Ще продавам и живи животни - за повечето от тях липсват финансови документи - това как може да навреди на фирмата ми...
Искам да знам от какво да се пазя. За какво да внимавам...имам екип но обичам и да съм информиран от първа инстанция...

За сега не се сещам за друго...въобще онлайнбизнеса как мога да го предпазя от проблеми със закона - много врагове ще си осигуря когато набере сила онлайн-зоомагазина...и пред закона ми се щеше да съм чист.

Пък и сега има промени около % с който ми облагат доходите и малко съм объркан...

Оставам с уважение към гилдията ви и към всеки опитал се да даде мнение...

Тема Re: За онлайнзоомагазиннови [re: Cтaмeнoв]  
Авторkredi (Нерегистриран)
Публикувано05.01.08 22:47

"Творците" и хората, които отглеждат животни също могат да ти издават "финансови" документи... и повече се доверявай на екипа си те трябва да са ти първата инстанция

Тема Re: За онлайнзоомагазиннови [re: Cтaмeнoв]  
АвторO..дa (Нерегистриран)
Публикувано07.01.08 22:45

Какво имаш предвид под "Творци". Ако това са служители, които съставят журналистически статии за сайта ти можеш да използваш авторски договори и да изплащаш възнаграждения по тях с 40% нормативно признати разходи и неподлежащи на осигуряване - спестяваш от данъци и осигуровки и за физическите лица-получатели на възнаграждението и на фирмата-платец.

Тема Re: За онлайнзоомагазин [re: Cтaмeнoв]  
Автор rado_mit (тати х 2)
Публикувано08.01.08 08:59

.. само от интерес ... кой куриери ползвате за доставка на покупките ??????

Тема Re: За онлайнзоомагазиннови [re: rado_mit]  
Публикувано11.01.08 22:17

Еконт

Тема Re: За онлайнзоомагазиннови [re: O..дa]  
Публикувано11.01.08 22:18

Относно така наречената - Електронна фактура - след нейното издаване задължен ли съм да давам и касова бележка...

Тема Още едно питаненови [re: Cтaмeнoв]  
Публикувано11.01.08 22:23

Как да взема документ от човек, който само извършва определена услуга по дадено играждане на дадена оферта. За материала имам фактура - ама за труда на майстора - какъв документ да уреждам за да си узаконя разхода пред закона?

Той само прави услугата...

Тема Re: Още едно питаненови [re: Cтaмeнoв]  
Авторpep (Нерегистриран)
Публикувано12.01.08 19:02

граждански договор!

Тема Re: Още едно питаненови [re: pep]  
АвторNahalius (Нерегистриран)
Публикувано14.01.08 13:48

Стаматов - ако си по МСС мислил ли си дали този сайт трябва да се заведе като
ДМА?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.